Civil világ

2019. augusztus 15.

Cserkész - emlékművet avattak fel Palotavárosban

Felavatták a Sasvári János László fafaragó és szobrász által készített Cserkész-emlékművet. A cserkészfogadalomnak emléket állító kültéri alkotás gánti mészkőből készült, és a Palotavárosban található Sütő utca 40. szám alatt állították ki.

2019. augusztus 14.

Modernizál a posta

Az ígéretek szerint teljes fordulatszámon üzemel szeptember elsejétől a Magyar Posta elektronikus kézbesítési rendszere. Végre ezt is megértük: az ajánlott és tértivevényes küldemények útját is nyomon lehet követni a Posta honlapján és a vonatkozó mobilapplikáció segítségével.

2019. augusztus 13.

Átadták a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjakat

Hagyományosan a Bory-várban adták át a Deák Dénes Díjat valamint a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjakat, amit az alapítvány kuratóriuma minden évben azoknak ítél, akik a tudomány, a művészet, illetve a társadalompolitika terén végeznek színvonalas alkotómunkát. Az idei évben a Deák Dénes Díjat Ecsedi Mária képzőművész, az Ösztöndíjat Szeredi Merse Pál művészettörténész kapta.

2019. augusztus 12.

Tombol a kánikula – hőségriadót rendeltek el

Másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos augusztus 12-én, éjfélig. Székesfehérváron vízosztást szerveztek, és a közterületi tűzcsapokat is megnyitották. A rendőrség a közlekedőktől is fokozott figyelmet kér.

2019. augusztus 9.

Forró, olajos, de szeretjük

Ki fokhagymával, ki tejföllel szereti – egy biztos, nyaranta, legalább egyszer, mindenki asztalára kerül belőle. Ezúttal a Nébih szakemberei tesztelték a balatoni lángosozókat, igaz, ők nem csak arra voltak kíváncsiak, mennyire finom, amit kaptak.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média