Generációk

2018. szeptember 18.

„Lehetséges-e, hogy a valóság nemcsak túltesz a képzeleten, de ráadásul még elébe is megy…”

Egyike annak a hetvenkét embernek, akiknek a nevét feltüntették az Eiffel-tornyon. Róla nevezték el az 5668. számú kisbolygót. Ehhez képest a legtöbben nagyjából annyit tudnak róla, hogy volt valami ingája, vagy mi… 1819. szeptember 18-án született Léon Foucault fizikus.

2018. szeptember 14.

Szakmai fórum testnevelőknek

A Tóvárosi Általános Iskolában tartották a Székesfehérváron oktató testnevelő tanárok tanévindító értekezletét. A tanácskozás résztvevői tájékoztatást adtak az iskolai sport, diáksport jelenlegi helyzetéről, valamint a 2018/2019. tanévi városi Diákolimpia versenyeinek naptárát is összeállították.

2018. szeptember 13.

Nyugdíjas történelmi vetélkedő – hétfőn lesz a döntő

Döntőjéhez érkezik az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület klubszervezetei számára meghirdetett történelmi vetélkedő: jövő hétfőn hat csapat méri össze tudását a Hiemer-házban rendezett fináléban.

2018. szeptember 12.

Ember a Holdon

1962. szeptember 12-én John Fitzgerald Kennedy, az Amerikai Egyesült Államok akkori elnöke kijelentette, hogy az USA az évtized végéig embert küld a Holdra. Összeesküvés-elméletek hívői számára megjegyezzük, hogy JFK kilenc évvel korábban, 1953. szeptember 12-én házasodott össze Jacqueline Kennedyvel – szóval lehet, hogy ezt a kijelentést csupán házassági évfordulós ajándéknak szánta. Aztán mi lett belőle, ugyebár…

2018. szeptember 3.

„Semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség…”

A legenda szerint Szent István király fia miatt ajánlotta föl koronáját és országát Szűz Máriának 1038. augusztus 14-én. Azt, hogy ebből a legendából mennyi igaz, nem tudjuk – amit viszont igazolnak a feljegyzések: Szent Imre herceg 1031. szeptember 2-án halt meg, valószínűleg vadászbalesetben.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média