2020. szeptember 9.

„Magyarország Leghosszabb Zoknikígyója”


Ezzel a címmel indít mától egy új projektet a Használd újra, Fehérvár!, a Zokni Csereprogram és a Zöld Ipar Magazin. A környezettudatos gondolkodás jegyében a páratlan, lyukas, már nem viselt, szakadt, foszlott zoknikat a megjelölt gyűjtőpontokon veszik át október 8-ig, majd miután elkészül az ország leghosszabb kígyózoknija a Belvárosban, a kígyó elemeit a Magyarországi Zokni Csereprogram feldolgozza és újrahasznosítja majd.

Válhatnak használttá, lyukassá, szakadttá, foszlottá - de leginkább páratlanná válnak a zoknik a háztartásban egy idő után. A Használd újra, Fehérvár!, a Zoknicsere Program és a Zöld Ipar Magazin összefogásának köszönhetően most új életet kezdhetnek a szekrényfiókban, ruháskosárban árválkodó, a mosógép mögött megbúvó vagy éppen egy szatyorban már kidobásra váró zoknik.



Az első átadási lehetőség szeptember 10-én, csütörtökön a Fehérvár Éléstár Bevásárló Közösség átadó piacnapján 16.30 órától 18 óráig lesz a Jancsárkertben. Szombaton ugyanitt a piacnapon a „Ki? - Ti & Mi” asztalánál lehet leadni a használt zoknikat.



A környezettudatos gondolkodás jegyében a szeptember 8-tól október 8-ig összegyűjtött zoknikból Székesfehérvár Belvárosában megalkotják Magyarország leghosszabb zoknikígyóját. A „kígyó” elemeit a Magyarországi Zokni Csereprogramnak ajándékozzák, ahol feldolgozzák és újrahasznosítják a sokszínű anyagot.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása