2019. október 4.

Szent István Országa - Boldogasszony Országa


Dunaújvárosból és Szabadkáról érkeznek kórusok és adnak koncertet a Primavera Kórussal közösen október 5-én, szombaton Székesfehérváron. A Szent István Országa - Boldogasszony Országa Kórustalálkozó ünnepi hangversenye 17 órakor kezdődik a Szent Imre-templomban, ahova szeretettel várják a zeneszerető közönséget.

A hagyományokhoz hűen idén is megrendezi a Primavera Kórus a Szent István Országa - Boldogasszony Országa Kórustalálkozót. A kétnapos esemény október 5-én, szombaton 17 órakor ünnepi hangversennyel kezdődik a Szent Imre-templomban, ahol Bárdos Lajos születésének 120., valamint Leopold Mozart születésének 300. évfordulója tiszteletére csendülnek fel a kórusművek.  Az eseményen fellép a Dunaújvárosi Vegyeskar, a szabadkai Pro Musica Női Kamarakórus és a Primavera Kórus.

 


 

A koncert jótékony célt szolgál. A belépés ingyenes, de adományokat szívesen fogadnak a Karitász Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye javára.

 


 

A kórusok október 6-án, vasárnap Székesfehérvár templomaiban szentmiséken működnek közre: 9 órakor a Dunaújvárosi Vegyeskar a Szent Imre templomban, a szabadkai Pro Musica Női Kamarakórus a Ciszterci templomban, míg a Primavera Kórus a Szent Sebestyén-templomban 10 órától énekel.

 

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: turizmus.szekesfehervar.hu, miserend.hu, pinterest.com)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása