Kultúra

2019. március 21.

Hanami

Március 21-e a tavasz kezdetének időpontja, még akkor is, ha egyelőre nem ígérkezik feltétlenül strandidő. Úgyhogy ebből az alkalomból jöjjön most egy írás egy olyan eseményről, aminek kapcsán legtöbbünknek valószínűleg a tavasz jut eszébe.

2019. március 20.

Régiós szólótáncverseny a Táncházban

Március 23-án, szombaton immár hetedik alkalommal rendezi meg az Alba Regia Táncegyesület a Mezőföld Virágai Szólótáncversenyt, amelyen a közép-dunántúli régió gyermek-, ifjúsági- és felnőtt csoportjainak táncosai mutatkoznak be négy korcsoportban, egyéni és páros kategóriában. A megmérettetésre 68 produkció, 103 táncos jelentkezett.

2019. március 20.

„Ha valaki odaadóan író, akkor ott van minden abban, amit letett...”

Ez egy jó régi interjú, remélem is, hogy egykori beszélgetőtársam felfedezi majd a Facebook-on, és leírja egy kommentben, hogy lusta dögnek tart miatta. De nem baj, mert átnéztem azért, és szerintem minden helytálló ma is, ami akkor elhangzott. És ez ismét bizonyítja, hogy vannak állandó dolgok és vannak állócsillag emberek. Mint például Vavyan Fable regényíró, aki éppen ma ünnepli valahányadik születésnapját.

2019. március 19.

Bach mindenkinek – Fejér megyében is

Március 16-25. között ötödik alkalommal rendezik meg Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivált. Koncerteket szerveznek hangversenytermekben, templomokban, iskolákban, kórházakban, aluljárókban és tereken – szerdán például a kápolnásnyéki Halász-kastélyba várják az érdeklődőket.

2019. március 13.

Az Amerikai Egyesült Államok elnökének és a brit uralkodónak ajánlva...

Sokan mondják és gondolják, hogy a Guttenberg-galaxisnak véget vet majd a számítástechnika. Azzal együtt, hogy ez a mutatvány már a mozinak, a rádiónak és a televíziónak sem sikerült, azért akadnak aggasztó jelek. Mint például, hogy 2012. március 13-án bejelentették, hogy minden idők legismertebb lexikonának, az Encyclopædia Britannica-nak nem készül több papíralapú, nyomtatott kiadása…

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média