Kultúra

2018. február 16.

Huszonnyolc karnagy vezényelt

Székesfehérváron rendezték meg az I. Országos Karvezetői Szakmai Napot. A programban repertoárbővítés, hangképzési előadás, kerekasztal-beszélgetés és továbbképzés is szerepelt. A sikeres szakmai rendezvény aktív karvezetési gyakorlatán 28-an vezényeltek.

2018. február 13.

Szállj dallam, szállj

A Vox Mirabilis Kamarakórus hangversenybérlete keretében vasárnap „Szállj dallam, szállj!” címmel farsangi operaparádéra várták a közönséget a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. Az est díszvendége Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekes volt valamint fellépett Zemlényi Eszter énekművész és Kéry Tamás zongoraművész is.

2018. február 12.

Ingyenes tárlatvezetések

Folytatódnak a Szent István Király Múzeum ingyenes tárlatvezetései. Csütörtökön délután a Schaár Erzsébet-kiállításon Izinger Katalin és Szűcs Erzsébet művészettörténészek várják a látogatókat a Deák Képtárban, míg szombaton a Csók István Képtárban Párkányi Raab Péter, a kiállító szobrászművész és Tóth Norbert kurátor mutatják be az alkotásokat.

2018. február 12.

Magyar Széppróza Napja – Székesfehérváron is

A Magyar Írószövetség kezdeményezésére február 18-án, Jókai Mór születésnapján első ízben rendezik meg Kárpát-medence-szerte a magyar próza napját. A Vörösmarty Mihály Könyvtár és a Vörösmarty Társaság is több rendezvényt szervez a jeles alkalom tiszteletére.

2018. február 9.

Régimódi történet a Vörösmarty Színházban

Február 10-én mutatja be a Vörösmarty Színház a Régimódi történet című darabot. A családtörténet visszafogott, puritán, ízléses látványvilággal elevenedik meg a színpadon, szinte mindent a párbeszédekre bízott a rendező, ami olyan kiváló alapanyag esetében, mint egy Szabó Magda regény, így is van rendjén.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média