Kultúra

2018. november 15.

"Isten mindig geometriát csinál..."

Csillagászatos, űrkutatásos hetünk van a jelek szerint. Mert ha már tegnap megemlékeztünk a második Holdra szállásról, akkor ma emlékezzünk meg valakiről, akinek a nevét kráter viseli a Holdon és a Marson, sőt, űrtávcsövet is neveztek el róla. 1630. november 15-én hunyt el Johannes Kepler német matematikus és csillagász, aki felfedezte a bolygómozgás törvényeit.

2018. november 12.

Fehérvár Táncosa – elődöntő

A Táncházban került sor a Fehérvár Táncosa tehetségkutató verseny elődöntőjére. A zsűri döntése alapján tíz produkció jutott a fináléba – ők versenyeznek majd a Fehérvár Táncosa címért.

2018. november 8.

„Rengeteg minden érdekel még a zene világában…”

Valamikor a múlt század kilencvenes éveinek közepe táján egy kisebb csapattal Veszprém városában közlekedtünk gyalog. A vár kapujánál üldögélt egy fiatal zenész, aki kazettás magnóról szóló alapra ragtime-okat fuvolázott. Naná, hogy beszélgetni kezdtünk, és hamarosan kiderült, hogy az utcai fuvolázás leginkább financiális jelentőséggel bír, mivel a fiatalember inkább a meditatív zene irányába mozdulva képzeli el az életét.

2018. november 7.

Meghirdették a Betlehemi szép csillag pályázatot

Tizenhatodik alkalommal hirdette meg a Betlehemi szép csillag pályázatot a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Szent Donát Alapítvány, illetve a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. A pályaműveket november 26-27-én lehet leadni.

2018. november 6.

„A gyakorlás messze több, mint mindennapi tevékenység. A gyakorlás életforma.”

Két éve, 2016. november 6-án hunyt el a kortárs magyar zene egyik legnagyobb alakja, Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester és zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója. Mindössze 64 éves volt…

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média