2021. március 30.

Sikeres nők – sikeres közösség


Szabadtéri kiállítás nyílt a Fehérvári Civil Központ előtti téren. A tablókon a maguk területén sikeres nőket mutatnak be a járókelőknek, arra ösztönözve minden hölgyet, hogy az önmegvalósítás útjára lépve fejlesszék életútjukat, érjék el céljaikat.

„Ez a kiállítás most rólad is szól. Rólad, aki a tükörből tekintesz ránk vissza. Te is lehetsz sikeres, ha megtalálod a magad útját. Nézd végig a kiállítást és nézz önmagadba! Neked mi az erősséged, mikor érzed magad igazán elemedben? Otthon a család körében? Ha a sportolsz? Ha vállalkozol? Kiéled kreativitásod? Másoknak segítesz? Ha tanítasz? Bármi is legyen a válasz, lépj rá az útra, érd el a célod, mert az önmegvalósítás kulcsa benned van! Sok sikert és kitartást kívánunk neked ezen az úton! És persze tudd, hogy nem vagy egyedül!”



Ezekkel a gondolatokkal ajánlja a hölgyek figyelmébe a Fehérvári Civil Központ előtt most megnyílt szabadtéri kiállítást a Székesfehérvári Család és KarrierPONT.



A kiállításon szereplő nők történetének, életük egy-egy szeletének bemutatásával személyes jó példákon keresztül szeretnék buzdítani a nőket az önmegvalósításra, egyéni életútjuk fejlesztésére, a szakmai kiteljesedésre. A szabadtéri tárlat egy hónapig lesz látható a Fehérvári Civil Központ előtti téren.



A kiállítás egy most záruló, a nők munkaerőpiaci helyzetének, és a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából létrejött három éves projekt zárásához kapcsolódik. A projekt 2018. január 1-jén indult el a térségben és 2021. március 31-én zárul; összege 200.000.000.- forint volt. A programot a Szegényeket Támogató Alapítvány valósította meg a Fejér Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályával közösen.
A konstrukció keretében jött létre a Székesfehérvári Család és KarrierPont 2018-ban azzal a céllal, hogy képzési, kompetencia-fejlesztési, mentori, támogató-tanácsadó szolgáltatásokkal, valamint a társadalmi környezet érzékenyítésével javítsa a térségben élő nők munkaerőpiaci helyzetét, segítse a család és a munka világának összehangolását. Célja volt továbbá a rugalmas, atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése mind a munkavállalók, mind a munkaadók körében, valamint a nőkkel szembeni társadalmi és gazdasági sztereotípiák lebontása. 

A konzorciumi partnerek hétfőn online zárókonferencián összegezték a három év munkáját.


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása