2019. augusztus 30.

Közösségi irodalmi fesztivál Székesfehérváron


Hamarosan ismét kezdődik a FIN, azaz a Fehérvári Irodalmi Napok. A szeptember 26-a és 29-e között zajló rendezvénysorozatnak vendége lesz egyebek mellett Spiró György és Beck Zoli, de lesz slam poetry és zenés irodalmi est.

Mi az a FIN?

A FIN – Fehérvári Irodalmi Napok közösségi irodalmi fesztivál, amelyet 2016 után negyedszer rendeznek meg Székesfehérváron. A városban az elmúlt évtizedben több helyszínen zajlottak sikeres irodalmi sorozatok, és zajlanak ma is - a FIN célja, hogy ezeket összefogja, és egy négynapos fesztivál keretében tárja az irodalom iránt érdeklődők elé. Az eseménysorozat alkalmat nyújt arra, hogy a város különböző kulturális színterei is bemutatkozzanak, és kapcsolatot teremtsenek a kortárs képzőművészet, a huszadik századi képzőművészet, a gasztronómiai hagyományok, a mai szubkulturális terek, a hagyományos kulturális intézmények és a kortárs irodalom között.

 


 

Programok és előadók

A 2019-es Fehérvári Irodalmi Napok során a rendezvénysorozat vendége lesz egyebek mellett Spiró György Kossuth-díjas író, bemutatkozik Baksa-Soós Attila és Szűcs Krisztián új zenés projektje, a Rühös Foxi. De fellép Beck Zoli önálló szerzői estjével, a rendezvény vendége lesz Tóth Krisztina író, bemutatkozik DJ Elf zenés-irodalmi szettje, gramofonzene mellett kóstolhatják meg az érdeklődők Józsa Márta menüjét, és lesz slam poetry est. A FIN újra színházi esttel zárul: a nézők a szegedi Homo Ludens Project előadását láthatják. A programsorozat részeként egy limitált példányszámú füzetben kiadják a Garami Richárd képzőművész biciklitárolóihoz, a két évvel ezelőtti FIN-re készült szövegeket.

 


 

FIN, a Garami Richárd Alapítvány szervezésében

A Fehérvári Irodalmi Napok 2018-tól a Garami Richárd Alapítvány szervezésében valósul meg. A néhány évvel ezelőtt elhunyt képzőművész aktív és formáló szereplője volt a székesfehérvári kulturális életnek, számos városi esemény, képzőművészeti akció és kulturális program kapcsolódik össze a nevével. Az emlékét és hagyatékát őrző alapítvány a közösségi irodalmi fesztivál szervezésével és lebonyolításával ezt a hagyományt folytatja, hogy Garami Richárd neve a képzőművészet mellett a kulturális programok világában is fennmaradjon.

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„A kreáció minden tevékenysége valójában romboló tevékenység…”


Ha az a tűz nem lett volna…


Kalandozások Fejér megyében - Pusztavám