2020. december 14.

„Minden segítség számít”


Csengőszó-díjban részesült 2020-ban az Adni Jó Kupa Baráti Kör Székesfehérváron. A Szegényeket Támogató Alapítvány elismerését az a szervezet, személy, baráti társaság kapja, aki az adott évben a legtöbbet tette az alapítvány tagcsaládjaiért.

Az első Adni Jó Kupát 2016-ban rendezték meg, egy szűk baráti kör kezdeményezésére. Holló István azt kérte barátaitól, hogy ne ajándékot hozzanak születésnapjára, hanem az arra szánt összegből vegyenek élelmet a menhelyen élő állatoknak. Ezt a nemes gesztust gondolta tovább Horváth Péter, ebből lett hagyomány.



A Szegényeket Támogató Alapítvány és az idén Csengőszó-díjban részesült Adni Jó Kupa Baráti Kör immár második alakalommal dolgozik együtt az adventi időszakban. Először két éve találkoztak, akkor a gyűjtésüknek köszönhetően közel 300 család számára tudott tartós élelmiszercsomagot átadni az alapítvány, illetve a gyerekeket rengeteg édességgel és sok-sok játékkal sikerült meglepni.



A jelenlegi, immáron IX. Adni Jó Kupa a Covid-helyzet miatt nem került megrendezésre, de ez a helyzet sem tántorította el a baráti kör tagjait a tenni akarástól. Gyűjtőpontokat alakítottak ki a város több pontján, mezeket árvereztek, fogadták az érkező adományokat és rótták a kilométereket, utaztak és vásároltak. Több mint egy hónapja - nem sajnálva időt, energiát, pénzt - dolgoznak azon, hogy az idei évben is sok családnak, gyermeknek és idős embernek tegyék szebbé a karácsonyát.

„Látva a civil szerepvállalás lehetőségeit és korlátait is a szegénység kezelésében, vallom, hogy a szegénység csak összefogással, a polgárok, az önkormányzat és az állami szereplők együttes fellépésével mérsékelhető, de az is látszik, hogy az olyan nagyvárosokban, mint Fehérvár, a szegénység fogalma, a rizikócsoportok és az érintettek köre is jelentősen átalakul, változik. Az elmúlt több mint negyed évszázadban, a Szegényeket Támogató Alapítvány folyamatosan végezte azt a munkát, amelynek érdekében létrehozták az alapítók. A csapat időnként változott, de a feladat megmaradt: adományokat eljuttatni, programokat szervezni, közösségeket létrehozni és formálni – reményt adni a rászorulóknak. Minden alkalommal elmondom, mert mindig ugyanolyan fontos: egyedül nem boldogulnánk. Köszönjük minden segítőnknek, aki ruhával, tartós élelmiszerrel, egyéb hasznos holmival segít. Minden segítség számít – és minden segítségért hálásak vagyunk, támogatottjaink nevében is” – mondta el az átadón Dr. Zugor Zsuzsanna, a Szegényeket Támogató Alapítvány kurátora.



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása