Civil világ

2018. december 20.

Pártolójegy a Pelikán Udvar kapujának felújításáért

A Pelikán udvar bejárata napjainkban korántsem annyira tiszteletet parancsoló, mint amilyen volt néhány évvel, évtizeddel ezelőtt. Pedig a boltív mögött maga a fehérvári színjátszás történelme bújik meg…

2018. december 19.

Ha nem vált be az ajándék…

Hiába szeretnénk minden évben a lehető legfrappánsabb ajándékokkal meglepni a szeretteinket, lássuk be, ez nem mindig sikerül. Nem jó a méret, nem tetszik a szín, „már megvan”, vagy esetleg szimplán csak teljesen mellé lőttünk. A kínos feszengés és a szekrény mélyére süllyesztés helyett inkább hozzuk ki a legtöbbet a helyzetből.

2018. december 5.

Önkéntesek Nemzetközi Napja

December ötödike az önkéntesek nemzetközi napja. Az önkéntesek szerepe az elmúlt években rendkívüli módon felértékelődött az élet minden területén – és szerencsére a számuk is egyre növekszik. A világon egymilliárd, Európában pedig mintegy száztizenhatmillió felnőtt dolgozik önkéntesként.

2018. november 28.

Öttusa világkupát rendez Székesfehérvár jövő májusban

Az elmúlt év sikeres nemzetközi versenyrendezései után újabb kihívás vár az Alba Volán SC öttusa szakosztályára, elnyerte ugyanis a 2019-es felnőtt, női-férfi világkupa-sorozat magyarországi állomásának rendezési jogát. A rangos kvalifikációs verseny a város és a sportklub 10. jubileumi közös rendezésű világkupája lesz, melyet 2019. május 2-6. között tartanak.

2018. november 28.

Kezdődik a 129. országos énekesmadár-etetési szezon

1890-ben indult el Magyarországon a lakosság települési madáretetési mozgalma. A mintegy ötven etetőlátogató madárfaj megfigyelése egyedülálló élményt kínál a következő hónapokban. Ugyanakkor a szakemberek idén is felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy a vízimadarakat soha, sehol, semmivel ne etessék, mert ez tömeges pusztulásukat okozhatja.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média