Közélet

2019. augusztus 16.

Okosan az autópályán!

Ahogy beköszönt a nyár és vele együtt a forróság, mindenki – szinte kétségbeesetten – menekül a meleg lakásból a vízpartra. Az autópályák pedig – különösen pénteken délután és vasárnap este – megtelnek ideges, türelmetlen, és a kánikula miatt kimerült emberekkel: a baj tehát borítékolható… A kérdés csak az, hogyan kezeljük?

2019. augusztus 15.

Ne feledkezzünk meg kedvenceinkről az ünnepi tűzijáték alatt!

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepet várhatóan az ország számos településén tűzijátékkal teszik emlékezetessé az ünneplők. Minden évben ez az egyik olyan alkalom, amikor különösen fontossá válik a kutyatartó gazdák előrelátása és felkészültsége. A tűzijáték fénye és a hangos durranások megijesztik a kutyákat, ezért fontos, hogy nyugalmuk biztosításáról és ösztönös menekülésük megelőzéséről a gazdák időben gondoskodjanak.

2019. augusztus 15.

Augusztus 20-i forgalomkorlátozások

Az augusztus 20-i ünnepi programok miatt kedden parkolókat zárnak le a Kossuth utcában és a Szent István téren, valamint a Fehérvári királyok menete program idején szakaszos lezárást vezetnek be az érintett útszakaszon a Koronás Parktól a Zichy ligetig.

2019. augusztus 14.

Korzenszky Richárd az idei díjazott

Ünnepélyes keretek között, 16. alkalommal adták át a Szent István Emlékérmet és Díjat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Székesfehérvár legrangosabb, civil kezdeményezésre alapított elismerését idén Korzenszky Richárdnak, a Tihanyi Apátság nyugalmazott perjelének ítélték oda.

2019. augusztus 13.

Forgalomkorlátozások a város több pontján

Szerdán este lesz a Nemzetközi Néptáncfesztivál zárófelvonulása a Belvárosban: a Táncháztól a Mátyás király körúton keresztül az plázáig rendőri kísérettel vonulnak a csoportok, így este hat és nyolc óra között torlódásra kell számítani. A Várkörúton - az Óriásbábok vonulása miatt - szombattól esténként egy-egy órára lezárják a Romkert felőli oldalt. A Bory téren és környékén az Öreghegyi Mulatság rendezvényéhez kapcsolódóan augusztus 18-20. között zárnak le parkolókat és utcát a forgalom elől.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média