Gazdaság

2017. november 23.

25-30 milliárdos forgalmat várnak az e-kereskedők az idei fekete péntektől

Idén rekordszámú kereskedő csatlakozik az Amerikából átvett fekete péntek elnevezésű kezdeményezéshez: a webáruházak 62%-a jelezte, hogy nála is lesz Black Friday. A GKI Digital és az Árukereső.hu közös felméréséből kiderül, hogy az online kereskedők csak a fekete péntek napjára mintegy 1,1 millió rendelést és 25-30 milliárd forintos forgalmat várnak.

2017. november 21.

Hét év története: felavatták az IBM üzemet - bezárták az IBM üzemet

22 esztendővel ezelőtt ezen a napon avatták fel Székesfehérváron az IBM első kelet-európai merevlemez-meghajtó üzemét. Amelyet aztán majdnem napra pontosan hét esztendővel később be is zártak…

2017. november 17.

Jövő héten aszfaltoznak a Ligetsoron

Folyamatosan zajlanak az útfelújítások Székesfehérváron: a jövő héten a Ligetsoron aszfaltréteg kerül a Mészöly Géza utca és a Lakeside Hotel közötti útszakaszra, befejezéséhez közeledik az iskola előtti parkoló építése; a Távírda utcában a Budai út – Fal köz közötti szakaszon beépítik az útburkolat végső aszfalt kopórétegét, és elkészül a térköves járda; valamint teljesen elkészülnek a járdák a Pozsonyi úton.

2017. november 15.

Modern Gyárak Éjszakája – Székesfehérváron is

Mitől okos egy okosgyár? Hogyan működik, milyen technikai megoldásokat alkalmaznak benne? Hogyan néz ki az ipar jövője? Mindez kiderül november 17-én, a Modern Gyárak Éjszakáján. Székesfehérváron két helyszínen, a Macher Zrt. üzemében és a Videoton Autóelektronika Kft.-nél tehetnek látogatást a modern technológiák iránt érdeklődők.

2017. október 26.

A műszaki és mérnöki pályák megismerését támogatja az Arconic a Vasváriban

Több mint ötmillió forinttal támogatja az Arconic Alapítvány a Vasvári Pál Gimnáziumot a STEM program keretében, amelynek célja, hogy a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé irányítsa a diákok érdeklődését. A tanulói csoportok ipari vállalatokat, intézményeket, kiállító- és foglalkoztató helyeket keresnek fel, ahol betekintést kapnak majd az adott terület tevékenységeibe, hétköznapjaiba.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média