2019. július 9.

Csángó-est lesz jövő héten Székesfehérváron


Nyolcadik alkalommal szerveznek csángómagyar estet Nyisztor Ilonával és tanítványaival Székesfehérváron. A Magyar Örökség-díjas népdalénekes, valamint pusztinai hagyományőrző gyerekek és asszonyok július 17-én 18 órakor lépnek fel a Hiemer-házban.

Ismét megörvendezteti a székesfehérvári közönséget tanítványaival együtt Nyisztor Ilona csángómagyar népdalénekes. A Magyar Örökség- és Európai Polgári díjjal kitüntetett, világszerte ismert művész és tanítványai, hagyományőrző asszonyokkal együtt érkeznek a több mint 800 kilométere fekvő, moldvai Pusztinából. 

A csángó vendégek július 17-én, szerdán 18 órától adnak zenés-táncos, tréfás-mesélős estet a Hiemer-ház Báltermében. Ezt megelőzően részt vesznek a csángómagyar misén, ami 17 órától a Ciszterci templomban lesz. 

A programra a belépés ezúttal is ingyenes lesz, ám mind a misén, mind pedig a hagyományőrző esten köszönettel fogadják a támogatásokat. Az összegyűlt adományt  Pusztinában működő Magyar Ház működtetésére, a moldvai csángómagyar kultúra megőrzésére, a gyerekek oktatására fordítják majd.

 

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: szekesfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Nem arra gondolok, hogy a ráncaimmal mit tegyek…”


„Nincs veszett ügy, míg akad csak egy bolond is, aki küzd érte…”


Illik-e az illemről beszélni?