Ékes Fehérvár

2018. szeptember 19.

A barokk Székesfehérvár egy építész szemével

Csutiné Schleer Erzsébet neve Székesfehérváron fogalom, hiszen rengeteget tett épített örökségünk védelméért. A székesfehérvári Városvédő és Szépítő Egyesület egyik alapítója a barokk Fehérvárról mesél az érdeklődőknek szeptember 24-én, 18 órától a Széna téri könyvtárban.

2018. augusztus 10.

Szombattól látogatható az Északi-tó Sóstón

Hamarosan befejeződik a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja. A 218 hektáros terület Székesfehérvár legnagyobb egybefüggő zöldfelülete, amely helyi és országos védettséget is élvez.

2018. július 18.

Kezdődik a Bazilika felújítása – a székesegyház kincseiből a Képtárban nyílik kiállítás

Kezdődik a Szent István-székesegyház belső felújítása. A kivitelezés előtt régészeti feltárások lesznek, melynek során a szakemberek reményei és az előzetes kutatások alapján az egykor itt álló középkori épület és a négykaréjos koronázóbazilika összekötésének nyomait is megtalálják. A tervek szerint négy évig tart majd a teljes felújítás.

2018. május 17.

Szeptemberre megújul a Jávor Ottó tér

Elkezdődnek a parkfelújítási munkák a Jávor Ottó téren. A tervek szerint a téren lévő három köztéri emlékmű új elrendezéssel, a park pedig virágosabb környezetben és új burkolattal, sétányokkal, szökőkúttal, valamint megújult közvilágítással várja majd a fehérváriakat. A munkálatokkal várhatóan szeptemberre végeznek.

2018. május 15.

Júliusra megújul a Sóstó

Hamarosan befejeződik a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja. A 218 hektáros terület Székesfehérvár legnagyobb egybefüggő zöldfelülete, helyi és országos védettséget is élvez. A korábban itt fészkelő madarakat már tavasz elejétől meg lehetett figyelni és a vízfelület növelés illetve a költőszigetek kialakítása miatt sokkal nagyobb számban érkeztek a területre és nagyobb lett a fajgazdagság is.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média