Ékes Fehérvár

2019. március 11.

Április végén kezdődik az egynyári virágok kiültetése

A tél után most kezdenek megszépülni a kétnyári virágok a közterületeken, de már most készülnek a város kertészei az egynyári virágok kiültetésére. A virágágyások tervezése már tavaly nyáron elkezdődött.

2018. november 16.

Barokk mesterek nyomában – városi séta lesz szombaton

Újabb városismereti sétát szervez a Magyar Városkutató Intézet a Fekete Sas Társasággal és a Fekete Sas Patikamúzeummal közösen. Most szombaton délután azokról a mesterekről tudhatnak meg többet az érdeklődők, akik Székesfehérvár barokk-kori épületeinek készítésében vettek részt.

2018. november 13.

Több mint hatszáz fát és nyolcezer díszcserjét telepítenek

A Városgondnokság a héten kezdi el városszerte a faültetéseket. Székesfehérváron összesen 617 darab díszfát telepítenek ősszel és kora tavasszal, emellett 7903 tő díszcserjét és 413 örökzöld növényt is ültetnek számos helyszínen.

2018. október 12.

Középkori kincset rejtett a Szent István-székesegyház – befejeződtek a belső ásatások

Lezárult a székesfehérvári Szent István király-székesegyházban 2018. augusztus 15-én kezdődött, tudományos szempontból országos jelentőségű régészeti ásatás, amely a legnagyobb felületű, épületen belüli városi feltárás volt Magyarországon. A legértékesebb megtalált régészeti lelet egy román stílusú, 800 éves limoges-i korpusz, amit november 5-től a Városházán láthatnak majd az érdeklődők.

2018. szeptember 19.

A barokk Székesfehérvár egy építész szemével

Csutiné Schleer Erzsébet neve Székesfehérváron fogalom, hiszen rengeteget tett épített örökségünk védelméért. A székesfehérvári Városvédő és Szépítő Egyesület egyik alapítója a barokk Fehérvárról mesél az érdeklődőknek szeptember 24-én, 18 órától a Széna téri könyvtárban.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média