Közélet

2018. november 14.

In memoriam Takács László

November 13-án reggel, kilencvenegy esztendős korában elhunyt Székesfehérvár egykori alpolgármestere, Takács László.

2018. november 13.

Fennmaradási engedély a kutakra

A vízgazdálkodási törvény alapján az engedély nélkül létesített (fúrt vagy ásott) kutakra fennmaradási engedélyt kell kérni - ez nem új előírás, a rendelkezés évek óta benne van a jogszabályban. Egy az év elejével érvénybe lépett változás szerint azonban mentesül a vízgazdálkodási bírság kiszabása alól az, aki kérelmezi a fennmaradási engedélyezési eljárást 2018. december 31-ig.

2018. november 8.

Többsávos, lámpás körforgalommá alakítják az Auchan csomópontot

Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Vargha Tamás Facebook oldalán számolt be arról, hogy a szaktárca elrendelte az Auchan körforgalom jelzőlámpákkal ellátott, többsávú körforgalommá való alakítása terveinek elkészítését. Mint írja „nagy szükség van erre a beruházásra városunk közlekedése szempontjából.”

2018. november 6.

Új parkolók a színház mögött

Elkezdődött a Dr. Koch László utcában az új parkoló építése a színház mögötti, jelenleg kerítéssel határolt murvás területen. A munkálatok során 18 előnevelt fát is ültetnek.

2018. november 5.

Fókuszban a társasházak tűzvédelme

Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a tűzmegelőzési szabályokról, növelve a lakóépületek biztonságát.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média