2021. február 8.

Szent László nyomában


Kilencedik alkalommal hirdették meg a Szent László nyomában című hadtörténelmi, honvédelmi témájú alkotói pályázatot a Kárpát-medencében élő fiatalok számára. A 8 és 16 év közötti diákoktól, illetve maximum négy fős alkotói csoportoktól ezúttal három kategóriában várják a rajzokat és a fotókat.

A pályázatot a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely és a nagyváradi Tanoda Egyesület hirdette meg. Céljuk, hogy a program keretében a fiatalok megismerkedjenek a lovagkirály Szent László, a katonák védőszentje által képviselt kimagasló emberi értékekkel, erényekkel és a hozzá fűződő mondákkal.A pályázat alkalmat teremt arra is, hogy a diákok foglalkozzanak a magyar hadtörténelemmel, annak ismert vagy névtelen hőseivel, fontos eseményeivel és meghatározó helyszíneivel. Így még népszerűbbé válhat körükben a magyarság hadtörténelme, a honvédelem, a magyar katona - és ehhez kapcsolódhat az alkotás öröme is. A 2013 óta minden esztendőben meghirdetett kezdeményezéshez már több tízezer fiatal csatlakozott.A pályázaton 8-16 éves diákok, vagy ebből a korosztályból szerveződő, maximum négy fős alkotócsoportok vehetnek részt a Kárpát-medence bármely pontjáról, de akár távolabbi területekről is. Az alkotóközösségek szerveződésének nem feltétele, hogy azonos tanintézménybe, vagy egy osztályba járjanak a diákok. Várják a testvérek, alkalmi közösségek jelentkezését is, de ebben az esetben kérik, hogy egy pedagógus, vagy felnőtt segítse a nevezést.
A díjazottak „Arany Ceruza”, „Ezüst Ceruza”, „Bronz Ceruza” és „Különdíjas” minősítéseket, valamint egyedi készítésű okleveleket, emléklapokat kapnak.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Egy világhírű hungarikum


Királyok, zenészek, mindenféle hírességek – viaszból…


Két éve égett le a Notre-Dame