Gazdaság

2020. július 31.

A paskolgatásnak csak a szezon végén van értelme

A görögdinnye vásárlásakor mindig van az emberben némi bizonytalanság: vajon érett, jó ízű lesz-e? A dinnyék szakértő ábrázattal való paskolása és kopogtatása, a több száz kilós dinnyehalom átválogatása a tökéletes példány kiválasztása érdekében sajátos rítusa a nyárnak.

2020. július 30.

Levelet küld a NAV

A napokban megkezdték azoknak a magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak az értesítését, akiknek az adószámláján az elmúlt évről tartozás vagy túlfizetés van. A NAV azoknak küld értesítést, akiknek legalább egy adónemben ötezer forintnál több tartozása vagy ezer forintnál több túlfizetése van.

2020. július 17.

Ötvenmilliárd forinttal folytatódik a Modern Városok Program

Székesfehérváron tartják a Megyei Jogú Városok Szövetségének idei közgyűlését, melyen csütörtökön Varga Mihály pénzügyminiszter a 2021. évi költségvetésre vonatkozó gazdaságvédelmi intézkedésekről tartott előadást. A miniszter elmondta: jövőre is folytatja a Modern Városok Programot a kormány, erre a célra 50 milliárd forintot különített el.

2020. július 15.

Lélegeztetőgépeket kapott a Szent György Kórház

Két darab Hamilton C6 típusú lélegeztetőgéppel gazdagodott a Szent György Kórház. A legkorszerűbb, 20 millió forint összértékű orvosi műszereket a PatikaPlus cégcsoport adományozta az intézménynek.

2020. július 9.

Vállalkozói közösségvállalás a megye turizmusáért

A kialakult járványhelyzet miatt az éttermi és szállodai szolgáltatók komoly gazdasági hátrányba kerültek. Megsegítésükre az Fejér megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Közösségvállalási fizetési ígérvény” felhívást tett közzé.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média