Közélet

2019. április 17.

Jövő héten keddtől lehet növényi hulladékot égetni Fehérváron

Székesfehérvár közigazgatási területén – a helyi jelentőségű védett természeti terület kivételével – április 23-tól, keddtől április 30-ig, keddig 8 és 20 óra között lehet majd avart és más növényi hulladékot égetni. Vasárnap azonban továbbra is tilos az égetés!

2019. április 17.

Kötelező, de jól felfogott érdekünk is a beporzó rovarok védelme

Ahhoz, hogy a virágokból termés legyen, gyümölcsöseink nagy részénél beporzó rovarokra van szükség, akiknek egészségéért felelősek vagyunk. A Nébih összegyűjtötte azokat a növényvédelmi előírásokat, amelyek betartásával a növényvédő szeres kezelés beporzókra jelentett kockázata minimálisra csökkenthető.

2019. április 16.

Vége a fűtési szezonnak, de a veszély nem múlt el

Április 15-ével hivatalosan is lezárult az év eleji fűtési szezon, ez azonban nem jelenti azt, hogy elmúlt volna a szén-monoxid-mérgezések veszélye - hangsúlyozza a megyei katasztrófavédelem közleményében.

2019. április 16.

Ma van a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja

Április 16-a a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja: 1944-ben ezen a napon kezdődött meg az akkor Magyarországhoz tartozó Kárpátalján a zsidók gettókba zárása, majd deportálása. Az ezt követő hónapok során több mint 400 ezer zsidót zártak gyűjtőtáborokba, majd hurcoltak el Magyarországról Auschwitz-Birkenauba.

2019. április 15.

„Az ittas sofőr olyan, mint egy időzített bomba az úton”

Több mint 27 ezren ültek tavaly úgy volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztottak. Ez a szám persze vélhetően jóval több, de ennyien voltak azok, akiket lefülelt a rendőrség.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média