Közélet

2018. február 19.

Magyar Ápolók Napja

2014 óta február 19-e, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója a Magyar Ápolók Napja. A Fejér Megyei Szent György Kossuth Zsuzsanna szobrának megkoszorúzásával emlékezett meg a jeles napról.

2018. február 16.

„A kultúránk kivégzőosztaga előtt éreztem magam”

„Ez a meghallgatás nem európai stílusú meghallgatás volt. Sem stílusában, sem tartalmában nem arról szólt, amit Európa Kulturális Fővárosának mozgalmaként elindítottak” – mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester az EKF-pályázat bírálóbizottságának szerdai, budapesti értékelésével kapcsolatban. A polgármester kérni fogja Székesfehérvár közgyűlését, hogy utasítsa vissza a meghallgatáson történteket.

2018. február 14.

Megkezdődik a nagyböjt

Tegnap véget ért a vízkereszt óta tartó mulatságok időszaka, húshagyókedd ugyanis a farsang utolsó napja. Ma hamvazószerda van, ami a 40 napos, húsvétig tartó nagyböjt kezdete.

2018. február 14.

Ismer egy jó matematika vagy fizika tanárt? Jelölje az Ericsson-díjra!

Idén már huszadik alkalommal adják át az Ericsson-díjat, melyet minden évben két kategóriában, összesen nyolc kiemelkedő pedagógus vehet át. A személyenként 250 ezer forint anyagi támogatással járó díjat a matematikát és fizikát oktató pedagógusok munkájának elismerésére alapította a vállalat.

2018. február 9.

Vasárnap elbúcsúztatja a telet Fehérvár

Idén is kiseprűzik a telet Székesfehérvárról: február 11-én, vasárnap délután jelmezes felvonulással és asszonyfarsanggal búcsúzik a város a farsangi időszaktól és a téltől.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média