Kultúra

2018. november 5.

Márton-nap a Szent István Király Múzeumban

Idén is megrendezi hagyományos Márton-napi műsoros megemlékezését a Fehérvári Polgárok Egyesülete. November 9-én, pénteken 13 órától a Szent István Király Múzeum Megyeház utcai épületében bemutatják Szent Márton alakját, az ünnepi műsor után pedig ludaskása-kóstolásra és koccintásra várják az érdeklődőket.

2018. október 31.

Hétfőtől látható a limoges-i korpusz a Városházán

Hétfőtől a nagyközönség is megismerheti azt a 800 éves, zománcberakású limoges-i korpuszt, ami a Szent István-székesegyházban végzett feltárások során került elő a szentélyből. A leletet a Városháza emeleti folyosóján állítják ki.

2018. október 29.

Feliratos szerda

Feliratos szerda címmel új sorozatot indít a Barátság mozi annak érdekében, hogy a siket és nagyothalló embereket is moziba invitálja. Az első ilyen szerda november 7-én lesz: ekkor két magyar filmet vetít felirattal a filmszínház.

2018. október 26.

1 helyszín, 2 nap, 14 előadás

Ezen a hétvégén rendezik meg Székesfehérváron a VII. Paál István Fesztivált. Az amatőr színjátszók találkozója A Szabadművelődés Házában lesz, ahol 14 versenyelőadást láthat majd a közönség.

2018. október 24.

Evilág és túlvilág

Mendelssohn 13 évesen írt hegedűversenyével és Beethoven utolsó vonósnégyesével zárul a Somorjai Ferenc kamarazenekari hangversenysorozat október 25-én, csütörtökön. Az Evilág és túlvilág című esten hegedűszólót játszik Selmeczi Gábor koncertmester, az est „Ki lesz ma? Eszmék és muzsika így egyben” című beszélgetés vendége pedig Brájer Éva alpolgármester lesz.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média