Nyolcezer.hu - Más szemszögből

Civil világ

2018. augusztus 16.

„A kutyáknak igenis van természetes környezetük: az emberi család…”

A Hontalan Állatok Világnapját 1992 óta „ünneplik” minden augusztus 16-án, az amerikai ISAR (International Society for Animal Rights) szervezet kezdeményezésére. Ezzel a nappal is szeretnék felhívni a figyelmet az otthon nélküli állatokra és az emberi felelősségre - arra, hogy a háziasításhoz ház is jár.

2018. augusztus 15.

A Heti Betevőnek gyűjt adományokat Lajkó Csaba ultrafutó és csapata

Augusztus 15-e és augusztus 20-a között ismét jótékonysági futásra indul Lajkó Csaba ultrafutó és csapata. Az akcióval ezúttal a székesfehérvári Heti Betevőt támogatják, elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtenek a szervezetnek, amely rászorulókat támogat rendszeres ételosztással.

2018. augusztus 15.

Negyven család tanévkezdését tudják megkönnyíteni

Körülbelül 40 család tanévkezdését könnyítheti meg a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ és a Next Stop Üzletközpont közösen meghirdetett „Gondtalan Iskolakezdés” elnevezésű tanszeradomány-gyűjtő akciója. Az adományok szétosztása ma kezdődik.

2018. augusztus 13.

Enni, írni csak a „szép kezünkkel”!

Augusztus 13-a Balkezesek Nemzetközi Világnapja. Először 1976-ban tartották, és a balkezesek elnyomottságára szeretné felhívni a figyelmet. Azt, hogy mostanában a balkezesek mennyire számítanak elnyomottnak, mi magunk nem tudjuk megítélni, mivel szerkesztőségünkben a világátlag több mint kétszerese a balkezesek aránya: háromból egy fő…

2018. augusztus 2.

Hadtörténelmi vetélkedőt hirdettek

Kétfordulós vetélkedőt hirdet a Honvéd Hagyományőrző Egyesület a magyar hadtörténeti, katonai és honvédelmi hagyományokat ápoló Fejér megyei szervezetek részére. A 170 éves Magyar Honvédség tiszteletére meghirdetett vetélkedő első fordulójára augusztus 31-ig várják a pályamunkákat.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média