Ékes Fehérvár

2018. január 4.

"Mi a fény írói vagyunk, fény nélkül nem lehet...”

Érdy János Emlékérmet kapott Gelencsér Ferenc fotóművész. A város elismerését Székesfehérvár polgármestere adta át a hetvenegy esztendős alkotónak, a művész születésnapján, szerda délután. Gelencsér Ferenc művészi színvonalú dokumentációjával sokat tett a Nemzeti Emlékhely méltó bemutatásáért.

2017. december 20.

„Ha a cement nem volna, a Bory-vár sem volna…”

Kevés olyan művészt ismerünk, aki még életében felépítette saját emlékművét és múzeumát, közéjük tartozik Bory Jenő. A hitvesi szeretet emlékműveként is gyakran említett Bory-vár alkotója 1959. december 20-án hunyt el, nyolcvan évesen.

2017. november 21.

Már szerelik az adventi világítást

A Palotai kapu tértől a Zichy ligetig tart idén a fehérvári adventi vásár. A Belváros ünnepi díszkivilágításban pompázik majd, amit lassan már három hete szerel a Városgondnokság, lelkes szakembereiből álló csapat. Azért dolgoznak már november eleje óta az adventi díszkivilágítás szerelésén, hogy időre elkészüljenek.

2017. november 16.

Szent Istvánhoz méltó emlék

Újabb topográfiai füzet jelent meg a Magyar Városkutató Intézet gondozásában Székesfehérváron. A kiadvány Dr. Demeter Zsófia „Szent Istvánhoz méltó emlék - Városfejlesztés két ünnep között Székesfehérváron” című munkájából készült.

2017. október 5.

Fehérvár a boldog békeidőkben

Folytatódik a „Ne csak szeresd, de tudjad is, miért szereted a városodat!” címet viselő városnéző séták sorozata Székesfehérváron. Október 7-én, szombaton délután a város kiegyezést követő látványos fejlődésének ma is látható épített emlékeit ismerhetik meg az érdeklődők.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média