Ékes Fehérvár

2019. április 18.

Megnyílik a Sóstó Látogatóközpont

Jövő szerdán nyílik meg a Sóstó Látogatóközpont a nagyközönség előtt. A természetvédelmi területre érkező családok és csoportok számára nemcsak információkat, de ismeretterjesztő programokat, játékokat is kínálnak, lesz túravezetés a Sóstón és az arénában, valamint a kilátóba is fel lehet majd menni.

2019. április 12.

Dédapáink Patikája

Az 1970-es években leselejtezett gyógyszertári eszközökből gyűjtött össze anyagot dr. Szabó Lóránt gyógyszerész. A tárgyakat a Szent István Király Múzeum munkatársai restauráltak, a helyreállított anyag pedig a Fekete Sas Patikamúzeum kiállítási anyagát gazdagítja mostantól. A kibővített tárlat a „Dédapáink Patikája” nevet viseli.

2019. április 11.

Magyar nemesítésű hársfák a Halesz ligetben

Magyar nemesítésű hársfákat ültettek a Halesz ligetbe. A 25 fa az Alsótekeresi Faiskola szponzori ajándéka volt, amelyet Székesfehérvár a „Virágos Magyarországért” versenyen való negyedszázados részvételéért és az ott elért kiemelkedő teljesítményéért kapott.

2019. március 12.

Kezdődik a Bartók Béla tér átépítése

Hamarosan elkezdődik a Bartók Béla tér és környezetének teljes körű átépítése. A területen hétfőn bejárást tartottak dr. Cser-Palkovics András polgármester és Zugor Zsuzsanna, a Helyi Akciócsoport és az ECHO Innovációs Műhely elnöke részvételével.

2019. március 12.

„Mesélnek a kövek…"

Ezzel a címmel hirdetett irodalmi pályázatot a Ciszterci templom Szent Candid Alapítványa. Cikkünkben a pályázati felhívás is megtalálható – és hogy egy kicsit segítsünk a pályázóknak: íme, a templom története.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média