Kultúra

2018. július 6.

Musica Sacra - Rossini Kis ünnepi miséje Székesfehérváron

Évről évre elsőrangú művészek közreműködésével csendülnek fel az egyházzene remekművei a koronázó Bazilika romjai fölé emelt színpadon. Idén kiváló olasz énekesek vendégfellépésével Giachino Rossini alkotása, a Petite messe solennelle (Kis ünnepi mise) hangzik el. Az egyesített kórusokat és az Alba Regia Szimfonikus Zenekart az olasz operazene világhírű szakértője, Ács János vezényli.

2018. július 5.

A gyimesi hegyekből Székesfehérvárra

Idén is elhozták a csángómagyar kultúrát Székesfehérvárra Vaszi Levente és tanítványai. A Fölszállott a páva tehetségkutató közönségdíjasa diákjaival együtt az önkormányzat velencei nyári táborában tölti idejét ezen a héten, de szerdán a Bregyóban vakációzó gyerekek előtt is bemutatkoztak.

2018. július 4.

Jövőre veled ugyanitt

A Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban idén július végén várja a vígjátékok kedvelőit a Vörösmarty Színház. Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt című, nagy sikerű romantikus vígjátékának mindkét részét láthatják a nézők. Az előadásokat Váradi Eszter Sára és Keller János játsszák, a rendező Hargitai Iván.

2018. július 4.

„Az életben semmi félelmetes nincsen. Csak meg kell próbálnunk megérteni…”

„Életem folyása annyira egyhangú és alapjában véve nem túlságosan érdekes. Engem azonban mégsem kínoz az egyformasága. Csak azt sajnálom, hogy a napok túlságosan rövidek és nagyon gyorsan telnek.” 1934. július 4-én hunyt el a párizsi Sorbonne első női professzora, egyben az első női Nobel-díjas tudós, a lengyel származású francia fizikus és kémikus, Maria Skłodowska-Curie, a radioaktivitás úttörő kutatója.

2018. június 29.

„Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan…”

„Ha azt mondjuk a fölnőtteknek: Láttam egy szép házat, rózsaszínű téglából épült, ablakában muskátli, tetején galambok... - sehogy sem fogják tudni elképzelni ezt a házat. Azt kell mondani nekik: Láttam egy százezer frankot érő házat. Erre aztán fölkiáltanak: Ó, milyen szép!” – Ugye, ismerős…? És hogy miért került ide? Mert 1900. június 29-én született Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg írója.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média