Generációk

2020. április 3.

Milyennek látod a tűzoltókat? - meghosszabbították az alkotói pályázatot

A koronavírus-járvány miatt módosult a határidő: szeptember 30-ig lehet benyújtani az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának pályaműveit. Az alkotásokat postai úton vagy e-mailen a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz lehet eljuttatni.

2020. április 2.

Megkezdődik az óvodai beiratkozás Székesfehérváron

Áprilisban kezdődnek az óvodai beiratkozások Fehérváron. A körzetes óvodát választó szülőknek nincs teendője, aki viszont máshová szeretné beíratni gyermekét, annak ezt jeleznie kell. Az egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel azonban van változás a beiratkozás gyakorlati teendőivel kapcsolatban.

2020. március 31.

Szerdától működik a videotelefonos kapcsolattartás a szociális intézményekben

Április 1-jétől, szerdától indul a videotelefonos kapcsolattartás a székesfehérvári idősgondozó intézményekben. A tervek szerint a családtagok a hét minden napján, délelőtt kilenc és tíz óra között hívhatják idős hozzátartozóikat.

2020. március 24.

Idősebbek is elkezdhetik

Először arra gondoltunk, fehérvári gyógytornászok segítségével felveszünk néhány tornagyakorlatot, amivel az idősebb korosztály (is) átmozgathatja magát egy kicsit, amíg otthon van mindenki, ahogy kell így járvány idején. Aztán rájöttünk, hogy elég furcsa lenne egy forgatási helyszínen az otthon maradás mellett érvelni – úgyhogy inkább összegyűjtöttünk néhány, már létező torna videót.

2020. március 23.

Két jó barát

Ma van a lengyel–magyar barátság napja. Története 2006-ig nyúlik vissza, amikor Lech Kaczyński lengyel és Sólyom László magyar köztársasági elnök Győrben aláírták a győri nyilatkozatot, valamint átadták a lengyel-magyar barátság első köztéri emlékművét. A magyar Országgyűlés 2007. március 12-én, a lengyel Szejm március 16-án nyilvánította határozatban ünnepnapnak március 23-át, a lengyel-magyar barátság napját. De honnan ez a nagy barátság?

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média