Civil világ

2018. január 24.

Április 30-ig várják a pályázatokat a Lánczos-Szekfű ösztöndíjra

Április 30-ig lehet jelentkezni a város szellemi életéhez kapcsolódó alkotók, kutatók, művészek számára kiírt Lánczos–Szekfű ösztöndíjra. A díjakat hagyományosan az augusztus 20-i ünnepségek keretében adják át.

2018. január 12.

A jövő öttusaedzői Fehérváron

Nemzetközi öttusa edzőképző tanfolyam zajlik Székesfehérváron. A képzésen hét országból vesznek részt a jövő öttusaedzői, akik között korábbi versenyzőket is találunk.

2017. december 24.

Ünnepi jótanácsok a tűzoltóktól

Az ünnepi időszakkal összefüggő tűzesetek kiváltó oka leggyakrabban az, hogy az égő gyertyákat gyúlékony anyag közelében helyezik el. A keletkező lángok ilyenkor a különböző textíliákon, függönyön keresztül gyorsan átterjedhetnek a helyiség más berendezési tárgyaira.

2017. december 15.

„NATO az iskolatáskában – mi vagyunk a NATO”

Magyarország közel két évtizede tagja a világ legerősebb katonai szövetségének, az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének. A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete egy hetes programsorozat keretében mutatja be a NATO hazai működését.

2017. december 12.

A limanovai csata 103. évfordulójára emlékeztek a fehérvári huszárok

December 11-én, a Fehérvári Huszárok Napján a limanovai csata 103. évfordulójára emlékezett a Fehérvári Huszárok Egyesülete a Városház téren. 1914 decemberében az I. világháború egyik legvéresebb csatája zajlott le a Lengyelország területén lévő Limanovában. Az ottani harcok évfordulóján avatták fel 1939 decemberében Pátzay Pál szobrát a Városház terén.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média