2020. március 26.

Könyvtári élmények - otthonról


A koronavírus járvány miatt ugyan a Vörösmarty Mihály Könyvtár is bezárta kapuit, de nem hagyja programok és szórakozás nélkül olvasóit. A könyvtár virtuális kiállítással, érdekes cikkekkel, hiteles online források ajánlásával és online vetélkedővel várja olvasóit a digitális térben.

Bár a könyvtár lassan két hete bezárta kapuit, a könyvtárosok továbbra is azon dolgoznak, hogy kapcsolatban maradjanak az olvasókkal. A Vörösmarty Mihály Könyvtár központi és hét fiókkönyvtárában folyik a munka, és az online térben továbbra is várnak mindenkit érdekes cikkekkel, hiteles szakmai és szépirodalmi online források megadásával, könyvajánlókkal, online vetélkedőkkel.

 


 

Szeretnének abban is segíteni, hogy a jelenlegi „kényszerű” helyzetben is kellemesen és hasznosan töltsék otthon idejüket a családok. Ezért tematikus csoportokba gyűjtötték a hasznos információkat időseknek, gyermekeknek, szülőknek, pedagógusoknak egyaránt. Ezek a naprakész tájékoztatás mellett a tanuláshoz, munkához, kikapcsolódáshoz, kulturális időtöltéshez adnak ötleteket. Az idei Internet Fiesta témája az Okos város, okos könyvtár. Ennek keretében virtuális sétát tehetünk a könyvtár által az elmúlt évben beszerzett képeslapokból készült kiállításon.

 


 

Fontos információ, hogy a kikölcsönzött könyvek és egyéb dokumentumok lejárati idejét a könyvtár automatikusan meghosszabbítja. A szolgáltatások felfüggesztésének idejére késedelmi díjat nem számolnak fel. A könyvtár az e-mail címeken változatlanul elérhető, telefonon pedig a 20/210-8260 számon lehet érdeklődni.

 

(forrás: okkfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Megszűnt a rendkívüli ítélkezési szünet a bíróságokon


Kalandozások Fejér megyében - Zámoly


„Amíg egy szobor el nem készül, addig érdekes…”