2019. november 15.

„Szent István emlékek Rómában” - fotókiállítás és filmvetítés a Nyitrai úti Közösségi Házban


Bemutatják a Szent István emlékek Rómában című dokumentumfilmet és fotókiállítást a Nyitrai úti Közösségi Házban. Simon Erika fotóriporter képeit november 17-től, vasárnaptól láthatja a közönség, míg Vakler Lajos rendező-szerkesztő filmjét november 19-én, kedden 18 órától vetítik a közösségi házban.

A Markó S. Mária Emlékalapítvány szervezésében nyílik meg Simon Erika fotóriporter „Szent István emlékek Rómában” című kiállítása november 17-én, vasárnap a Nyitrai úti Közösségi Házban. A 10 órakor kezdődő istentiszteletet követően Vakler Lajos szerkesztő-műsorvezető ajánlja a tárlatot az érdeklődők figyelmébe.

 


 

Simon Erika fotóriporter és Vakler Lajos rendező-szerkesztő azzal a szándékkel indultak el Rómába 2016 őszén, hogy a történelmi, kegyeleti helyek felkutatásával bemutassák a Szent István-kultúrkörhöz kapcsolódó római-magyar emlékeket, a Szent István-kultusz jelenleg is fellelhető és látható értékeit – a fotó és a film eszközeivel. A nézőket elkalauzolják többek között a Szent István Házba, a Magyarok Nagyasszonya Kápolnába, a Római Magyar Akadémia és a Pápai Magyar Egyházi Intézet épületébe is.

 


 

A fotókiállításon látható képek helyszíneit az érdeklődők a dokumentumfilm segítségével be is járhatják a november 19-én, kedden 18 órakor kezdődő „Szent István emlékek Rómában” című film vetítése alkalmával. A forgatási helyszínekről, a film születésének körülményeiről Vakler Lajos számol be.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Mivel etessük télen a madarakat?


„A hegyek: a látható Isten…”


Civil Advent