Civil világ

2019. április 16.

Húsvéti adományok a sportcsarnokban

Húsvéti adományosztást tartottak a nagyhét második napján a rászoruló családoknak. A jótékonyság jegyében számos mélyszegénységben élő család vehetett át a húsvéti finomságok mellett tartós élelmiszerekből összeállított csomagot. A fehérvári kosaras fiúk és kézis lányok pedig autogramkártyákkal kedveskedtek a gyerekeknek.

2019. április 4.

Húsvéti adománygyűjtés az Öreghegyi Közösségi Házban

Idén is meghirdeti a húsvét előtti adománygyűjtést az Öreghegyi Közösségi Ház. A segítő szándékúak április 8-12. között tartós élelmiszerrel, gyermekjátékokkal, gyermekkönyvekkel, háztartási eszközökkel és műszaki cikkekkel, valamint „cipősdoboz” ajándékcsomaggal szerezhetnek örömet a rászorulóknak.

2019. április 4.

"Támadó" madarak

Nem csak Magyarországon és Európában, de más kontinenseken is rendszeresen megfigyelnek − elsősorban tavaszonként − autók visszapillantó tükrét és szélvédőjét vagy házak ablaküvegét mániákusan kopogtató madarakat, melyek akár napokig visszatérve, órák hosszat támadják ezeket a mesterséges objektumokat. A jelenség hátterében a madarak költési időszakának kezdetével felerősödő területféltő magatartása áll.

2019. március 29.

„Kék séta” az Autizmus Világnapján

Az Autizmus Világnapja alkalmából „Kék sétát” szerveznek Székesfehérváron április 2-án, délután fél kettőtől, melynek célja a társadalom figyelmét az autizmus spektrumzavarra irányítani. A résztvevők az Országalmánál találkoznak és Fő utcán sétálnak végig.

2019. március 28.

A fenntartható jövőért

A Széna Téri és az István Király Általános Iskola diákjai vettek részt a Gaja Környezetvédő Egyesület által az Alcoa Foundation 2018-as pályázatából létrehozott természettudományos laboratóriumának foglalkozásán szerdán, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában. A tanulók kísérleti eszközök használatával ismerhették meg környezetünk elemeit és megtudhatták, hogy miért is kell ezek épségére, tisztaságára fokozottan ügyelniük a fenntartható jövő érdekében.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média