2019. május 31.

Elkezdődött a Könyvnapok rendezvénysorozata


A Városházán Lackfi János és a Kaláka koncertje nyitották meg a Fehérvári Ünnepi Könyvnapok programsorozatát. A rendezvényen adták át a Vajda János-díjat is, amit ebben az esztendőben Bobory Zoltán költő vehetett át.


 

A kortárs magyar irodalom egyik legismertebb alkotója, Lackfi János nyitotta meg a rendezvénysorozatot. A József Attila-díjas költő, író, műfordító – akit a közönség a versei és meséi mellett blogbejegyzéseiből vagy tévéműsorokból is ismerhet – olvasással kapcsolatos „híreket” gyűjtött össze. A rendhagyó megnyitót követően a költő újabb köteteiből olvasott fel a közönségnek.

 


 

A magyar költészet napja alkalmából hagyományosan a Vörösmarty Társaság termében versengtek a megyében élő költők. Idén a „Bőzsöny Ferenc hangját hallva odaátról” című költeményéért Bobory Zoltán nyerte el a Vajda János-díjat. A Vajda Jánost ábrázoló bronz plakettet a költő Iszkádi Erikától, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatójától, és Földi Zoltántól vette át.

 


 

A nyitórendezvényen a Kossuth-díjas Kaláka adott koncertet: a „Valaki jár a fák hegyén...” című műsorban az együttes Kányádi Sándor verseire írt dalai szólaltak meg.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Természetfotók a Zentaiban


„Öt zenész, öt különböző világ…”


„Keveset és csöndesen beszél, szép tiszta hanggal…”