Helyi Érték

2020. január 21.

Ma is tartják Felsővárosban az 1739-ben tett fogadalmat

281 esztendeje tartják a felsővárosiak azt a fogadalmat, amit Székesfehérvár pestisjárványtól való megmenekülése után tettek. Idén sem volt ez másként: január 20-án, hétfőn fogadalmi szentmisére, majd búcsúra várták a fehérváriakat Felsővárosban.

2020. január 20.

Az életre is tanít a FitKid

Tíz éve működik Székesfehérváron a FitKid. A fiatalok a tornát, az aerobicot, a ritmikus gimnasztikát, illetve a fitneszt ötvözve adják elő produkcióikat a versenyeken. Az Albafit Sportegyesület égisze alatt körülbelül száz lány műveli ezt a sportot a megyeszékhelyen az óvodásoktól a középiskolásokig. A szervezet elnöke Major Gábor, a csapat vezetőedzője pedig a tornász-olimpikon Lővei Mária – velük beszélgettünk.

2020. január 17.

Történetek a Fekete Sas Szállóból – novellaíró pályázatot hirdettek

Novellaíró pályázatot hirdetettek - elsősorban kezdő alkotóknak - a néhai Fekete Sas szállóval kapcsolatban. Olyan műveket várnak március 1-ig, amelyek az egykori szállóban, kávéházban vagy étteremben megtörtént valós eseményeken alapulnak.

2020. január 13.

A mesének ereje van

Megyek felfelé a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár lépcsőin. A fokokon mesehősök portréi tekintenek vissza rám. Nem is lehet eltéveszteni, merre található a NépmesePont, hiszen minden abba az irányba hívogat…

2020. január 9.

A mese örök

Ezzel az alcímmel, és erre a gondolatra felépítve jelent meg a Helyi Érték magazin legújabb száma, amelynek írásait – szokásunkhoz híven – a következő hetekben nálunk is olvashatják. Addig is következzék az ugyancsak szokásos ajánló.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média