Generációk

2018. február 19.

Elindult a nevezés a Fejér Megyei Diáknapokra

Március 12-ig lehet nevezni az idei Fejér Megyei Diáknapokra, 12 kategóriában. A közel ezer középiskolást megmozgató kulturális ebben az esztendőben április 13-a és 15-e között, Dunaújvárosban rendezik meg.

2018. február 15.

Szép Magyar Beszéd

Szerdán Székesfehérvárra, az István Király Általános Iskolába várták a Kazinczy Ferenc nevét viselő „Szép Magyar Beszéd” verseny területi döntőjébe jutott diákokat. A megmérettetésen két korcsoportban negyven, 5-6. és 7-8. osztályos tanuló vett részt.

2018. február 15.

Az első beszélő újság

„Üdvözöljük Budapest lakosságát. Üdvözöljük olyan szokatlan módon, amely páratlan az egész világon.” Ezekkel a szavakkal kezdte meg működését 125 éve, 1893. február 15-én Puskás Tivadar találmánya, a Telefonhírmondó, amelynek működéséhez 644 kilométer huzalt használtak fel, és amelynek fénykorában közel kilencezer előfizetője volt.

2018. február 14.

Tikverőzés Mohán

Az idén is több száz iskolás és kíváncsi turista érkezett a kis Fejér megyei faluba, hogy láthassa a húshagyó keddi tikverőzés egyedülálló népszokását. Mohán minden év húshagyókeddjén a 14-20 év körüli legények tradicionális maskarába öltöznek: rongyszalagokkal gazdagon díszített bohócnak, fehér ruhás szalmatöröknek, vagy éppen szerencsehozó kéményseprőnek.

2018. február 13.

A robotok már a spájzban vannak…

Új robottechnikai labor épül szeptemberre az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Három ipari robot, a hozzájuk kapcsolódó számítógépes infrastruktúra és a képzett oktatógárda szolgálja majd a magas színvonalú műszaki felsőoktatást és a felnőttképzést is, segítve Székesfehérvár munkaerőigényének kielégítését.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média