2019. november 19.

Mától várják a jelentkezéseket az Újszövetség Maratonra


Advent első hétvégéjén ismét megrendezi az Újszövetség Maratont a Vörösmarty Színház. A nyolcadik alkalommal megszervezett eseményre mától várják a jelentkezéseket.

Az Újszövetség Maratont 2012-ben indította útjára a Vörösmarty Színház azzal a szándékkal, hogy a teátrumnak, mint értékközvetítő intézménynek feladata a világ egyik legnagyobb kincsének, a Bibliának a közvetítése hívők és nem hívők felé egyaránt.



 

Advent első hétvégéjén, december 1-jén, vasárnap ismét önkéntes jelentkezők olvashatnak fel a Vörösmarty Színház nagyszínpadán. Az előző évekhez képest a program rövidebb, de egyben koncentráltabb, személyesebb és családiasabb is lesz - ígérik a szervezők. Az idei Biblia-felolvasás „alapanyaga” egy különleges szöveg-összeállítás, amelynek szempontja, hogy a lehető legteljesebb képet adja arról, amit az emberek emlékezete Jézus cselekedeteiről és szavairól megőrzött. A felolvasás 14 órakor indul és – a tervek szerint – a 18 órakor kezdődő városi gyertyagyújtási ünnepség kezdetéig be is fejeződik. Az országosan is egyedülálló programon az egyes bibliarészeket a Hermann László Zeneiskola tanulóinak műsora kapcsolja össze.



 

A színház honlapján, a www.vorosmartyszinhaz.hu oldalon november 19-től, keddtől bárki jelentkezhet a felolvasásra. Családok, barátok együtt is jelentkezhetnek, elosztva egymás közt az öt perces részleteket.



 

„Ismerd meg és örökítsd meg Jézus Krisztus példamutató életét!” címmel a VIII. Újszövetség Maratonhoz kapcsolódóan a Vörösmarty Színház rajzpályázatot is hirdet általános és középiskolás diákok számára. Az alkotások beérkezési határideje 2019. november 27-e, szerda 10 óra. Részletes felhívás a színház honlapján olvasható.

 

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: szekesfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása