Kultúra

2019. október 4.

Amikor kimaradt tizenegy nap az évből

Az 1582. október 4-én bevezetett Gergely-naptár a ma érvényben lévő naptárrendszerek közül a legelterjedtebb. E naptár szerint az időszámítás kezdete Krisztus születéséhez igazodik, egyebekben pedig a korábban széles körben használt julián naptár módosítása.

2019. október 3.

"Utcza-kép", ahogy Kiss Laci látja

„Utcza-kép" címmel szabadtéri fotókiállítás nyílt Kiss László fotográfus munkáiból a Kossuth-udvarban. A hat fekete-fehér, kisfilmre készült kép az Aszalvölgyben és a Csúcsos-hegy lábánál készült.

2019. október 3.

Európai Art Mozi Nap Fehérváron is

Október 13-án, vasárnap Európa ismét mozizni megy! Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége és az Europa Cinemas által már negyedszer megszervezett esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az európai filmművészet sokszínűségére és a művészmozi, mint kulturális és közösségi tér fontosságára. A IV. Európai Art Mozi Naphoz idén is csatlakozott a székesfehérvári Barátság mozi.

2019. október 2.

Szeretném magam megmutatni!

Új kiállítás nyílt az Árpád Fürdő Galériájában: a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon fiatal művészeinek alkotásai láthatóak a fürdőben. Az intézmény gondozottjai Pocsai Julianna festő segítségével készítették el képeiket. A tárlat egy hónapig látogatható.

2019. szeptember 19.

Fehérvári mesterek egykor és ma – fókuszban a barokk

Városnéző sétára várják az érdeklődőket szeptember 25-én. A Matula Természetvédő és Hagyományőrző Egyesület „Fehérvári mesterek egykor és ma” című programsorozatának első rendezvényén a barokk mesterek nyomába eredhetünk Váczi Márk történész-néprajzkutató vezetésével.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média