Közélet

2019. november 29.

Időszerű a víztelenítés!

Az előrejelzések szerint a jövő héten megérkezik a téli hideg, emiatt szükséges a vízmérők, valamint a vízvezetékek és a szerelvények téliesítése - hívta fel a figyelmet a Magyar Víziközmű Szövetség közleményében. Tanácsaikat már csak azért is érdemes megfogadni, mert a felhasználó számláját terheli minden olyan vízelfolyás, ami a bekötővezeték fogyasztó felőli végpontja után a hálózaton keletkezett.

2019. november 28.

Téli felkészítés – Még van hová fejlődni!

Októberben 71-en haltak meg az utakon és szinte mindegyik baleset megelőzhető lett volna. Most az Innovációs és Technológiai Minisztérium egy kiadvánnyal igyekszik felhívni az emberek figyelmét arra, miként készítsék fel autóikat a hidegebb napokra.

2019. november 26.

Megkezdte működését az influenza figyelő szolgálat

Az influenza vírusok által okozott, ragályos légúti megbetegedés. Még napjainkban is viszonylag rövid idő alatt igen nagyszámú megbetegedést, vagy világjárványokat képes okozni. Megkezdte működését az influenza figyelő szolgálat, ami hazánkban minden esztendőben az év 40. hetétől a következő év 20. hetéig influenza figyelőszolgálat működik.

2019. november 26.

Jótékonysági estély és adventi futás

Január második szombatján, 2020. január 11-én a IX. Székesfehérvári Jótékonysági Estéllyel köszöntik az új esztendőt Fehérváron. A borárveréssel egybekötött esemény helyszíne idén is a MOL Aréna Sóstó lesz. Az ugyancsak hagyományos Adventi Jótékonysági Futást pedig advent első hétvégéjén, december 1-jén vasárnap délelőtt rendezik a Várkörúton.

2019. november 22.

Sebességkorlátozás az M7-esen az Auchan-lehajtónál

Új forgalmi rend lépett életbe az M7-es autópálya Siófok felé vezető oldalán a Székesfehérvár-Centrum csomópontnál. A korábbi forgalombiztonságot növelő intézkedéseket folytatva, a szakemberek most torlódásra és veszélyre figyelmeztető jelzőtáblákat helyeztek ki, illetve 100 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média