Civil világ

2020. április 1.

Kékbe öltözik a MOL Aréna Sóstó

Székesfehérvár idén is csatlakozik a „Ragyogj kéken” figyelemfelhívó, szemléletformáló kezdeményezéshez az autizmus világnapján. Április 2-án, csütörtökön este hat és kilenc óra között a MOL Aréna Sóstó kap kék kivilágítást.

2020. április 1.

Figyeljünk a bajba került „panelrécékre”

Az elmúlt évtizedben új madárvédelmi problémaként jelentkezik az épületek erkélyein, lapostetőin költő tőkés récék március-májusi kelési időszaka. Ilyenkor láthatunk tetőn szaladgáló vagy utcán mászkáló röpképtelen récefiókákat, melyek a magas peremmel rendelkező tetőkről nem tudnak lejutni, így éhen és szomjan pusztulhatnak, vagy nagy magasságból betonra, aszfaltra esve halálra zúzzák magukat, autók ütik el őket.

2020. március 31.

„Most derül ki a közösségünk összetartása és ereje”

A koronavírus okozta rendkívüli időszak próbára teszi a székesfehérvári természetjárókat, túrázókat is. A Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület és a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség törölte minden rendezvényét és túráját. A közösség azonban összetart: a rendszeres kommunikáció, a segítő szándék és egymás biztatása sokat segít a mentális karbantartásban.

2020. március 30.

Két rászoruló család kapott számítógépet Székesfehérváron

A Titkok Háza két számítógépet ajánlott fel két olyan család számára, akiknek ez gyermekeik taníttatása érdekében ez felbecsülhetetlen segítséget jelent. Az adományt a SZETA munkatársai juttatták el a családokhoz.

2020. március 20.

Folyamatosan várják az egészséges véradók jelentkezését

Az egészségügyi intézményeknek a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan szüksége van a vérkészítményekre, főként a sürgősségi ellátáshoz. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt továbbra is számít az egészséges lakosság segítségére – Fejér megyében két állandó helyszínen.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média