Civil világ

2019. március 25.

Fehérvári érmek az Orka Kupán

Tizenöt ország negyvennégy egyesületének több mint hétszázötven versenyzője vett részt Székesfehérváron a 22. Orka Kupán. A fehérvári versenyzők 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet zsebeltek be a nemzetközi szinkronúszó versenyen.

2019. március 22.

Az illegális hulladék ellen harcoló civileket díjazták

Fejér megyében a Gaja Környezetvédő Egyesület felhívására minden esztendőben közel két tucat önkéntesekből álló csapat veszi fel a küzdelmet a tájsebek begyógyításáért. A programban résztvevőknek a Hiemer-házban mondtak köszönetet a munkájukért.

2019. március 19.

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb önkéntes mozgalmát, a TeSzedd! szemétgyűjtési akciót. A tavaszi „nagytakarításhoz” fehérvári csoportok is csatlakoztak: március 21-e és 23-a között önkéntes alapon bárki tehet majd azért, hogy tisztábbá tegye a város környezetét.

2019. március 14.

„A tudás életet menthet!”

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együttműködve a 2018/2019-es tanévben is meghirdeti országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyét, amelyen az 5-13. évfolyamos diákok mérhetik össze tudásukat. Fejér megyéből a négyfős csapatok két korcsoportban nevezhetnek a székesfehérvári és a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség helyi fordulóira.

2019. március 6.

Ne etessük a vízimadarakat!

Tévhit, hogy az etetéssel segítünk a vízimadarakon, sőt, ez a magatartás, akár veszélybe is sodorhatja és meg is betegítheti az állatokat – hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média