Kultúra

2021. június 29.

Emeljétek fel szíveteket!

Július 1-jén, csütörtökön a Szent Imre templomban veszi kezdetét a Harmonia Albensis. A templomi koncertsorozat idei első programján az osztrák-német romantikus zene egyik legnagyobb mestere, Anton Bruckner művei csendülnek fel az Ars Oratoria Kamarakórus és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fúvós művészeinek előadásában, Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy vezényletével.

2021. június 25.

Fehérváron ad koncertet szombaton a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Zenélő Magyarország címmel ismét háromnapos szabadtéri koncertsorozatot ad Budapesten és 14 vidéki helyszínen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara ezen a hétvégén. Június 26-án, szombaton érkeznek Székesfehérvárra: a Hotel Magyar Király előtti téren 15 órától Mozart, Gounod, Pachelbel és Boccheri darabok csendülnek fel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara művészeinek előadásában.

2021. június 24.

Idén is lesz Művészkorzó

A tavaly nagy sikert aratott Művészkorzó visszatér a fehérvári belvárosba. Július 3-án, szombaton ismét színészek, zenészek, énekesek szórakoztatják a közönséget, akik „portyázó” hagyományőrző csapatokkal is találkozhatnak majd, de a város jelképei, az óriásbábok is tiszteletüket teszik az eseményen.

2021. június 23.

A „Gyurika”

Alighanem mindent - legalábbis nagyon sok mindent - tudott a vízilabdáról. És ezt nemcsak az e tárgykörben megjelent, igen szórakoztató könyvei bizonyítják - hanem azért az is, hogy háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó volt, sőt: edzőként is szerzett olimpiai aranyat. Nyolcvanhat éve született Kárpáti György.

2021. június 22.

Az éjszaka, amikor minden ÚJRA életre kel…

Most szombaton lesz a Múzeumok Éjszakája, mely számos programot kínál idén is Székesfehérváron: tárlatvezetésekkel, koncerttel, szabadtéri előadásokkal. Az érdeklődők hagyományosan körsétát tehetnek a Városházán a polgármester vezetésével, és ezen az estén nyílik meg Fehérváron az Egyházmegyei Látogatóközpont.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média