2020. január 15.

Január 22-én egész nap magyar filmeket vetítenek a Barátság moziban


Magyar filmekkel ünneplik a Barátság moziban a magyar kultúra napját: január 22-én, szerdán délelőtt és délután iskolai csoportoknak lesznek kedvezményes vetítések a legfrissebb magyar filmekből, este hatkor a „Drakulics elvtárs” című vígjátékot adják, nyolckor pedig a közelmúltban elhunyt Sára Sándorra emlékezve a „Holnap lesz fácán” című 1974-es magyar vígjátékot tűzik műsorra.

Az általános és középiskolás diákcsoportok számára szervezett délelőtti és kora délutáni kedvezményes vetítésekhez hat magyar filmet választottak ki a közelmúlt terméséből.

 


 

Mindkét korosztálynak ajánlják az „Akik maradtak” című filmdrámát – amelyet hazánk az ide Oscarra is nevezett –, a „Ruben Brandt, a gyűjtő” című animációs akció-thrillert, a „Szép csendben” című játékfilmet és a „Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában” című dokumentumfilmet. A középiskolásoknak szóló kínálatot két további filmmel egészítették ki: a „FOMO – Megosztod, és uralkodsz” című filmdrámával és a „Valan – Az angyalok völgye” című krimi-drámával.

 


 

Az esti filmek mindegyike a hetvenes évekbe kalauzolja a nézőket. Hatkor a Drakulics elvtársat vetítik: Bodzsár Márk őrült ötletéből - amely szerint egy vámpír látogat a '70-es évek Magyarországára, a titkosszolgálat pedig megpróbálja leleplezni - éjfekete humorú vígjáték született.

 


 

A nyolckor műsorra tűzött „Holnap lesz fácán” diktatúraellenes tanmese 1974-ből. A Sára Sándor és Páskándi Géza forgatókönyve alapján készült vígjáték egy dunai szigeten játszódik.

 


 

Mária és István egy idillikus, lakatlan szigetre evez. Hamarosan azonban felfedezik és ellepik az üdülők a szigetet. Főnököt is hoznak magukkal, Kozmát, a hivatalos rend képviselőjét, aki az „organizmus” segítségével magához ragadja a teljhatalmat. A vidám nyaralókból hamarosan a vezér kénye-kedve szerint dolgozó, ünneplő, tapsoló és kulturálódó tömeg lesz. A csürhe fellázad, eluralkodik az anarchia, Kozma pedig megszökik.





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása