Kultúra

2019. január 11.

„Ez egy forró tél, mikor minden szép…”

Kutatók éjszakája, futball éjszakája, műtárgyak éjszakája, múzeumok éjszakája, földrajz éjszakája, tetoválók éjszakája, kávéházak éjszakája, szabadulószobák éjszakája – hogy csak néhány eseményt említsünk egy hevenyészett Google-keresés eredményeként annak igazolására, hogy lassan több minden történik éjjel, mint nappal. És hogy egy igazi különlegességet is említsünk: Magyarországon négy éve olyan is volt, hogy „melegrekordok éjszakája”.

2019. január 4.

„Különféle kifejezések a tapintás számára…”

Január negyedike a Braille-írás világnapja. Tudják, ez az az írás, amit vakok számára fejlesztett ki Louis Braille – aki egyébként maga is világtalan volt -, annak érdekében, hogy megnyissa és szélesre tárja az ismeretek világának kapuját a vakok számára. Január negyedike az ő születésnapja – ez a cikk pedig az ő története.

2019. január 2.

Különleges újévi koncert Székesfehérváron

Új év, új remény! címmel adott koncertet 2019 első napjának estéjén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Vörösmarty Színházban. A nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer láthatta a közönség az újévi koncertet: a zenészek 17 órakor és 19.30-kor is színpadra léptek.

2018. december 28.

Jótékonysági estély – nyolcadik alkalommal

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt január 12-én – ezúttal a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. Az új esztendő első, egyben egyik legfontosabb karitatív eseményének bevételéből a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportját és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központot támogatják. Jegyek a Tourinform Irodában vásárolhatók.

2018. december 21.

Múzeumi csemegék két ünnep között

A Szent István Király Múzeum a két ünnep között is várja látogatóit: a Rendház, a Csók Képtár, a Patikamúzeum és a Játékmúzeum tárlatain csemegézhetünk december 27-30. között. Az ideiglenes kiállítások között a II. András életét bemutató installációkat és tárgyi emlékeket, imádságos könyveket, valamint Jankovics Marcell TRIANON-grafikáit nézhetjük meg, ezenkívül a Réber-kiállítás is fogadja az érdeklődőket.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média