2019. október 3.

"Utcza-kép", ahogy Kiss Laci látja


„Utcza-kép" címmel szabadtéri fotókiállítás nyílt Kiss László fotográfus munkáiból a Kossuth-udvarban. A hat fekete-fehér, kisfilmre készült kép az Aszalvölgyben és a Csúcsos-hegy lábánál készült.


 

A Kossuth utca házainak belső udvara egy kis ékszerdoboz Székesfehérvár Belvárosában. Az Órajáték látványossága és a Pelikán Galéria kiállításai mellett egy újabb közösségi találkozási pont várja a művészet kedvelőit a Kossuth-udvarban: egy új programsorozat első állomásaként ugyanis megnyílt „Utcza-kép” címmel Kiss László fotográfus kiállítása.

 


 

Kiss László fotográfus műtárgyakhoz, időhöz, alkotáshoz való viszonya különleges. A tárlatot ajánló dr. Nagy Veronika muzeológus így ajánlotta a közönség figyelmébe: „Hátborzongató, milyen csodákra képes a természet, de az is az, ahogy ezt „kislaci” észreveszi, és megmutatja nekünk. Időt ad, hogy gyönyörködjünk a fotózás pillanatában, szépségében, aprólékosságában. A szakmai alázat az egész munkáját áthatja. Tehetséges fotóművész tele kifinomultsággal, érzékenységgel, és tehetséges iparos, a szó legnemesebb értelmében.”

 


 

Az alkotó városhoz való kötődését nemcsak a képek témája, hanem a kiállítás címe is jól tükrözi. Az „Utcza-kép” cím egyfajta tisztelgés azon fényképészek tevékenysége előtt, akik a múlt század elején ebben az utcában, az egykori Kaszárnya utczában és környékén tevékenykedtek – mondta el Kiss László. A fotográfus a most kiállított hat, kisfilmre készült kép készítéséről is beszélt. Mint mondta, a fekete-fehér film szemcsézetének szerelmese, a fotókon megörökített pillanatok pedig közvetlen lakókörnyezetünk három helyszínét ábrázolják.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ez az én utam” – Sikeres nők, 2. rész


Ennyit a teljes kiőrlésről…


A gyerekek kíváncsiságára kell építeni