Kultúra

2020. március 5.

„Trianon léte, megoldatlansága önmagában is kötelez”

Március 7-én lesz a Vörösmarty Színházban Sárosi István „Trianon” című drámájának ősbemutatója. A darabról Szikora János rendező, a teátrum igazgatója beszélt.

2020. március 5.

„Mindenért a helyszinére kell utazni a hol készitik és használják…”

Március ötödike a Néprajzi Múzeum napja, tekintettel arra, hogy 1872-ben ezen a napon nevezték ki a múzeum első igazgatóját, Xántus János személyében. Aki egyébként a Fővárosi Állat- és Növénykert igazgatójaként is tevékenykedett, növény- és állattani kollekciójával pedig jelentősen gazdagította a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményét. Eközben írt négy kalandos útikönyvet, és több mint kétszáz ismeretterjesztő munkát.

2020. március 4.

Kulturális programkínálat márciusban

A tavasz első hónapjának kulturális rendezvényeit ismertették a város közművelődési intézményei és szervezetei. A művelődési házak és könyvtárak kínálatában az állandó programok mellett számos színes és érdekes rendezvény várja az érdeklődőket.

2020. március 4.

Viszályok közt a magyar trónon

Bár a hagyomány szerint Székesfehérvár szabadságjogait Szent István adományozta – amint az például a fehérvári Országalma feliratán is olvasható -, a történettudomány szerint a magyar városok elsődleges jogalapjának számító „fehérvári jog” adományozója III. István király volt, akit 1162-ben koronáztak meg - és aki 1172. március 4-én hunyt el.

2020. március 3.

Mentett értékek 2.0 – újra látogatható a Deák Gyűjtemény

Néhány napja ismét nyitva áll a látogatók előtt a Deák-gyűjtemény. Deák Dénes hagyatékának több mint 30 esztendeje ad otthont a múzeum Oskola utca 10. szám alatti épülete – az állandó kiállítást most újrarendezték.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média