Ékes Fehérvár

2019. július 10.

Szökőkutat építenek a Zichy ligetbe

Új közösségi térrel bővül a Belváros. A bemutatott tervek szerint egy vízmedencés szökőkút épül a Zichy liget Fő utca felöli részén, amely köré hét új fát ültetnek. A környezettudatos, klímabarát burkolat mellett nő a zöldfelület nagysága, illetve többfunkciós, korszerű utcabútorok is helyet kapnak majd a téren.

2019. július 3.

„Mindigmás” péntek esték a belvárosban

Elindultak Székesfehérvár belvárosában a „Mindigmás” városnéző séták. A könnyed nyáresti sétákon a helyi idegenvezetők jóvoltából olyan különlegességekre, titkokra derül fény, melyek a nagyközönség számára kevéssé ismertek.

2019. június 11.

Az Országalma díszítése nyerte a Pünkösdi Virágálom közönségszavazását

Virágos belváros és programok sora várta az érdeklődőket az elmúlt hétvégén Székesfehérváron. A Fő utcán idén is virágdíszbe öltöztek a szobrok és az épületek pünkösd tiszteletére. A Pünkösdi Virágálom minden esztendőben egyben verseny is – idén az Országalma díszítésére szavaztak a legtöbben.

2019. június 7.

Nemzetközi „virágos” verseny – ezekben a napokban értékelik Székesfehérvárt

Székesfehérvár is megméretteti magát nagyváros kategóriában az idén 25. alkalommal megrendezésre kerülő „Virágzó Közösségek” (Communities in Bloom) nemzetközi versenyén. Városunkat ezekben a napokban értékeli a verseny két zsűritagja, a kanadai John Lohuis és az amerikai Alex Pearl.

2019. május 22.

Megszépült a III. Béla király tér

Átadták ma délután a több ütemben felújított III. Béla király teret, ahol megújultak a burkolatok, a parkolók, a zöldfelületetek, és már működik a szökőkút is. A parkba 31 díszfát és mintegy 1200 díszcserjét ültettek.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média