Ékes Fehérvár

2018. május 17.

Szeptemberre megújul a Jávor Ottó tér

Elkezdődnek a parkfelújítási munkák a Jávor Ottó téren. A tervek szerint a téren lévő három köztéri emlékmű új elrendezéssel, a park pedig virágosabb környezetben és új burkolattal, sétányokkal, szökőkúttal, valamint megújult közvilágítással várja majd a fehérváriakat. A munkálatokkal várhatóan szeptemberre végeznek.

2018. május 15.

Júliusra megújul a Sóstó

Hamarosan befejeződik a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja. A 218 hektáros terület Székesfehérvár legnagyobb egybefüggő zöldfelülete, helyi és országos védettséget is élvez. A korábban itt fészkelő madarakat már tavasz elejétől meg lehetett figyelni és a vízfelület növelés illetve a költőszigetek kialakítása miatt sokkal nagyobb számban érkeztek a területre és nagyobb lett a fajgazdagság is.

2018. március 9.

„Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért”

Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság nyolc éve növényültetési pályázattal támogatja a fehérváriak parkosítási törekvéseit. A pályázat célja a kulturált és vonzó városkép kialakításán túl a zöldfelületek növelése és szebbé tétele. Az intézmények és társasházak mellett idén is pályázhatnak a családi házban lakók.

2018. február 22.

Városmegismerő séták vasárnap

Február 25-én, vasárnap rendhagyó programokkal várják a Székesfehérvár iránt érdeklődő látogatókat az idegenvezetők, akik ezen a napon ünneplik világnapjukat. Tartsanak velük 10 vagy 14 órától az ingyenes városmegismerő sétákon, és fedezzék fel Székesfehérvár rejtett kincseit!

2018. január 23.

„A cél, hogy építőköveket adhassunk…”

A magyar kultúra napján hirdette ki a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata a tavaly ősszel meghirdetett „Székesfehérvár történeti központja 2017.” pályázat eredményét. Összesen tizennégy pályamű érkezett negyven év alatti, fiatal építészektől, akik munkájukon keresztül véleményt alkottak, hogy is lehet a Nemzeti Emlékhely jövőjéről gondolkozni. A munkákból kiállítás is nyílt az Új Magyar Képtárban.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média