Ékes Fehérvár

2019. szeptember 30.

Virágzó Közösségek – két díjat nyert Fehérvár a nemzetközi versenyen

Tavaly csatlakozott hazánk a "Communities in Bloom" virágosítási világversenyhez, amelyre idén a nagyvárosi kategóriában Székesfehérvár kapott meghívást. A verseny díjátadóját Kanadában tartották, ahol Fehérvár volt az egyetlen olyan város, ami két díjat is kapott.

2019. szeptember 27.

Megújuló Bartók Béla tér – a munkálatok első fázisa elkészült

Elkészült a Bartók Béla tér felújításának I. üteme, azaz a közművek cseréje és felújítása. A munkálatok következő fázisa 2020 tavaszán kezdődik, a teljes befejezés 2020 őszén várható.

2019. szeptember 6.

Zsinagógától Zsinagógáig – szeptember 16-án helyezik el Fehérvár első botlatókövét

Városnéző séta lesz a Magyar Városkutató Intézet és a Fekete Sas Társaság szervezésében szeptember 16-án, „Zsinagógától Zsinagógáig” címmel. A program keretében helyezik el Székesfehérvár első botlatókövét, Grosz Bernát és családja – és közvetve a holokauszt többi fehérvári áldozata - emlékére.

2019. július 10.

Szökőkutat építenek a Zichy ligetbe

Új közösségi térrel bővül a Belváros. A bemutatott tervek szerint egy vízmedencés szökőkút épül a Zichy liget Fő utca felöli részén, amely köré hét új fát ültetnek. A környezettudatos, klímabarát burkolat mellett nő a zöldfelület nagysága, illetve többfunkciós, korszerű utcabútorok is helyet kapnak majd a téren.

2019. július 3.

„Mindigmás” péntek esték a belvárosban

Elindultak Székesfehérvár belvárosában a „Mindigmás” városnéző séták. A könnyed nyáresti sétákon a helyi idegenvezetők jóvoltából olyan különlegességekre, titkokra derül fény, melyek a nagyközönség számára kevéssé ismertek.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média