2019. május 28.

Csütörtökön kezdődik a Fehérvári Ünnepi Könyvnapok


Lackfi János köszöntőjével, a Kaláka koncertjével és a Vajda János-díj átadásával kezdődik május 30-án, csütörtökön a Fehérvári Ünnepi Könyvnapok. Az egy hetes programsorozat keretében író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, előadások, kiállítás és koncert is várja az olvasás, a könyvek szerelmeseit.

Új könyvekkel, új és régóta kedvenc szerzőkkel találkozhatnak a kortárs irodalom kedvelői a Fehérvári Ünnepi Könyvnapokon. Május 30-án, csütörtökön a Városháza dísztermében este hat órakor Lackfi János József Attila-díjas író, költő köszönti és nyitja meg a rendezvényt, ahol a Kossuth-díjas Kaláka koncertjét élvezheti a közönség. A megnyitón adják át a Vajda János-díjat is.

 


 

„A Könyvnapok a könyvtár életében egy várva várt esemény, az országban ez már 91. éve zajló programsorozat: Székesfehérváron elébe megyünk ennek, és már május végén elkezdjük ezt az ünnepet. Vagy mondhatnám azt, hogy folytatjuk, hiszen a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében szintén volt szó irodalomról” – fogalmazott Buriánné Tarró Edit, a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója.

 


 

Az első könyvtári rendezvényen a Széna téri Tagkönyvtárban Krusovszky Dénessel, majd ugyanitt Szvoren Edinával is találkozhatnak az olvasók: idén ők ketten nyerték el a Libri irodalmi díjat. Június 6-án az Olvasóteremben lesz Nyáry Krisztián Írjál és szeressél című kötetének dramatizált felolvasóestje Hevesi Judit közreműködésével, a Budai úton pedig könyvbemutató és virtuális koncert várja a látogatókat É. Szabó Márta és Érdi Tamás zongoraművész közreműködésével.

 

A könyvnapok részletes programja megtalálható a Fehérvári Programszervező Kft. honlapján, a www.fehervariprogram.hu címen.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása