Közélet

2019. július 19.

Mikor érett a görögdinnye?

A görögdinnye vásárlásakor mindig van az emberben egy kicsi bizonytalanság: vajon érett, jó ízű lesz? A megfelelő érettség és a kellemes íz a többi gyümölcs esetében is alapvető szempont, ez a kérdés valahogy mégis a görögdinnye esetében vált különösen fontossá. Most összegyűjtöttük, mire érdemes odafigyelni a vásárlás során.

2019. július 16.

Több mint százezer hektáron irtják a vérszívókat

Az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott a szúnyogok ellen. Számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom.

2019. július 16.

Utolsó üteméhez érkezett a Fiskális út felújítása

A szennyvíz- és ivóvíz-, valamint a gázvezetékek cseréje után a hónap végén kezdődik a nagy átmérőjű csapadékcsatorna kiépítése a Fiskális úton, mellyel befejeződik a teljes felújítás. A kivitelezés határideje jövő év április 30-a.

2019. július 16.

Hidegen ajánljuk: limonádé

Sokak számára a nyári kánikula egyet jelent a frissítő limonádékkal. A citrusok többségét azonban növényvédő szerekkel kezelik, így adja magát a kérdés, hogy kioldódhatnak-e a kezelt citrom héjáról ezek a szerek az italunkba? És ha igen, milyen mértékben? Ennek járt utána a Nébih Szupermenta programja.

2019. július 15.

Lezárták a Rákóczi út egy szakaszát

Lezárták a Rákóczi út Várkörút – Watthay utca közötti szakaszát a Várkörút irányába tartó oldalon, hibaelhárítási és útfenntartási munkálatok miatt. A forgalomkorlátozás – mely várhatóan péntek délig lesz érvényben - érinti több helyijáratos autóbusz közlekedését is.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média