Közélet

2019. április 12.

„A tudomány története a tévedések története…”

1934 . április 12-én éhány mosómedvepárt engedtek szabadon egy német erdőben, „a Birodalom faunáját gazdagítandó”. Mint utóbb kiderült: a mosómedvék meglehetősen invazív társaságnak tekinthetők, ráadásul a jelek szerint elég jól is érezték magukat a környéken, mivel számuk mára meghaladja a félmilliót. A jeles esemény emlékére következzék most néhány további tudományos tévedés – enyhén szólva a teljesség igénye nélkül…

2019. április 10.

Szombaton lezárják az Ányos Pál utca MMK előtti szakaszát

Szombaton a Fejér Megyei Diáknapok rendezvényeinek az idején lezárják az Ányos Pál utca MMK előtti szakaszát a bank felőli csatlakozástól a Csitáry G. Emil utca felőli stopvonalig.

2019. április 10.

A robot mellé kell a szakember is

Átadták kedden a Vörösmarty Mihály ipari szakgimnázium és szakközépiskola új asztalos tanműhelyét, ahol a legkorszerűbb kis- és középüzemi technológiát sajátíthatják el a diákok. Az ünnepségen elhangzott: a robotok világában is szükség lesz olyan szakemberekre, akiknek a kezében formálódik át az élő anyag.

2019. április 10.

Motorozz biztonságosan!

Az idő javulásával a motorosok szép sorban veszik elő ”téli álmot alvó” kétkerekű járművüket és kezdik el használni. Nem árt azonban a pár hónapos kényszerpihenőt követően, ha néhány dolgot ellenőrzünk motorunkon, s mi magunk is újra felkészülünk a motorozásra.

2019. április 5.

Időszakos forgalomkorlátozások május végéig a Berényi úton

A Berényi út II. üteméhez kapcsolódó kivitelezési munkálatok május 25-ig tartanak. A közmű- és útfelújításra, valamint a járdaépítés miatt időszakos forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell számítani.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média