Közélet

2018. április 16.

Ezen a héten lehet zöldhulladékot égetni Fehérváron

Az önkormányzati rendelet szerint ezen a héten – kivéve vasárnap - van lehetőség Székesfehérváron a zöldhulladék nyílttéri égetésére. Továbbra is tilos azonban tüzet gyújtani az erdőkben, az erdők és fásítások határától számított 200 méteren beül, valamint a kijelölt tűzrakó helyeken és a közút és vasút menti fásításokban.

2018. április 13.

A katyni mészárlás áldozataira emlékeztek Székesfehérváron

1940-ben mintegy 22 ezer lengyel értelmiségit mészároltak le az orosz csapatok. Lengyelország nemzeti tragédiája, a katyni mészárlás áldozataira emlékeztek pénteken délelőtt Székesfehérváron, a Jávor Ottó téri Katyn emlékkeresztnél.

2018. április 12.

Megújulnak az Órajáték diákfigurái

Várhatóan egy hét alatt végez az Órajáték diákfiguráinak felújításával Ecsedi Mária képzőművész. Székesfehérváron immár hagyomány, hogy a ballagási hétre a diákfigurák kerülnek fel a Kossuth udvarban található Órajátékra.

2018. április 10.

Péntektől lezárják a Szárcsa utcát

Pénteken reggel 8 órától lezárják a Szárcsa utcát, mert megkezdődik a Basa árkon átvezető híd átépítése. Előreláthatólag május 10-ig tartanak a munkálatok, ez idő alatt az autók és a buszok is terelőútvonalon közlekednek.

2018. április 6.

Útfelújítás – befejeződik a 62-es főút rekonstrukciója

Megújul a 62. számú főút Seregélyesi úti körforgalomtól a Budai út – Kadocsa út kereszteződésig tartó másfél kilométeres szakasza, a csomóponttal együtt. A 270 millió forintos beruházás munkálatait a tanév befejezése után kezdik meg, és a tervek szerint iskolakezdésre befejezik.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média