Civil világ

2020. február 21.

„Egy szem gyümölcs, vagy kettő, vagy három…”

„A kispárna bánata” című bábjátékra várják a nézőket február 29-én, szombaton délelőtt a Székesfehérvári Hermann László Zeneiskolába. Az előadásra a belépő egy szem gyümölcs – a jótékonysági előadás „bevételét” a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ lakói kapják.

2020. február 21.

Nem lehet eleget beszélni róla…

A szakemberek évek óta kongatják a vészharangot: drámaian csökken a három magyarországi fecskefaj – a füsti fecske, a molnárfecske és a partifecske – állománya, pedig a madárcsoport szerepe a klímaváltozás miatt egyre fontosabbá válik. Minden fecske nagyjából 1 kilogrammnyi rovartól „ment meg” minket egy költési időszak alatt, mégis méltatlan módon elbántunk ezzel a hazánkban egykor mindenki számára kedves madárral.

2020. február 20.

Hímzőünnep lesz a Rác utcában

Február két utolsó hétvégéjén kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődőket a Rác utca: február 22-én az Asszonyműhely foglalkozásai folytatódnak, február 29-én pedig Hímzésünnep címmel szerveznek gyakorlattal egybekötött szakmai napot.

2020. február 19.

„A konkrét útvonalak és a rituálék segítenek rendszert teremteni…”

Léteznek módszerek, amelyek megkönnyítik az autizmussal élők mindennapjait, fejleszthetik képességeiket, megnövelhetik biztonságérzetüket. E módszerek sorába illeszkedik az a magyar fejlesztésű mobil applikáció, amelynek köszönhetően az autizmussal élők, családtagjaik, és az őket segítő szakemberek könnyedén és közösen állíthatják össze a felhasználó számára szükséges segítséget.

2020. február 4.

Ma van a Rákellenes Világnap

Magyarországon évente körülbelül 32-33 ezren halnak meg daganatos betegségek következtében. Pedig a daganatok egyharmada megelőzhető lenne, ha az emberek rendszeresen járnának szűrővizsgálatokra.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média