Gazdaság

2020. június 18.

Megszűnt a veszélyhelyzet

A kormány a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel visszavonta a március 11-én elrendelt járványügyi veszélyhelyzetet. Ennek keretében eltörölték az idősek vásárlási sávját - a maszkhasználat viszont kötelező marad az üzletekben és a tömegközlekedésen.

2020. június 8.

Újabb területekkel bővül a fizetőparkolási övezet

Július elsejétől több új területen is fizetőssé válik a parkolás a városban – erről még tavaly született döntés. A Városgondnokságon már van ügyfélfogadás a Parkolási Csoportnál, így a lakossági és egyéb parkolási bérleteket, NFC kártyákat ott lehet megvásárolni.

2020. május 19.

SZJA-bevallás: május 20-a a határidő

Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a NAV által készített szja-bevallási tervezetet. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit, annak május 20-a után automatikusan bevallássá válik a tervezete - kivéve az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat.

2020. május 14.

Egyszerűsödik a lakossági és vállalati ügyintézés

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb kormányzati intézkedés segíti az állampolgárok egészségének védelmét és a vállalkozások működését. A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység, ezáltal is csökken az ügyintéző-ügyfél találkozások száma.

2020. május 5.

Éledő Belváros

Székesfehérváron is kezd visszatérni az élet a megszokott kerékvágásba a teraszok és a kerthelyiségek újranyitásával. Kedd reggelig tizenkilenc, többségében belvárosi vendéglátóegység kért újranyitási engedélyt a Polgármesteri Hivatal szakirodájától.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média