Gazdaság

2019. október 24.

Hívatlan csatornatisztítók

Időről időre megjelennek Székesfehérváron - de a megye más településén is - olyan „vállalkozók”, akik akár a FEJÉRVÍZ Zrt-re, vagy a vízműre hivatkozva ajánlatot tesznek a házi szennyvíz csatornarendszer kitisztítására. Éppen ezért a FEJÉRVÍZ Zrt. felhívja a figyelmet, hogy nem vállalja házi csatornarendszerek tisztítását, mivel a cég feladata a közterületen lévő szennyvízcsatornák üzemeltetése és tisztítása.

2019. október 16.

„Egyszer libasültet enni…”

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciája 1979-ben magyar határozati javaslat alapján nyilvánította Élelmezési világnappá október 16-át. A világnap célja, hogy mozgósítsa a kormányokat és a közvéleményt az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslására.

2019. október 8.

Összesen ötmilliárd forintot szánnak az ígéretes, helyi vállalkozásokra

Öt milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot, Városi Tőkealapot indít az MFB Csoporthoz tartozó kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Székesfehérváron. Az alapból a növekedési potenciállal rendelkező helyi vállalkozások kaphatnak tőkejuttatást ígéretes fejlesztési, beruházási terveik megvalósításához.

2019. október 1.

Megújult a Batthyány utcai rendelő

Befejeződött a maroshegyi Batthyány utcai rendelő felújítása: közel fél év után ismét ott várják a betegeket a körzetekben rendelő háziorvosok. A közel 90 millió forintból megújult rendelő akadálymentes lett, megújult a váróterem és az összes rendelő is, valamint a régi azbeszt pala helyett új, hőszigetelt tetőszerkezetet kapott az épület.

2019. szeptember 27.

„Megváltoztak a nyaralási szokások”

Konferenciával egybekötött partnertalálkozóval ünnepelte működésének 10. évfordulóját a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. a Hiemer-házban. A rendezvényen szó volt az elmúlt évtizedben elér eredményekről, a turizmus világszintű emelkedéséről, a hazai folyamatokról és a Budapest-Balaton kerékpárút fejlesztéséről is.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média