2019. június 12.

Múzeumok Éjszakája


Június 22-én számos székesfehérvári és vidéki helyszín csatlakozik a Múzeumok Éjszakája idei programsorozatához. Az érdeklődők nemcsak a csatlakozó intézmények kiállításait nézhetik meg, hanem rengeteg különleges, csak erre az alkalomra meghirdetett programon is részt vehetnek.


 

Székesfehérváron és vonzáskörzetében a Múzeumok Éjszakája programjai nemcsak a múltat és a jelent hozzák közel egymáshoz, hanem közös gondolkodásra, összefogásra ösztönzik az egyházi és világi kulturális intézményeket, a helyi művészeti és tudományos életet. Emellett június 22-én 18 órakor adják át a Bazilika körül megújult II. János Pál Pápa teret, ami nem csak Fehérvár, hanem a magyarság történelme és kultúrája szempontjából is fontos hely.

 


 

Az elmúlt tizenegy évben a Múzeumok Éjszakája Székesfehérvár egyik legfontosabb kulturális eseményévé nőtte ki magát. Az első alkalommal négy intézmény összefogásával valósult meg, azóta pedig huszonhat szervezet és intézmény vett részt a szervezésben és több mint negyvenötezer látogatónak szereztek maradandó kulturális élményt. A város idén Szabadbattyánnal, Táccal, Pákozddal és Herenddel is együttműködik a Múzeumok Éjszakája szervezése során. Idén tizenhat székesfehérvári és vidéki szervezet fogott össze, hogy közel száz program keretében a látogatóknak minőségi kulturális kikapcsolódást nyújtsanak.

 


 

A rendezvényeket idén is karszalaggal lehet látogatni, amik minden helyszínen belépőként, a KNYKK Zrt. helyi buszjáratain pedig menetjegyként használhatók, június 22-én 16 órától. A karszalagokat 2019. június 12-től elővételben a Tourinform Irodában lehet megvásárolni, 2019. június 22-én, 15.00–23.00 óráig pedig a Városház téren a Tourinform faházában és a programok helyszínén. A hatéves kor fölött kötelező karszalagokból befolyó bevételt jótékonysági céllal, adományként gyűjtik idén is, az ajánlott minimális hozzájárulás összege 200 Ft. A befolyt összeggel hátrányos helyzetű Fejér megyei gyerekek múzeumpedagógiai foglalkozásait támogatják a rendezvények látogatói.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„A szépség szörnyetege”


Kalandozások Fejér megyében – Mezőfalva


Az ő sorsuk, a te felelősséged!