Ékes Fehérvár

2017. november 21.

Már szerelik az adventi világítást

A Palotai kapu tértől a Zichy ligetig tart idén a fehérvári adventi vásár. A Belváros ünnepi díszkivilágításban pompázik majd, amit lassan már három hete szerel a Városgondnokság, lelkes szakembereiből álló csapat. Azért dolgoznak már november eleje óta az adventi díszkivilágítás szerelésén, hogy időre elkészüljenek.

2017. november 16.

Szent Istvánhoz méltó emlék

Újabb topográfiai füzet jelent meg a Magyar Városkutató Intézet gondozásában Székesfehérváron. A kiadvány Dr. Demeter Zsófia „Szent Istvánhoz méltó emlék - Városfejlesztés két ünnep között Székesfehérváron” című munkájából készült.

2017. október 5.

Fehérvár a boldog békeidőkben

Folytatódik a „Ne csak szeresd, de tudjad is, miért szereted a városodat!” címet viselő városnéző séták sorozata Székesfehérváron. Október 7-én, szombaton délután a város kiegyezést követő látványos fejlődésének ma is látható épített emlékeit ismerhetik meg az érdeklődők.

2017. szeptember 18.

Teljesen átalakul az Országzászló tér

Több mint 2000 négyzetméteren cserélnek majd burkolatot az Országzászló téren, emellett egyedi, ide tervezett ülőpadok, úgynevezett díszfolyó és több növény lesz a belváros megújuló terén. A munkaterületet ma adták át, a kivitelezés befejezési határideje 2018. május 31.

2017. április 24.

A leghíresebb magyar okirat

Székesfehérváron adták ki 1222. április 24-én a magyar - és az európai - történelem egyik meghatározó dokumentumát, az Aranybullát. II. András aranypecséttel ellátott királyi oklevele a magyar történeti alkotmány egyik legfontosabb törvénye: 1848-ig alapjaiban rögzítette a magyar nemesség kiváltságait és jogait.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média