Kultúra

2020. február 12.

„Kedvenc ételem nincs, öltözködni nem tartom fontosnak…”

Egy diákszínházi előadás után, egy feltűnően zavarban lévő, beszédhibás epizódszereplőnek azt javasolta, hogy válassza a színészi hivatást. Nem volt rossz ötlet, lévén, hogy a fiatalember később Latinovits Zoltánnak bizonyult. De mai főhősünknek nem ez volt a legjobb ötlete – hanem az, hogy maga is színésznek állt. Művészi pályájára emlékezünk, mivel 1951. február 12-én hunyt el Bajor Gizi.

2020. február 5.

Az értékek jegyében

„Mindennap értéket adunk” – idén is ezzel a szlogennel hirdette meg a Magyar Népművelők Egyesülete a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű eseménysorozatot, amelynek célja a közművelődési szakma mindennapi munkájának megismertetése a közönséggel. A program keretében a Fejér Megyei Művelődési Központban február 14-én és 15-én számos rendezvény várja a közönséget.

2020. február 4.

Festmények, grafikák, kerámiák, textilek

Megnyílt az idei Tóparti Tárlat. A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola hagyományos kiállításán az intézmény művészeti tagozatos diákjainak munkáit tekinthetik meg az érdeklődők.

2020. január 29.

Szerelem, Ó!

Murray Schisgal Szerelem, Ó! című darabját mutatta be a Vörösmarty Színház a Kozák András Stúdióban. A Hargitai Iván által rendezett, háromszereplős darab fókuszában a szerelem, a házasság, a mindent mozgató érzelmek állnak, de felsejlik az is, hogy mennyi konfliktus, idegőrlő döntéshelyzet, elementáris ösztön mozgat minden emberi sorsot.

2020. január 28.

Kedv, remények, Lillák…

Tanárai a jövő tudósaként emlegették - a 18. és a 19. század fordulójának magyarországi viszonyai között lenyűgöző tájékozottsággal rendelkezett a kor gondolkodását, irodalmát, politikáját illetően egyaránt. 1805. január 28-án hunyt el a magyar irodalom egyik legjelentősebb költője: Csokonai Vitéz Mihály.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média