2019. október 2.

Szeretném magam megmutatni!


Új kiállítás nyílt az Árpád Fürdő Galériájában: a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon fiatal művészeinek alkotásai láthatóak a fürdőben. Az intézmény gondozottjai Pocsai Julianna festő segítségével készítették el képeiket. A tárlat egy hónapig látogatható.


 

„Nagy nap a mai a gondozottjaink számára, hiszen egy közel hároméves folyamat szebbnél-szebb művei kerülnek itt, a patinás Árpád Fürdőben kiállításra” – mondta el Rábai Ildikó, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon vezetője a „Szeretném magam megmutatni!” című kiállítás megnyitóján. Az intézményvezető hozzátette, gondozottjaik a vászonra felfestett színekkel és formákkal sokkal könnyebben fejezik ki gondolataikat és érzéseiket – így született meg a tárlat címe.

 


 

A színes virágokat, gyümölcsöket, tájakat, vagy éppen az olaszországi Velence káprázatos lagúnáit ábrázoló, vízfestékkel festett képek elkészítésében Pocsai Julianna segédkezett a gondozottaknak. Mint elmondta, 2017 óta önkéntes alapon tart heti két alkalommal kézműves és festő szakkört az intézmény gondozottjai számára. „Különös gonddal készültünk a mai kiállításra.

 


 

25 diák 50 munkája látható a kiállításon, amit az érdeklődők október végéig, az Árpád Fürdő nyitvatartási idejében láthatnak.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ez az én utam” – Sikeres nők, 2. rész


Ennyit a teljes kiőrlésről…


A gyerekek kíváncsiságára kell építeni