Kultúra

2019. augusztus 9.

„A narrátor kapocs a múlt és a jelen között”

Mihályi Győző a kezdetek óta részt vesz a Koronázási Szertartásjátékokban, melyek hetedik esztendeje szerves részei a Királyi Napok rendezvénysorozatának. A Jászai Mari-díjas színművésszel a Vörösmarty Színház készített interjút, a produkció emlékezetes pillanatairól és kihívásairól.

2019. augusztus 8.

Szombaton ismét Fúvós Fesztivál

A Királyi Napok keretében idén is megrendezik a Fúvós Fesztivált. A program a fehérváriak térzenéjével veszi kezdetét augusztus 10-én, szombaton délután öt órától 17.00 órakor az Országalmánál, ezt követően pedig a vendégzenekarok koncertjei következnek.

2019. augusztus 7.

Próbajátékot hirdetett az ARSO

Bővíti létszámát az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Szeptember elsejéig várják azok jelentkezését, akik csatlakoznának hozzájuk. A meghallgatás szeptember 25-én lesz.

2019. augusztus 5.

Koronázási Szertartásjáték – elkezdődtek a próbák

Hetedik alkalommal rendeznek Koronázási Szertartásjátékot a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. 2019-ben a „második honalapító”, IV. Béla király koronázási szertartását és életét láthatja a közönség az egykori koronázó bazilika romjaira épült színpadon. A darab olvasópróbái hétfőn kezdődtek meg a Vörösmarty Színházban.

2019. augusztus 5.

„Már csak a mesékben vannak ilyen királyok, mint én…”

Ismét színpadra állítják Szabó Magda: Béla király c. drámáját. A Királyi Napok rendezvénysorozat keretében láthatja a közönség Nagy Judit rendezésében a nagysikerű történelmi drámát.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média