Közélet

2020. január 23.

Módosul a parkolási rendelet

Pénteken tárgyal Székesfehérvár közgyűlése a városi parkolási rendelet módosításáról. A testület elé kerülő szakmai anyag lehetőséget ad a csak cégautót használó családoknak is, hogy kedvezményes lakossági bérletet váltsanak lakóhelyük parkolóihoz.

2020. január 16.

„Végső megoldás” – a Wannsee-i konferenciára emlékeznek január 20-án

1942 január 20-án a Berlin délnyugati csücskében fekvő tó, a Wannsee partján található pazar villák egyikében mondták ki a végítéletet a náci elit képviselői arról a népcsoportról, amelynek gyűlölete már Adolf Hitler ideológiai alapvetéséből, a Mein Kampfból is sugárzott. A zsidókérdés végső megoldásait tárgyaló Wannsee-i konferenciára emlékeznek hétfőn Székesfehérváron.

2020. január 15.

A kéménytűz megelőzhető

A fűtési szezonban általában elég sok dolguk akad a tűzoltóknak a kéménytüzeknél. A lerakódott kátrány égett például egy családi ház kéményében január 13-án délután Fehérvárcsurgón. Az épülethez elsőként kiérkező bodajki önkéntes tűzoltók kikotorták a kályhából az éghető anyagot, és porral oltóval fojtották el a lánggal égést a kéményben.

2020. január 14.

Köd, zúzmara és ónos szitálás – óvatosságra int a rendőrség

Barátságtalan időjárással indult a hét, és a következő napokban nem is számíthatunk változásra: ködös, nyirkos lesz a levegő napközben is. Mindezt fokozandó, a borult, ködös tájakon ónos szitálás is kialakulhat. A rendőrség óvatosságra inti a közlekedőket!

2020. január 13.

Társasági évindító és jótékonysági esemény – szombaton tartották a Székesfehérvári Jótékonysági Esté

Szombaton este rendezték meg – immár kilencedik alkalommal – a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt. Az estély bevételét és az Adventi Futáson befolyt adományt a város önkormányzata a Szent Kristóf Ház, valamint a „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért szervezet támogatására ajánlja fel.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média