Nyolcezer.hu - Más szemszögből

Generációk

2018. augusztus 15.

„Egy asszony, kinek öltözete a nap volt…”

Nagyboldogasszony vagy Mária mennybevétele a katolikus egyház legnagyobb Mária-ünnepe, melyet augusztus 15-én tartanak – ez a nap egyúttal Magyarország védőszentjének napja. 431-ben az epheszoszi zsinat elfogadta Alexandriai Szent Cirill érvelését, és kihirdették, hogy Szűz Máriát megilleti az Istenszülő cím. Mária mennybevételének dogmája szerint Jézus anyja a földi létből testben és lélekben egyenesen a mennyei boldogságba jutott.

2018. augusztus 14.

Határon túli fiatalok is közreműködnek a Koronázási szertartásjátékban

Több mint 60 határon túli magyar fiatal működik közre a Koronázási szertartásjátékban szombaton és vasárnap a Nemzeti Emlékhelyen. A diákok már Székesfehérváron vannak, ahol részt vesznek az első Kárpát-medencei színjátszó táborban.

2018. augusztus 9.

Érzékenyítő program a napközis táborban

A fogyatékossággal élők iránti érzékenyítés, a toleranciára nevelés volt a célja azoknak a programoknak, melyekkel szerda délelőtt várták a Napraforgó Városi Napközis Táborban vakációzó gyerekeket. A táborozók előadást hallhattak a Székesfehérvári Érzékenyítő Programról.

2018. augusztus 8.

Nagyváradi diákok Fehérváron

A Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói töltik nyári gyakorlatukat Székesfehérváron. A tíz, szociológia szakos egyetemistából álló csoport tagjai egy a helyi közösségfejlesztéshez kapcsolódó pályázat felméréseibe is bekapcsolódtak.

2018. augusztus 8.

„Ez egy pofon volt az élettől…”

Néhány napja írtunk – születésnapja alkalmából – az első magyar űrhajósról, Farkas Bertalanról. Mai írásunk pedig a vele együtt kiképzett Magyari Béláról szól, aki Farkas Bertalan tartalékaként kapta meg a kiképzést arra, hogy az űrbe utazhasson.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média