2021. január 14.

Önkéntesek jelentkezését várják


Március végén kezdődik a magyar-szlovén társrendezésű, 2021. évi U21-es labdarúgó Európa-bajnokság. A magyar válogatott házigazdaként az A-csoportban a március 24-i nyitó mérkőzésen a németeket fogadja a MOL Aréna Sóstón.



Az Európai Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága 2018. december elején döntött úgy, hogy második legnagyobb tornáját, az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovénia közösen rendezheti - ami azt jelenti, hogy itthon is bemutatkoznak majd a jövő sztárfutballistái. A nyilvánosság számára már az is ismert, hogy a közös rendezésű EB szlovéniai mérkőzéseit Mariborban, Koperben, Celjében és Ljubljanában rendezik, míg a hazai mérkőzéseknek Szombathely, Győr és a budapesti Bozsik Aréna mellett a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó ad otthont.



A legmagasabban jegyzett utánpótlás-kontinensviadalra a házigazda magyar és szlovén válogatott mellett Anglia, Csehország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Izland, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Spanyolország és Svájc nemzeti tizenegye vívta ki a szereplés jogát.
Az UEFA második legnagyobb tornájának szervezői és résztvevői már lázasan készülnek a kontinensviadalra - ám a lebonyolításban szükségük lesz segítségre. Most lehetőség nyílik, hogy bárki részese lehessen az Eb-nek, és ehhez nem kell mást tenni, mint önkéntesnek jelentkezni.



A közel háromszáz fős csapatnak tizenöt mérkőzésen, a legkülönbözőbb feladatkörökben kell majd helytállnia, hogy segítsék mind a szervező csapat munkáját, mind pedig a sikeres tornarendezést. Egyebek között részt vehetnek az akkreditáció, a transzport, a marketingfeladatok, a média segítése, a versenyrendezés és a szurkolói szolgáltatások megvalósításában is.
Az önkéntesek lehetőséget kapnak arra, hogy az U21-es Európa-bajnokságon szert tegyenek nemzetközi rendezvényszervezési tapasztalatra, belekóstoljanak a csapatmunka szépségeibe, és fejlesszék kommunikációs és problémamegoldó készségeiket. Sőt, a szervezők az önkéntesek számára beosztásuknak megfelelően biztosítanak majd a mérkőzésekre akkreditációt, Adidas egyenruhát, étkezést.

Jelentkezni az applicantportal.enterprise.uefa.com oldalon lehet, január 31-ig.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása