Civil világ

2019. november 13.

A madáretetés aranyszabálya: Ha elkezdted, ne hagyd abba!

Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. A ház körül gyakori égi vándorok emberi segítség nélkül is átvészelik a telet, az etetés viszont nagy könnyebbséget és biztonságot jelent számukra… Feltéve, ha egész télen végezzük.

2019. november 12.

Válts valóra egy kívánságot!

Karácsony ünnepére készülve idén is ajándékcsomagokat gyűjtenek a tűzoltók az állami gondozásban részesülő gyerekeknek. A Karácsonyi Mosolygyárban a gyerekek személyre szóló kívánságait szeretnék teljesíteni, a kezdeményezéshez december elsejéig lehet csatlakozni.

2019. november 7.

Ezentúl nem lehet növényi hulladékot égetni Székesfehérváron

A legutóbbi avar- és zöldhulladék-égetésre kijelölt héten füstbe borult a város, és a kedvezőtlen légköri körülményekkel együttesen a szmogriadó tájékoztatási fokozatának elrendelését tette szükségessé a levegőben lévő szálló por koncentrációja Székesfehérváron. Az Önkormányzat ezért a klíma- és környezetvédelem szempontjából is fontos lépést tesz, amelynek megvalósításához a lakosság együttműködését kérik.

2019. november 6.

Valahol Európában – jótékonysági előadás lesz vasárnap

Ismét közös projektbe fogott az Alba Triatlon SE, az Imre Sándor Szeretetszínház, valamint az Arany János EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskolája. A munka eredményét - a Valahol Európában című musicalt - a nagyérdemű november 10-én, vasárnap 17 órától a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében láthatja majd.

2019. november 6.

„Szívügyünk Fehérvár”

Hetedik alkalommal rendezték meg a „Szívügyünk Fehérvár” elnevezésű szűrőprogramot, amely Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház összefogásával valósul meg. Az Alba Regia Sportcsarnokban a fehérváriak számos ingyenes szűrővizsgálaton, tanácsadáson vehettek részt.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média