Közélet

2019. február 15.

Túra a doni hősök emlékére

A Magyar Tartalékosok Szövetsége 2019-ben XIX. alkalommal szervezi meg a Doni Hősök Emléktúrát, amelynek résztvevői valós teljesítménnyel tisztelegnek a Don kanyarban harcolt, elesett, eltűnt vagy hadifogságba esett honvédek előtt. A MATASZ Fejér megyei szervezete idén is útra indítja a „Fejér menetszázadot” a Doni hősök és áldozatok emlékére február 21-én, csütörtökön.

2019. február 14.

Tudatos fűtéssel megelőzhetőek a kéménytüzek

A kéménytüzek egyik gyakori oka a helytelen fűtési szokásokra vezethető vissza. Ahol rendszeresen szeméttel fűtenek, ott előbb-utóbb meg fog gyulladni a füstelvezetőben lerakódott kátrány és korom.

2019. február 8.

Székesfehérvár a magyar katonák fővárosa lesz

Székesfehérvár a magyar katonák fővárosa lesz, miután a Magyar Honvédség Parancsnoksága, vagyis a honvédség szakmai irányítása a városba költözik. Várhatóan kilencezerrel növekszik majd a város lakosságszáma a költözéssel.

2019. február 7.

Nem hátrál az influenza: tovább nőtt a betegek száma

Fejér megye területén 3823 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten – ez mintegy 4 százalékkal több az előző hetinél. A betegek között még mindig a fiatal felnőttek vannak a legtöbben.

2019. február 7.

„In varietate concordia”

Vagyis: „Egység a sokféleségben”. Ez az Európai Unió, a jelenleg huszonnyolc európai tagállam gazdasági és politikai egyesülésből létrejött szervezet jelmondata. A regionális integráció iránt elkötelezett szervezet 1993. november 1-jével jött létre az 1992. február 7-én aláírt Maastrichti szerződéssel, az Európai Gazdasági Közösség tizenkét tagországából.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média