Kultúra

2020. január 9.

Teltházas évindító a Vörösmarty Társaságnál

A pótszékek is megteltek szerda este a Vörösmarty Társaság Kossuth utcai termében, ahol két fehérvári szerző három új könyvét mutatták be. A közönség ezúttal Pálfalvi András: Világok határán, valamint Bakonyi István Arányok és erények és Nap-lom 4. című köteteit ismerhette meg.

2020. január 8.

Ziffer-önarcképekről a Városi Képtárban

Kurátori tárlatvezetésre várja az érdeklőket Szűcs Erzsébet művészettörténész a Ziffer-kiállításban. Az ingyenesen látogatható program január 9-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Városi Képtárban.

2020. január 8.

Odaadó hívetek, Surik

A világhírű orosz írónő, Ljudmilla Ulickaja regényének színpadi változatával indítja az új esztendőt a Pelikán Fészek. Január 10-én este mutatják be az „Odaadó hívetek, Surik” című előadást.

2020. január 7.

A Művészetek Háza januári programjai

Januárban is sok színes programot kínál a Művészetek Háza. Dúdoló címmel kétszer is szerveznek kisgyermekeknek és édesanyáknak délelőtti foglalkozást, a RE-Kreatív kuckóba általános iskolásokat és szüleiket várják, de lesznek népzenei programok is, a Mesterségek Háza pedig népi játszóházba várja az érdeklődőket.

2020. január 7.

„Érdekesebb dolog élni, mint meghalni…”

A 20. századi képzőművészet kiemelkedő hatású, rendkívül sokoldalú alkotója volt: festő, grafikus és látványtervező, divat- és ékszertervező, porcelánfestő, könyvillusztrátor. 1926. január 7-én született Szász Endre.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média