2020. október 14.

Látássérültek pályázhatnak


Pályázatot hirdet a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete. A támogatásra az egyesület tagjai pályázhatnak, és életvitelt megkönnyítő segédeszközöket vásárolhatnak az elnyert összegből. A pályázatokat október 26-ig várják.

A Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete pályázatot hirdet rendes tagjai számára. A pályázat keretében a tagok támogatást igényelhetnek úgynevezett életvitelt könnyítő segédeszköz vásárlásához.



Pályázni az alábbi csoportokba tartozó segédeszközökre lehet: nagyítók, speciális szemüvegek, televízióra és számítógépre csatlakoztatható elektronikus nagyító eszközök, informatikai eszközök (szkenner, notebook, monitor), mobiltelefonok, beszélő konyhai és egészségügyi, illetve egyéb eszközök (pl. vérnyomás- és vércukorszintmérő, lázmérő, konyhai- és személymérleg, színfelismerő, címkéző toll stb.), beszélő- és Braille-órák, zsebórák, fejlesztő játékok, fehérbotok, vakvezetőkutyák élelmezésével összefüggő költségek, tartásukkal kapcsolatos eszközök, egészségügyi ellátásukhoz kapcsolódó kiadások.



A támogatás mértéke függ a pályázók számától, az igényelt eszközök értékétől. A támogatási összeg kifizetésére csak akkor van lehetőség, ha az igényelt segédeszköz számlája 2020. január 1. és 2020. november 30. napja között keletkezett, és ezt a vásárlást igazoló, a pályázó nevére kiállított készpénzfizetési vagy átutalásos (ÁFA-s) számlát a megjelölt határidőig benyújtja.

A pályázatokat a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete 8000, Székesfehérvár, Jancsár utca 11. postacímére, valamint a larke.info2003@gmail.com  e-mail címre várják. Beérkezési határidő: 2020. október 26., hétfő. A beérkezett pályázatokat november 9-ig bírálják el.

További részletek a www.larke.hu oldalon találhatóak.

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása