Civil világ

2019. október 10.

„A beteg lélekben a lélek hiánya fáj…”

„A lelki egészség nem valami olyasmi, amit készen kap, vagy amire rátalál az ember. Sokkal inkább valami olyasmi, amit meg kell teremtenünk magunkban.” (Thomas Stephen Szasz) Október 10-e a Lelki Egészség Világnapja.

2019. október 8.

Minden, ami egészséges – egészségpiac lesz szombaton

Új ételreceptekkel, kóstolóval, szűrővizsgálatokkal, idényzöldségekkel, gyümölcsökkel és friss őstermelői, kézműves termékekkel várják a VIII. Fehérvári Egészségpiacra érkezőket október 12-én, szombaton. A Jancsárkert piacon 8.30-kor kezdődő pódiumbeszélgetéseken többek között a csomagolásmentes vásárlásról, a bio zöldségről és tojásról, valamint a méz és a gyógygombák egészségre gyakorolt hatásáról is hallhatnak a résztvevők.

2019. október 7.

Mellrák – Évente több mint 2000 nőt veszítünk el

Az Országalmától indult szombaton a mellrák elleni séta: az őszi esőben sokan indultak el azért, hogy a megelőzésre és a szűrések fontosságára irányítsák a figyelmet. A megyei tisztifőorvos a rendezvényen elmondta: sajnos a kiküldött meghívólevelek ellenére a nők alig 50%-a vesz részt szűrésen.

2019. október 2.

Nyolc tehetséges fiatal kapott ösztöndíjat

A Székesfehérvári Rotary Klub Tehetséggondozó Programja nyolc fiatalnak adott át tegnap ösztöndíjat az önkormányzat támogatásával. A tehetségeket zenei, illetve tanulmányi fejlődésükben segíti a program: összesen kétmillió forint értékben.

2019. szeptember 30.

Tájház - Ahol a szentlélek is jól érzi magát

Felavatták a Felsővárosi Tájházat szombaton délután a Kertalja utcában. A kívül-belül rendbe hozott, hagyományőrző és közösségi célokat szolgáló intézményt A Szabadművelődés Háza fogja üzemeltetni a jövőben.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média