Kultúra

2019. január 21.

A Vágy nevű villamos

Az olvasópróbával megkezdődött a felkészülés „A Vágy nevű villamos” színmű március 1-jei bemutatójára a Vörösmarty Színház Kozák András Stúdiójában. Bagó Bertalan rendezése Tennessee Williams egyik legismertebb, legsikeresebb drámáján, A vágy villamosán alapul.

2019. január 21.

„Igyekszem átadni mindazt, amit az évek során tapasztaltam…”

E sorok írója rendkívül hálás Zsurzs Kati színésznőnek, mivel – túl azon, hogy színészként és emberként is nagyra tartja – részben neki köszönheti a „Helyi Érték Díj” nevezetű szakmai elismerést, egy olyan tévéműsorért, amelyben történetesen a művésznő volt a vendég. De ez a cikk persze nem ezért született. Hanem mert a majdnem másfél évtizedig székesfehérvári társulati tagként is dolgozó Zsurzs Kati éppen ma ünnepli a születésnapját.

2019. január 17.

„A világ dolgaiért csak korlátozottan tudunk felelősséget vállalni…”

A Petőfi Kultúrtanszéken játszik január 18-án, pénteken este nyolc órától a Bornai Tibor, Laár András, Márton András, II. Lengyelfi Miklós összeállítású – tehát az eredeti – KFT zenekar. Keresve sem találhatnánk ennél jobb alkalmat a bemutatásukra.

2019. január 16.

„Kedves Jocó!”

A fenti megszólítással alighanem mindenki találkozott, akinek volt már a kezében irodalmi szöveggyűjtemény. Így aztán az is közismert, hogy József Attila ezzel a címmel nem a bátyjának, hanem a nővérének, Jolánnak írt verset. És mivel a szóban forgó lánytestvér pontosan százhúsz éve született – a következőkben róla emlékezünk meg.

2019. január 11.

Kétnyelvű könyv jelenik meg Szent Vendel kultuszáról

Lukács László néprajzkutató az állattartók, pásztorok védőszentjének kultuszát kutatta Németországban és Magyarországon. A Szent Vendel főpásztor, barmok patrónusa... című kiadványt jövő szerdán mutatják be Székesfehérváron, az Országzászló téren.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média