Ékes Fehérvár

2017. október 5.

Fehérvár a boldog békeidőkben

Folytatódik a „Ne csak szeresd, de tudjad is, miért szereted a városodat!” címet viselő városnéző séták sorozata Székesfehérváron. Október 7-én, szombaton délután a város kiegyezést követő látványos fejlődésének ma is látható épített emlékeit ismerhetik meg az érdeklődők.

2017. szeptember 18.

Teljesen átalakul az Országzászló tér

Több mint 2000 négyzetméteren cserélnek majd burkolatot az Országzászló téren, emellett egyedi, ide tervezett ülőpadok, úgynevezett díszfolyó és több növény lesz a belváros megújuló terén. A munkaterületet ma adták át, a kivitelezés befejezési határideje 2018. május 31.

2017. április 24.

A leghíresebb magyar okirat

Székesfehérváron adták ki 1222. április 24-én a magyar - és az európai - történelem egyik meghatározó dokumentumát, az Aranybullát. II. András aranypecséttel ellátott királyi oklevele a magyar történeti alkotmány egyik legfontosabb törvénye: 1848-ig alapjaiban rögzítette a magyar nemesség kiváltságait és jogait.

2016. november 21.

Fehérvárt is díjazták a Virágos Magyarországért versenyen

„Az év települése a térségben” díjat kapott Székesfehérvár a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny idei díjátadóján. Az év legvirágosabb étterme pedig a fehérvári Diófa étterem lett.

2016. október 26.

Ékes Fehérvár - Szent Kristóf templom

Sorozatunkban ezúttal egy templomhoz látogatunk. Sőt: nemcsak meglátogatjuk, de körbe is repüljük. Ugyanis a Szent Kristóf templomot szerintünk minden irányból érdemes megnézni.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média