Nyolcezer.hu - Más szemszögből

Kultúra

2018. augusztus 17.

„Inkább maradjak szegény, semhogy a vagyon kiforgasson valómból…”

Többsincs királyfi, A tizenkét varjú, A hétszépségű királykisasszony, Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack – és még számtalan mese, amely sokunk gyerekkorának meghatározó élménye volt, és remélhetőleg sok gyereket szórakoztatnak majd, nemzedékeken át. Szerzőjük, Benedek Elek 1929. augusztus 17-én hunyt el.

2018. augusztus 16.

„A tánc arra tanít, hogy tiszteljük a másfajta embereket” – véget ért a néptáncfesztivál

Véget ért a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál. Szerdán este valamennyi táncegyüttes és a házigazda albások részvételével a Táncháztól indult a hagyományos felvonulás, amely a Belvárost és annak környékét érintve a Zichy színpadig tartott, ahol a hagyományos gálával zárult a fesztivál.

2018. augusztus 13.

Musica Sacra 2018

Rossini Petite messe solennelle (Kis ünnepi mise) című művét hallhatta a közönség vasárnap este a Nemzeti Emlékhelyen. A Székesfehérvári Királyi Napok programsorozatának már ötödik éve része a Musica Sacra, amely igazi kuriózum a komolyzene kedvelői számára.

2018. augusztus 3.

Augusztus 11-én kezdődik a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál

A Székesfehérvári Királyi Napok jövő pénteken veszi kezdetét. A tíz napos programsorozat keretében augusztus 11-én, szombaton kezdődik a hagyományos Nemzetközi Néptáncfesztivál, melyre idén nyolc országból érkeznek táncosok és zenészek.

2018. augusztus 2.

Megkezdte működését a Székesfehérvári Balett Színház

Augusztus elsején hivatalosan is megkezdte működését a város új kulturális intézménye, a Székesfehérvári Balett Színház. A társulat egy korábban nem létező, új és egyben markáns színt kíván felfesteni a város kulturális palettájára.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média