Kultúra

2020. január 22.

„Szép szerelmem, Magyarország”

A hagyományokhoz híven, a Magyar Kultúra Napjának előestéjén tartalmas programokkal várták az érdeklődőket az Öreghegyi Közösségi Házban. Nemcsák Károly színművész és Tolcsvay Béla énekmondó pódiumestjét követően a Szakál család három generációjának képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás.

2020. január 17.

Távozik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezető karmestere

A több mint százéves múltra visszatekintő Alba Regia Szimfonikus Zenekar 2015 óta működik önálló intézményként. A hosszú távú építkezés fontos lépése volt a kiemelt minősítés megszerzése, a zenekar belső működésének átalakítása és művészeti koncepciójának továbbgondolása.

2020. január 17.

„Én azért lettem színész, mert úgy éreztem, a hogyanról van mondanivalóm…”

Amikor 2001. január 18-án elhunyt, az egyik – felháborodási okokból meg nem nevezendő – szórakoztató napilap ezzel a címmel jelentette meg a hírt: „Meghalt Törpapa magyar hangja”. Ezúton is üzenjük: nehogy már ez legyen a legfontosabb, ami eszünkbe jut Sinkovits Imréről…

2020. január 16.

Plan – új tárlat a Pelikán Galériában

Új kiállítás nyílik pénteken a Pelikán Galériában: a Plan nevet viselő tárlat porcelánokat, kerámiákat és textileket mutat be, három fiatal székesfehérvári művész alkotásaiból. A tárlatot február 14-ig lehet megtekinteni.

2020. január 15.

Január 22-én egész nap magyar filmeket vetítenek a Barátság moziban

Magyar filmekkel ünneplik a Barátság moziban a magyar kultúra napját: január 22-én, szerdán délelőtt és délután iskolai csoportoknak lesznek kedvezményes vetítések a legfrissebb magyar filmekből, este hatkor a „Drakulics elvtárs” című vígjátékot adják, nyolckor pedig a közelmúltban elhunyt Sára Sándorra emlékezve a „Holnap lesz fácán” című 1974-es magyar vígjátékot tűzik műsorra.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média