Gazdaság

2020. február 11.

Pénteken tárgyalja Székesfehérvár közgyűlése a város költségvetését

Hétfőn adta át Székesfehérvár polgármestere a város 2020. évi költségvetésének előterjesztését Fehérvár jegyzőnek. A költségvetés 25,8 milliárd forint saját bevétellel számol, amiből 20,1 milliárd forint az iparűzési adóból származó bevétel. Fejlesztésekre közel 33 milliárd forintot tervez az önkormányzat.

2020. február 6.

Nomen est omen

Száztíz éve, vagyis 1910. február 6-án alakult meg a DVTK, vagyis a Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre – amelyről jelen írás további részében egyetlen szó sem esik. Viszont maga az elnevezés remek ürügy arra, hogy közelebbről megvizsgáljuk néhány ismert cégnév jelentését.

2020. január 28.

Még szorosabb partnerség

Megszületett az írásbeli megállapodás az Óbudai Egyetem és Székesfehérvár Önkormányzata közötti partnerség megerősítéséről, a helyi műszaki felsősoktatási képzés további fejlesztéséről, és a város társadalmi, gazdasági fenntarthatóságának közös elősegítéséről. A megállapodás megerősíti, és a jövőre nézve garantálja a felsőoktatási intézmény és a város eddig is szoros stratégiai partnerségét.

2020. január 24.

Hogy ne verjenek át - jótanácsok tűzifa vásárláshoz

Országszerte sok olyan visszaélés történik, amikor az eladók az emberek jóhiszeműségére alapozva csalják ki a tüzelőre félretett pénzt. A Nébih összegyűjtött néhány jótanácsot, melyek betartásával elkerülhető, hogy csalás áldozatává váljunk.

2019. december 17.

Lehetőségek az eva után

Az egyszerűsített vállalkozói adó, közismertebb nevén az eva 2020. január 1-jén megszűnik. A vállalkozók nagy része azonban még nem döntött arról, hogy milyen adónemre tér át a határidő lejárta után – olvasható a Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság közleményében.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média