Kultúra

2019. március 27.

„A színház láthatatlanul terjed…”

1957. március 27-én volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója. 1961-ben a Nemzetközi Színházi Intézet bécsi közgyűlése által elfogadott határozat alapján e napon tartják a Színházi Világnapot.

2019. március 25.

„Róma mindannyiunk közös hazája”

A Szent István-kultuszkörhöz tartozó, Rómában fellelhető emlékeket ismerhetik meg azok, akik április 5-én, 18 órakor ellátogatnak a Budai úti Tagkönyvtárba. Itt mutatják be Vakler Lajos szerkesztő-riporter „Szent István emlékek Rómában” című dokumentumfilmjét, illetve kiállítják Simon Erika fotóriporter képeit.

2019. március 21.

Hanami

Március 21-e a tavasz kezdetének időpontja, még akkor is, ha egyelőre nem ígérkezik feltétlenül strandidő. Úgyhogy ebből az alkalomból jöjjön most egy írás egy olyan eseményről, aminek kapcsán legtöbbünknek valószínűleg a tavasz jut eszébe.

2019. március 20.

Régiós szólótáncverseny a Táncházban

Március 23-án, szombaton immár hetedik alkalommal rendezi meg az Alba Regia Táncegyesület a Mezőföld Virágai Szólótáncversenyt, amelyen a közép-dunántúli régió gyermek-, ifjúsági- és felnőtt csoportjainak táncosai mutatkoznak be négy korcsoportban, egyéni és páros kategóriában. A megmérettetésre 68 produkció, 103 táncos jelentkezett.

2019. március 20.

„Ha valaki odaadóan író, akkor ott van minden abban, amit letett...”

Ez egy jó régi interjú, remélem is, hogy egykori beszélgetőtársam felfedezi majd a Facebook-on, és leírja egy kommentben, hogy lusta dögnek tart miatta. De nem baj, mert átnéztem azért, és szerintem minden helytálló ma is, ami akkor elhangzott. És ez ismét bizonyítja, hogy vannak állandó dolgok és vannak állócsillag emberek. Mint például Vavyan Fable regényíró, aki éppen ma ünnepli valahányadik születésnapját.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média