Civil világ

2019. november 21.

„Magyarország világelső a tüdőrák okozta halálozásban”

Hazánkban közel 2,5 millióan dohányoznak. Játszunk el a gondolattal: mi történne, ha csupán egyetlen napra mind letennék a cigarettát és a rá szánt ezreseket felajánlanák a rászorulóknak? Arra, hogy ez kiderüljön ma van a legnagyobb esély, ugyanis idén, november 21-én tartják a „Ne gyújts rá!” világnapot.

2019. november 19.

A szegénység, a diszkrimináció és a háborúk jelentik a legnagyobb veszélyt

November 20-án ünnepeljük a Gyermekjogi Egyezmény elfogadásának 30. évfordulóját. Az egyezmény a mai napig a legszélesebb körben elfogadott emberi jogi dokumentum, amelyet Magyarország 1990-ben írt alá. Az UNICEF legfrissebb felmérése szerint, azonban még van mit tenni…

2019. november 18.

Eltérő „valóságok” a párkapcsolatban – Kozma-Vízkeleti Dániel tart előadást szerdán

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta és klinikai szakpszichológus tart előadást Eltérő „valóságok” a párkapcsolatban – Hogyan látunk „más mozit” címmel november 20-án, szerdán 17 órától a Hiemer-házban. A párkapcsolati témájú előadásra a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

2019. november 14.

Szent Erzsébet-napi adománygyűjtés – jövő héten várják az adományokat

Nyolcadik alkalommal szervezik meg a Szent Erzsébet nevéhez köthető jótékonysági gyűjtést az Öreghegyi Közösségi Házban. Az adományokat a Szegényeket Támogató Alapítvány juttatja el a rászorulóknak.

2019. november 14.

„Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet!”

Magyarország idén is csatlakozik az Európai Bizottság hulladékcsökkentő kampányához, az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, melyet ebben az évben november 16 és 24-e között tartanak. Az akció lényege, hogy mind a lakosság, mind a cégek, nagyobb vállalatok átgondolják, hogyan csökkenthetnék a keletkező hulladék mennyiségét.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média