Helyi Érték

2020. augusztus 7.

Az Alba Innovárra is lehet szavazni az Edison100 listáján

Alba Innovár is szerepel az Edison100 idei listáján. A gyerekeket innovatív módon fejlesztő fehérvári központra augusztus 25-ig lehet szavazni.

2020. augusztus 3.

Búcsú Öreghegyen

A Szent Donát kápolna búcsúját tartották vasárnap délután. Az Öreghegyen 1733-ban épített kápolnát a helyi szőlőműves polgárság kérésére Szent Donátról neveztek el.

2020. július 15.

„Beszél majd az utókor…”

Tiborc a Bánk Bánból, Buga Jakab a Tenkes kapitányából, Józsi az úthengerrel. Vagy éppen Frakk, Dr. Bubó, Columbo hadnagy hangja, a Magyar népmesék narrátora. Fehérvár színházba járó közönségének pedig örökös kedvence, hosszú éveken át. Kilencven éve, 1930. július 15-én született Szabó Gyula.

2020. június 26.

„El kell hinni, hogy minden úgy a legjobb, ahogy van…”

Enyingen járunk, egész pontosan Kabókapusztán, vagyis nem feltétlenül a település kellős közepén – ami egy lovastanya esetében persze egyáltalán nem probléma. Főleg, hogy az elmúlt majdnem másfél évtizedben azért elég sokan megtalálták ezt a helyet – és akik megtalálták, elégedetten távozhattak. A hosszú ideje mezőgazdasággal foglalkozó Varga család birtoka ez, ahol rendszeresek a nyári táborok és az osztálykirándulások.

2020. június 22.

Nyolc külföldi akadémia tagja

Egy ismerősöm egyszer azt mesélte: gyerekkorában olyan okos és híres akart lenni, mint Goldziher Ignác. Aztán rájött, hogy az illető urat finoman szólva is kevesebben ismerik, mint ahányan nem, úgyhogy letett erről. Pedig Goldziher Ignác tényleg nem volt akárki – ráadásul Fehérváron született.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média