Kultúra

2019. május 31.

A történetfestő

Legismertebb műve a „Magyarok bejövetele” – és ezzel a művével elérte, hogy a képet senki ne az eredeti címén ismerje, hanem az alkotója neve után: vagyis Feszty-körképként. 1914. június 1-jén hunyt el Feszty Árpád festőművész.

2019. május 28.

Csütörtökön kezdődik a Fehérvári Ünnepi Könyvnapok

Lackfi János köszöntőjével, a Kaláka koncertjével és a Vajda János-díj átadásával kezdődik május 30-án, csütörtökön a Fehérvári Ünnepi Könyvnapok. Az egy hetes programsorozat keretében író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, előadások, kiállítás és koncert is várja az olvasás, a könyvek szerelmeseit.

2019. május 28.

Klasszikusok, modernek és bónuszelőadás – új évad a Vörösmarty Színházban

Játék a kastélyban, Rómeó és Júlia, Trianon, Mágnás Miska – egyebek mellett ezekkel az előadásokkal várja látogatóit az új évadban a Vörösmarty Színház. A nagyszínpad mellett fontos szerep jut a Pelikán Színháznak is - itt az új, alternatív színjátszás kap majd teret, ehhez kapcsolódva új bérletet is indítanak, Pelikán néven.

2019. május 23.

Bonnie és Clyde

Két huszonéves amerikai fiatal a múlt század harmincas éveiben éveken át rettegésben tartotta Amerikát. Vagy inkább népmesei hősök, városi legendák voltak, akik többé-kevésbé sikeres bankrablásaik miatt nagy népszerűségnek örvendtek az elszegényedő amerikaiak körében? Talán mindkét állítás igaz. Ami viszont biztos: bűnözői pályafutásuk – és életük - 1934. május 23-án ért véget, egy rendőri rajtaütés során.

2019. május 22.

Híresek és Képek – különleges fotók a Csók István Képtárban

Híresek és Képek - Modern irányzatok a magyar fotográfiában címmel nyílik kiállítás május 23-án, csütörtökön 17 órakor a Csók István Képtárban. Közel húsz magyar fotográfus 150 izgalmas alkotása érkezik Székesfehérvárra - köztük a világhírű André Kertész, Moholy-Nagy László, Robert Capa, Brassaï, Martin Munkacsi fotóival.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média