2020. január 8.

Odaadó hívetek, Surik


A világhírű orosz írónő, Ljudmilla Ulickaja regényének színpadi változatával indítja az új esztendőt a Pelikán Fészek. Január 10-én este mutatják be az „Odaadó hívetek, Surik” című előadást.

A 2020-as évet Ljudmilla Ulickaja óriási sikerű regényéből készült színdarabbal nyitja a Pelikán Fészek. Az „Odaadó hívetek, Surik” különleges látványvilággal tárul majd a nézők szeme elé: az egész Surik-valóság egy nagy kötött, fonalakból, gombolyagokból álló, szürreális világ lesz.

 

Surik piszkosul jóképű moszkvai csibész. Szerelemgyerek, viharos születése után idős apja balesetben meghal. Surik neveltetését nagyanyja veszi erős kezébe, majd halála után anyja próbálja irányítani a sorsát, aki maga is gyermek még. Surik a nők álma, a nők játékszere, a nők áldozata, a nők bűnbakja. A nők szövik, gombolyítják élete fonalát, de merre gurul ez a gombolyag?

 


 

Surik világát Kerkay Rita álmodta színpadra, a címszerepben Benkő-Kovács Gergő, életének nőit pedig Varga Lili, Varga Mária és Ballér Bianka játssza. Az előadás zenéjét Burján Gabi szerzi, és hegedűn kíséri majd.

 

(forrás: vorosmartyszinhaz.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása