Közélet

2019. október 9.

Dísztököt csak díszíteni

Az őszi időszakban a hazai piacok és áruházak kínálatában is egyre nagyobb számban jelennek meg a tökfélék. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a tökfélék családjába tartozó fajok közül nem mindegyik ehető. A dekorációs célra szánt dísztökök toxikus vegyületeket tartalmaznak, ezért a fogyasztásuk már kis mennyiségben is erősen kellemetlen tüneteket okoz.

2019. október 8.

Megváltozott évszak, megváltozott közlekedési feltételek

Az ősz beköszöntével, az időjárási viszonyok átalakulásával együtt a közlekedési feltételek is módosulnak, amit nem árt észben tartanunk, amikor útnak indulunk. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerint az alábbi dolgokra érdemes odafigyelni.

2019. október 7.

Kéménytűzből lett lakástűz Mohán

Körülbelül kétszer annyi lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat a fűtési szezonban, mint az év többi részében. Az elmúlt hétvégén Mohán ütött ki tűz egy családi házban a kéményben lerakódott korom miatt. Négy embert kellett kórházba szállítani.

2019. október 4.

Parkoló és játszótér épül az elhanyagolt iskolaudvar helyén

A kerítés elbontása után a jövő héten elkezdődik a szabadidőpark és a parkolók kialakítása a Vízivárosban. A jelenleg elhanyagolt egykori iskolaudvaron egy univerzális grund épül kosárpalánkkal és játszótérrel, illetve egy 22 férőhelyes parkolót létesítenek, a meglévők mellé.

2019. október 2.

Megkezdődött az invázió

Évek óta egyre nagyobb kellemetlenséget okoznak a címeres poloskafélék Magyarországon. Különösen ősszel, hiszen ilyenkor próbálnak behúzódni a lakásokba, hogy átteleljenek. A szakemberek szerint még korántsem járunk az invázió csúcsán.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média