Ékes Fehérvár

2019. április 11.

Magyar nemesítésű hársfák a Halesz ligetben

Magyar nemesítésű hársfákat ültettek a Halesz ligetbe. A 25 fa az Alsótekeresi Faiskola szponzori ajándéka volt, amelyet Székesfehérvár a „Virágos Magyarországért” versenyen való negyedszázados részvételéért és az ott elért kiemelkedő teljesítményéért kapott.

2019. március 12.

Kezdődik a Bartók Béla tér átépítése

Hamarosan elkezdődik a Bartók Béla tér és környezetének teljes körű átépítése. A területen hétfőn bejárást tartottak dr. Cser-Palkovics András polgármester és Zugor Zsuzsanna, a Helyi Akciócsoport és az ECHO Innovációs Műhely elnöke részvételével.

2019. március 12.

„Mesélnek a kövek…"

Ezzel a címmel hirdetett irodalmi pályázatot a Ciszterci templom Szent Candid Alapítványa. Cikkünkben a pályázati felhívás is megtalálható – és hogy egy kicsit segítsünk a pályázóknak: íme, a templom története.

2019. március 11.

Április végén kezdődik az egynyári virágok kiültetése

A tél után most kezdenek megszépülni a kétnyári virágok a közterületeken, de már most készülnek a város kertészei az egynyári virágok kiültetésére. A virágágyások tervezése már tavaly nyáron elkezdődött.

2018. november 16.

Barokk mesterek nyomában – városi séta lesz szombaton

Újabb városismereti sétát szervez a Magyar Városkutató Intézet a Fekete Sas Társasággal és a Fekete Sas Patikamúzeummal közösen. Most szombaton délután azokról a mesterekről tudhatnak meg többet az érdeklődők, akik Székesfehérvár barokk-kori épületeinek készítésében vettek részt.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média