Civil világ

2018. június 5.

Tárlatvezetés és előadás a XV. Országos Patikanapon

Székesfehérváron a Szent István Gyógyszertárban rendezik a XV. Országos Patikanap megyei megnyitóját szerdán délelőtt. A Fekete Sas Patikamúzeum tárlatvezetéssel és előadással várja a látogatókat: délután „Himlő, pestis, kolera” címmel tart előadást a járványokról Szima Viktória.

2018. május 23.

Gyermeknapi jótékonysági akciók Fehérváron

Több jótékonysági kezdeményezést is hirdettek Székesfehérváron a Nemzetközi Gyermeknaphoz közeledve. A Vörösmarty Színház aulájában sportszereket és játékokat gyűjtenek, szombaton plüssállatokat lehet majd örökbe adni, az egyik fehérvári edzőterem pedig a Szent Imre Iskolaházat támogatja jótékonysági edzésekkel.

2018. május 22.

Hogy minden gyermek hazataláljon…

Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan 8. alkalommal rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozatot országszerte. Május 27-én este Székesfehérváron is a magasba szállnak a léggömbök, hogy megmutassák a hazavezető utat az eltűnteknek.

2018. május 16.

A tőrösdarázs ártalmatlan, ne bántsuk őket!

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére a kertekben és a parkokban. Fontos, hogy tudjuk: ezek a félelmetesnek tűnő állatok valójában teljesen ártalmatlanok az emberekre és a háziállatokra, ugyanakkor viszont nagy segítséget jelentenek például a cserebogár-szaporulat kordában tartásában.

2018. május 14.

Éremgyűjtő találkozó volt a Művészetek Házában

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza adott otthont a XXXIII. Alba Regia Éremgyűjtő Találkozónak vasárnap. A szabad éremcsere, vásár és börze mellett bemutatták a „Fehérvári nagyjaink” sorozat legújabb tagját is.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média