Generációk

2018. június 11.

A félelem ezer arca

Sokan azt gondolják, hogy aki a szakmájában vagy a magánéletében sikert sikerre halmoz, előadásokat tart, céget vezet, az nem fél. Minden újba bele mer kezdeni, képes bármit megcsinálni, mert van önbizalma, bátorsága. De mi is az az önbizalom, és mi a félelem? Mitől függ az, hogy ki mitől fél, és hogy ez a félelem mennyire akadályozza őt abban, hogy véghez vigye kitűzött céljait? (KÖNYVAJÁNLÓ)

2018. június 7.

Ismét Finnországból kapott padokat a Kodály Iskola

Idén is folytatódik a Kodály Iskola és a finnországi Hollola város oktatási intézményeinek együttműködése. Gazdag Béla közvetítésével ezúttal százhúsz darab, kiváló állapotú tanulópad és szék érkezett Székesfehérvárra, amelyeket már össze is szereltek.

2018. június 6.

Fehérvári diák képviseli Magyarországot a kínai ifjúsági innovációs versenyen

Átadták a 27. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny díjait. A bírálóbizottság három első, négy második, három harmadik helyet, és két különdíjat ítélt oda, tíz pályázat kiemelt dicséretben, további harminchárom dicséretben részesült.

2018. június 4.

Tudástőzsde a Corvinuson

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa idén második alkalommal hívta Tudástőzsdére a 9-11. osztályos, középiskolás fiatalokat. A programon résztvevő diákok kiválaszthatták, hogy a nap kilenc előadása közül melyik három érdekli őket a legjobban. A 45 perces, interaktív előadásokat, gyakorlatokat a Corvinus legkiválóbb oktatói tartották, akik a diákok érdeklődéséhez igazodó témákkal készültek.

2018. május 31.

„Láttam, hogy a leviatán középen kettéválik…”

1911. május 31-én bocsátották vízre az akkori idők legnagyobb utasszállító hajóját, amelyet – két „társával” együtt heti három járat kiszolgálására és a transzatlanti forgalom dominálására terveztek a White Star Line társaság számára. Az elsüllyeszthetetlennek tartott hajó tíz hónapig még a kikötőben állt a belső munkálatok miatt, aztán sikerrel teljesítette a próbautat. Első útján pedig elsüllyedt, alig több mint két és fél óra alatt…

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média