2020. szeptember 29.

Újraindul a fehérvári önkéntes program


A koronavírus járvány második hullámában Székesfehérvár önkormányzata újra elindította az idősügyi ellátást. Várják mindazok jelentkezését, akik a leginkább veszélyeztetett fehérváriak ellátásában segíteni tudnak.

A koronavírus által leginkább veszélyeztetett emberek - tehát az időskorúakat, a krónikus betegséggel vagy fogyatékkal élők – megvédése érdekében Székesfehérvár újraindította ellátó programját. Ennek keretében az otthonmaradást vállaló veszélyeztetettek számára a bevásárlásban, valamint a postai és egyéb ügyek intézésében nyújtanak segítséget azoknak, akik kérik ezt.



Arra kérnek minden 18 éven felüli, egészséges fehérvárit, hogy amennyiben ideje engedi, vállaljon önkéntes szerepet közösségünk veszélyeztetett tagjainak védelmében.



Jelentkezni az onkentes@szekesfehervar.hu e-mail címen, a név, telefonos és e-mail elérhetőség, valamint a lakcím megadásával lehet. Kérik, hogy a leendő önkéntesek jelöljék meg  azt a területet, városrészt, ahol vállalnák a veszélyeztetettek ellátásához köthető feladatokat - mint az alapvető gyógyszerek, élelmiszerek bevásárlása, postai ügyek intézése. Aki más jellegű - például tárgyi vagy szolgáltatásbeli – felajánlást szeretne tenni, annak jelentkezését szintén a fenti e-mail címen várják. Az önkéntesekkel a Polgármesteri Hivatal munkatársai felveszik a kapcsolatot, és a tavaszi időszakhoz hasonlóan lepecsételt, aláírt megbízólevelet kapnak majd.

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása