Ékes Fehérvár

2020. március 27.

Mesélő házak - hangzó utcai múzeum program készül Fehérváron

Belvárosi házak történetét gyűjti a „Szín-Tér” Egyesület legújabb projektjének megvalósításához. A jövő évre tervezett Mesélő házak program megvalósításában a fehérváriak segítségére is számítanak: köszönettel várják azokat a történeteket hangzó vagy írott anyag formájában, amelyek e sokat látott házak történetéről szólnak.

2020. március 27.

Nézze meg Fehérvárt – otthonról!

Lassan négy évvel ezelőtt, 2016 májusában indult útjára a Nyolcezer.hu „hasábjain” az Ékes Fehérvár című, főként a város építészeti értékeit bemutató sorozat. Most egy helyre gyűjtöttük az összes epizódot – azért, hogy mindenki maradjon otthon és nézze végig, vagy válogasson belőle kedvére. Érdemes.

2020. március 6.

Új részletek kerültek elő: befejeződött a Bazilika mennyezetképének a tisztítása

Fontos állomásához érkezett a Székesegyház belső felújítása: a restaurátorok befejezték a 2000 m² felületű mennyezetkép tisztítását, ezután az esztétikai helyreállítás következik. A tervezett ütemezésnek megfelelően haladnak a helyreállítással, így 2022-ben várhatóan újra megnyílik a Bazilika a hívek és a látogatók előtt.

2020. február 13.

Kívül-belül megújulhat a Kodály Iskola

Nyáron megkezdődhet a Kodály Zoltán Iskola belső felújítása, melyre 483 millió forint uniós forrást nyert a tankerület. Az intézmény külső rekonstrukcióját pedig a város önkormányzata vállalja, melyre – első lépésként - 30 millió forintot irányoztak elő az idei költségvetésben, melyről pénteken szavaz majd a város közgyűlése.

2020. február 10.

Kezdődik az Arany János iskola felújítása

A héten kezdődőik az Arany János iskola felújítása - elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újul meg. Az Önkormányzat a teljes felújítást 600 millió forinttal támogatja, a tető- és homlokzatfelújítás összértéke bruttó 235 millió forint.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média