Generációk

2019. november 20.

Negyven éves a Vörösmarty Általános Iskola

A negyven éves jubileumát ünneplő Vörösmarty Általános Iskola. Ebből az alkalomból november 25-től rendezvényhetet szerveznek a köszönet és a hála kifejezésére, a régi diákokkal, volt tanárokkal való találkozás lehetőségének a megteremtésére.

2019. november 20.

„A csillagászat olyasmi, mint a lelkészi pálya”

Ma van Edwin Powell Hubble, amerikai csillagász születésének 130. évfordulója. Az elismert tudósnak számos felfedezést köszönhetünk: rájött, hogy a galaxisok nem a Tejútrendszer részei, és az elsők között érvelt amellett, hogy a távoli rendszerek vöröseltolódását a világegyetem tágulása okozza, valamint ő rakta le a fizikai kozmológia alapjait. A tudós munkája olyannyira jelentős volt, hogy a világ legmodernebb űrteleszkópját is róla nevezték el.

2019. november 14.

Pályázat az Atlantisz program logójának tervezésére

A székesfehérvári Vörösmarty Színház pályázatot hirdet diákoknak az Atlantisz program új logójának megtervezésére - a pályázat célja egy friss szellemű, modern megfogalmazású vizuális jel létrejötte. A beérkezési határidő: 2020. február elseje.

2019. november 8.

Idén közel 50 ezer forintot szánunk karácsonyi ajándékokra

Alig másfél hónap van hátra karácsonyig, közeledik a kereskedelemben már megszokott ünnepi roham, amit hazánkban is a november második felében esedékes Black Friday akciók nyitnak majd meg. Egy, a felnőtt, internetező lakosság körében végzett kutatás szerint idén átlagosan nyolc szerettünknek tervezünk ajándékot vásárolni és összesen 48 400 forintot költünk ezekre.

2019. november 4.

A Nagy Háború áldozataira emlékeztek

Százegy éve, 1918. november 3-án, Padova közelében írták alá a Monarchia képviselői azt a fegyverszüneti egyezményt, amely nemcsak az első világháború végét jelentette hazánk számára, de az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlását is. Az évforduló alkalmából Székesfehérváron a Fekvő katonánál koszorúzással emlékeztek meg a nagy háborúban elesettekről.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média