Ékes Fehérvár

2018. november 13.

Több mint hatszáz fát és nyolcezer díszcserjét telepítenek

A Városgondnokság a héten kezdi el városszerte a faültetéseket. Székesfehérváron összesen 617 darab díszfát telepítenek ősszel és kora tavasszal, emellett 7903 tő díszcserjét és 413 örökzöld növényt is ültetnek számos helyszínen.

2018. október 12.

Középkori kincset rejtett a Szent István-székesegyház – befejeződtek a belső ásatások

Lezárult a székesfehérvári Szent István király-székesegyházban 2018. augusztus 15-én kezdődött, tudományos szempontból országos jelentőségű régészeti ásatás, amely a legnagyobb felületű, épületen belüli városi feltárás volt Magyarországon. A legértékesebb megtalált régészeti lelet egy román stílusú, 800 éves limoges-i korpusz, amit november 5-től a Városházán láthatnak majd az érdeklődők.

2018. szeptember 19.

A barokk Székesfehérvár egy építész szemével

Csutiné Schleer Erzsébet neve Székesfehérváron fogalom, hiszen rengeteget tett épített örökségünk védelméért. A székesfehérvári Városvédő és Szépítő Egyesület egyik alapítója a barokk Fehérvárról mesél az érdeklődőknek szeptember 24-én, 18 órától a Széna téri könyvtárban.

2018. augusztus 10.

Szombattól látogatható az Északi-tó Sóstón

Hamarosan befejeződik a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja. A 218 hektáros terület Székesfehérvár legnagyobb egybefüggő zöldfelülete, amely helyi és országos védettséget is élvez.

2018. július 18.

Kezdődik a Bazilika felújítása – a székesegyház kincseiből a Képtárban nyílik kiállítás

Kezdődik a Szent István-székesegyház belső felújítása. A kivitelezés előtt régészeti feltárások lesznek, melynek során a szakemberek reményei és az előzetes kutatások alapján az egykor itt álló középkori épület és a négykaréjos koronázóbazilika összekötésének nyomait is megtalálják. A tervek szerint négy évig tart majd a teljes felújítás.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média