Ékes Fehérvár

2020. február 4.

Kezdődik a Rendház felújítása

Hamarosan befejeződik a Szent István Király Múzeum Rendházépületéből a leletanyag és dokumentáció elköltöztetése. Ezt követően indulhat a teljes felújítás, amely az Árpád-ház program keretében valósul meg Székesfehérváron.

2019. december 11.

Geofizikai vizsgálatokkal kutatják az egykori johannita konvent maradványait Palotavárosban

Modern geofizikai vizsgálattal kezdődik ma el az egykori johanniták Szent István konventjének kutatómunkája Palotavárosban. A Központi Park területén szerdán felszínen használható műszerekkel vizsgálják a talaj felső 2-3 méteres rétegét. Ezután a szakemberek elkészítik majd az elemzéseket, amiket végül össze fognak hasonlítani a rendház területén végzett előző kutatásokéval.

2019. december 4.

Székesfehérváron tanácskoztak az ország főkertészei

„A klímaváltozásra adott válaszok a különböző szakterületeken” címmel rendezett konferenciát a Sóstón a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata. A tanácskozáson Fehérvár zöld fejlesztéseiről, a megfelelő fajták választásáról, növényvédelemről és a favizsgálat újdonságairól is szó esett.

2019. november 8.

Faültetések és erdőtelepítés Székesfehérváron

Elkezdődött az átlagosnál nagyobb, 20-25 cm törzsméretű fák telepítése Székesfehérváron. A Városgondnokság a következő napokban mintegy 300 díszfát, 500 díszcserjét és 35 örökzöldet ültet a közterületeken.

2019. november 7.

Akúcs Levente és Keszei Balázs kapta idén a város építészeti díját

Átadták a Schmidl Ferenc Építészeti Díjat szerdán a Hiemer-házban. Az elismerést ebben az esztendőben Akúcs Levente és Keszei Balázs építészek kapták, akik a Mártírok útján megvalósult Albacomp Innovációs Központ építészeti megformálásával és megvalósításával alkottak kimagaslót.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média