Kultúra

2018. június 8.

Boldog születésnapot, golyóstoll!

A golyóstollak mindenhol megtalálhatóak a modern kultúrában. Bár számos más tollfajta is kapható, olcsósága és könnyű használhatósága miatt a golyóstoll a legelterjedtebb, és szinte minden háztartásban számos példány található belőle; ott van asztalokon, zsebekben, táskákban, autókban – mindenhol, ahol az embernek szüksége lehet egy írószerszámra. A legismertebb működési elvű golyóstoll egy magyar feltaláló, Bíró László József nevéhez köthető – ennek szabadalmaztatása hetvenöt éve, 1943. júniusában történt.

2018. június 5.

„Csak akkor érdemes dolgokat létrehozni, ha azok egy icipicit mozdítanak a világon…”

Kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas író- és költőnő, a Nemzet Művésze, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja, akit 2015-ben a Forbes magazin a nyolcadik legbefolyásosabb magyar nőnek választott a kultúra területén. Egy éve hunyt el Jókai Anna.

2018. június 1.

Ismert írókkal találkozhatunk a könyvhéten

A Vörösmarty Mihály Könyvtár gazdag és érdekes kínálattal várja a látogatókat a könyvhéten, központi részlegében és tagkönyvtáraiban egyaránt. Előadások, író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, kiállítások szerepelnek a programban. Itt lesz Varró Dániel, Kepes András, Vass Virág, Schäffer Erzsébet és Juhász Előd is.

2018. június 1.

„Aki itt van, itt van”

Garami Richárd Emlékest lesz június 2-án, szombaton A Szabadművelődés Házában. A programmal a 2016 áprilisában tragikusan fiatalon, mindössze 40 évesen elhunyt fotográfusra és képzőművészre emlékeznek.

2018. május 30.

Három nap a 60 éves a Szabad Színházzal

Háromnapos programsorozattal ünnepli alapításának hatvanadik évfordulóját a Szabad Színház ezen a hétvégén. A város kulturális életének meghatározó társulata színdarabokkal, kiállítással, találkozóval, gyermek és felnőtt programokkal ünnepel.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média