Ékes Fehérvár

2019. december 11.

Geofizikai vizsgálatokkal kutatják az egykori johannita konvent maradványait Palotavárosban

Modern geofizikai vizsgálattal kezdődik ma el az egykori johanniták Szent István konventjének kutatómunkája Palotavárosban. A Központi Park területén szerdán felszínen használható műszerekkel vizsgálják a talaj felső 2-3 méteres rétegét. Ezután a szakemberek elkészítik majd az elemzéseket, amiket végül össze fognak hasonlítani a rendház területén végzett előző kutatásokéval.

2019. december 4.

Székesfehérváron tanácskoztak az ország főkertészei

„A klímaváltozásra adott válaszok a különböző szakterületeken” címmel rendezett konferenciát a Sóstón a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata. A tanácskozáson Fehérvár zöld fejlesztéseiről, a megfelelő fajták választásáról, növényvédelemről és a favizsgálat újdonságairól is szó esett.

2019. november 8.

Faültetések és erdőtelepítés Székesfehérváron

Elkezdődött az átlagosnál nagyobb, 20-25 cm törzsméretű fák telepítése Székesfehérváron. A Városgondnokság a következő napokban mintegy 300 díszfát, 500 díszcserjét és 35 örökzöldet ültet a közterületeken.

2019. november 7.

Akúcs Levente és Keszei Balázs kapta idén a város építészeti díját

Átadták a Schmidl Ferenc Építészeti Díjat szerdán a Hiemer-házban. Az elismerést ebben az esztendőben Akúcs Levente és Keszei Balázs építészek kapták, akik a Mártírok útján megvalósult Albacomp Innovációs Központ építészeti megformálásával és megvalósításával alkottak kimagaslót.

2019. október 15.

Székesfehérvári iparosok a két világháború között

Harmadik programjához érkezik a „Fehérvári mesterek egykor és ma” nevet viselő rendezvénysorozat. Október 16-án, szerdán 16.30-tól a két világháború közötti fehérvári iparosok életét ismerhetik meg az érdeklődők a Fehérvári Civil Központban.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média