Civil világ

2019. július 18.

Az Emlékezés hangja

A Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred július 18-i emléknapját hamarosan útjára indul egy új civil kezdeményezés, a megemlékezés jegyében. Az "Emlékezet hangja" program keretében 2019. szeptemberétől, másfél éven keresztül szinte nap mint nap felcsendül majd a Takarodó dallama a fehérvári Hősök terén.

2019. július 18.

Ha már klíma, legyen – biztonságos…

Nem sok rosszabb dolog van annál, mint nyáron megfázni, a tikkasztó kánikulában lázasnak lenni, nem kapni levegőt hosszú napokon keresztül. Manapság mindenhol állandóan megy a légkondi, kiugrunk a plázából, felugrunk a buszra, beülünk a kocsiba, aztán sétálunk a tűző napon, majd bemegyünk a hűtött lakásunkba – így nem nehéz összeszedni egy jó kis megfázást. Lássuk, hogy mit tehetünk ellene!

2019. július 17.

Tábor és túra – Herbarius programok a héten

Az idei Herbarius tábort csütörtök-pénteken tartják Hétházpusztán. Lencsés Rita szakértő a nyári mezei és erdei gyógynövények begyűjtésének, feldolgozásának és felhasználásának fortélyaiba avatja be a résztvevőket. Vasárnap folytatódnak a gyógynövénygyűjtő túrák is: ezúttal Nadapon tölthetik fel házipatikájukat a résztvevők.

2019. július 12.

Új burkolattal várja a sportolni vágyókat a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája

Új burkolatot kapott a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája. Hasonló fejlesztések várhatóak Palotavárosban és a Halesz ligetben is.

2019. július 4.

Új futópálya lesz a Haleszban

Még az idén elkezdődhet az új, 1 kilométer hosszú rekortán futópálya építése a Halesz parkban. Székesfehérvár az Országos Futópálya-építési Pályázat keretében nyert támogatást a beruházásra.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média