Generációk

2019. augusztus 23.

Soha ne adjunk mézet egy évesnél fiatalabb csecsemőnek

Felnőttek és nagyobb gyermekek esetén a méz mértékletes fogyasztásának számos jótékony hatást tulajdonítanak. Fontos azonban, hogy a szülők soha ne adjanak mézet, még a legkisebb mennyiségben sem, az egy évnél fiatalabb csecsemőknek, mert életet veszélyeztető betegség, úgynevezett csecsemőkori botulizmus alakulhat ki náluk.

2019. augusztus 23.

„Párizs megér egy misét…”

1572. augusztus 23-áról augusztus 24-ére virradó éjszaka a békülési célzattal Párizsba gyűlt hugenották nagy részét a király beleegyezésével lemészárolták. Ez volt Szent Bertalan éjszakája, a 16. századi francia vallásháborúk egyik legismertebb eseménye.

2019. augusztus 15.

"Vízöntő korszakbeli előadás: 3 nap béke és zene"

Jimi Hendrix, Janis Joplin, Joe Cocker – többek között ők léptek fel 50 évvel ezelőtt a világhírű Woodstocki Fesztiválon. A kerek évforduló tiszteletére Budapesten koncertet rendeznek.

2019. augusztus 14.

Új játszóvár, árnyas homokozó

Átépítették, bővítették és új játszóeszközöket telepítettek a Bátky Zsigmond utcai játszótérre. A Családok ligetét mintegy tízmillió forintból újította fel saját költségvetésből a Városgondnokság.

2019. augusztus 7.

Határon túli fiatalok a Koronázási szertartásjátékban

Második alkalommal szervezik meg a Kárpát-medencei színjátszó tábort a Rákóczi Szövetséggel közösen Székesfehérváron. A résztvevő mintegy 50 határon túli fiatal – a tavalyihoz hasonlóan – idén is közreműködik a Koronázási szertartásjátékban.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média