2016. június 8.

Nők kékben


Székesfehérvárra érkezett a „Nők kékben” című vándorkiállítás. A fotókiállítás főszereplője öt nő: közülük négyen autista gyermeket nevelnek, az ötödik szereplő pedig egy autizmussal élő fiatal lány. Június 14-ig nézhetik meg az érdeklődők a tárlatot a Fehérvári Civil Központban.

Az Autisták Országos Szövetsége a Családbarát Ország 2015 program keretében indította el a „Nők kékben” című kampányt. Ennek eredményeként született meg az azonos címet viselő vándorkiállítás, amely országjáró körútja során most Székesfehérvárra, a Civil Központba érkezett. 

Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke a kiállítással kapcsolatban azt mondta: „Az volt a célunk, hogy az autista gyermekeket nevelő családokra, azon belül is az anyákra úgy tekintsenek a társadalom különböző szereplői, mint átlag hétköznapi emberekre, akiknek van egy feladatuk, de mégis megmarad a saját egyéniségük, a saját világuk, a saját életük. Emellett nagyon szeretnénk azt is, hogy a sorstárs szülőknek a mosolygós arca – amiben benne vannak a nehéz pillanatok is, de benne marad az életkedv, az önmagunk megvalósítása, a saját énünk megtartása – erőt adjon, hogy úgy tekintsenek ránk, mint a társadalom értékes, hasznos tagjaira, akiknek van egy plusz feladatuk, de ugyanúgy vágynak közösségre, ugyanúgy vágynak emberi kapcsolatokra és arra, hogy az értékeik mentén ítéljék meg őket.” 

A kiállítást kedden délután nyitották meg a Fehérvári Civil Központban, ahol köszöntőt mondott Spányi Antal megyés püspök, és Mahlerné Köfner Anikó, a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány elnöke. A kiállítás június 14-ig látogatható.
LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása