Ékes Fehérvár

2020. február 13.

Kívül-belül megújulhat a Kodály Iskola

Nyáron megkezdődhet a Kodály Zoltán Iskola belső felújítása, melyre 483 millió forint uniós forrást nyert a tankerület. Az intézmény külső rekonstrukcióját pedig a város önkormányzata vállalja, melyre – első lépésként - 30 millió forintot irányoztak elő az idei költségvetésben, melyről pénteken szavaz majd a város közgyűlése.

2020. február 10.

Kezdődik az Arany János iskola felújítása

A héten kezdődőik az Arany János iskola felújítása - elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újul meg. Az Önkormányzat a teljes felújítást 600 millió forinttal támogatja, a tető- és homlokzatfelújítás összértéke bruttó 235 millió forint.

2020. február 4.

Kezdődik a Rendház felújítása

Hamarosan befejeződik a Szent István Király Múzeum Rendházépületéből a leletanyag és dokumentáció elköltöztetése. Ezt követően indulhat a teljes felújítás, amely az Árpád-ház program keretében valósul meg Székesfehérváron.

2019. december 11.

Geofizikai vizsgálatokkal kutatják az egykori johannita konvent maradványait Palotavárosban

Modern geofizikai vizsgálattal kezdődik ma el az egykori johanniták Szent István konventjének kutatómunkája Palotavárosban. A Központi Park területén szerdán felszínen használható műszerekkel vizsgálják a talaj felső 2-3 méteres rétegét. Ezután a szakemberek elkészítik majd az elemzéseket, amiket végül össze fognak hasonlítani a rendház területén végzett előző kutatásokéval.

2019. december 4.

Székesfehérváron tanácskoztak az ország főkertészei

„A klímaváltozásra adott válaszok a különböző szakterületeken” címmel rendezett konferenciát a Sóstón a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata. A tanácskozáson Fehérvár zöld fejlesztéseiről, a megfelelő fajták választásáról, növényvédelemről és a favizsgálat újdonságairól is szó esett.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média