Kultúra

2018. szeptember 20.

Új estre készül a Székesfehérvári Balett Színház

Első három felvonásos mutatja be a Székesfehérvári Balett Színház október 16-án, kedden 19 órakor a Vörösmarty Színházban. A Bolero című esten öt kortárs táncszínházi darabot visznek színre, három felvonásban, előadás előtt közönségtalálkozóra is invitálják a műfaj iránt érdeklődőket.

2018. szeptember 19.

Bűnbánat és megváltás

Bűnbánat és megváltás annak a koncertnek a címe, amellyel szeptember 20-án folytatódik a Somorjai Ferenc Kamarazenekari Hangversenysorozat. Többek között Johann Schelle, J.S. Bach és Händel művei csendülnek fel csütörtökön 19.30-kor a Ciszeterci templomban.

2018. szeptember 17.

Újra színpadon A vihar

Szeptember 22-én, szombaton 19 órakor újra láthatja a közönség William Shakespeare: A vihar című színdarabját a Prospero Színkör előadásában, A Szabadművelődés Házában. Az előadás után az érdeklődők beszélgetésen vehetnek részt a rendezővel és a színészekkel.

2018. szeptember 17.

30 éves a Hitel folyóirat - jubileumi est lesz a Városházán

Kedden este a 30 esztendős Hitel című folyóiratot ünneplik az irodalombarátok a Városházán. A lap alkotói, szerkesztői mellett a rendezvényen ott lesz Vakler Lajos szerkesztő-újságíró, aki az alapító Csoóri Sándorral készített interjút.

2018. szeptember 14.

Indiánok, katonák, kalózok

Alighanem több generációnak is komoly gyerekkori élménye világszerte az indiános könyvekkel – igen, főleg könyvekkel, és nem filmekkel – való találkozás. Az izgalmas történeteket a képzelet vásznára vetítve újabb és újabb könyvek segítségével kalandoztunk egy ismeretlen, felfedezni vágyott világban. Különösen, ha olyan kalauzunk volt az utazás során, mint James Fenimore Cooper.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média