Civil világ

2018. május 23.

Gyermeknapi jótékonysági akciók Fehérváron

Több jótékonysági kezdeményezést is hirdettek Székesfehérváron a Nemzetközi Gyermeknaphoz közeledve. A Vörösmarty Színház aulájában sportszereket és játékokat gyűjtenek, szombaton plüssállatokat lehet majd örökbe adni, az egyik fehérvári edzőterem pedig a Szent Imre Iskolaházat támogatja jótékonysági edzésekkel.

2018. május 22.

Hogy minden gyermek hazataláljon…

Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan 8. alkalommal rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozatot országszerte. Május 27-én este Székesfehérváron is a magasba szállnak a léggömbök, hogy megmutassák a hazavezető utat az eltűnteknek.

2018. május 16.

A tőrösdarázs ártalmatlan, ne bántsuk őket!

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére a kertekben és a parkokban. Fontos, hogy tudjuk: ezek a félelmetesnek tűnő állatok valójában teljesen ártalmatlanok az emberekre és a háziállatokra, ugyanakkor viszont nagy segítséget jelentenek például a cserebogár-szaporulat kordában tartásában.

2018. május 14.

Éremgyűjtő találkozó volt a Művészetek Házában

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza adott otthont a XXXIII. Alba Regia Éremgyűjtő Találkozónak vasárnap. A szabad éremcsere, vásár és börze mellett bemutatták a „Fehérvári nagyjaink” sorozat legújabb tagját is.

2018. május 11.

„A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása…”

Füzes Zsuzsanna és a Fehérvári Kézművesek Egyesülete közös szervezésében, Székesfehérváron, a Rác utcai Skanzenben hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Gyapjúfesztivál. A programra nemcsak a gyapjúval foglalkozó szakembereket, kézműveseket várják, hanem a gyapjú iránt érdeklődőket, a népi mesterségek kedvelőit is.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média