2021. április 8.

Mozogj fél órát: szombaton lesz a Nemzeti Rákellenes Nap


A Magyar Rákellenes Liga arra biztat mindenkit, hogy saját egészsége és a daganatos betegségben szenvedők gyógyulása érdekében szombaton mozogjon legalább 30 percen át. A Nemzeti Rákellenes Napon így szeretnék felhívni a figyelmet a betegség elleni küzdelemre, a megelőzés fontosságára.

„Sétálj, gyalogolj, fuss, kirándulj, rollerezz, kerékpározz, vegyél részt (online) edzésen legalább 30 percen át!” - olvasható a Magyar Rákellenes Liga felhívásában. Április 10-én, szombaton figyelemfelhívó akcióval készül a szervezet. Mindenkit mozgásra ösztönöznek annak érdekében, hogy egészségesebben éljen, vagy, ha beteg, meggyógyuljon.



A résztvevők a jótékonysági napon végzett legalább félórás mozgást felajánlhatják akár egy daganatos beteg családtagért, barátért, ismerősért, vagy a járványban megbetegedettekért, vagy akár az egészségügyben dolgozókért, akik megfeszített erővel dolgoznak a járvány idején. Az eseményen mindenki részt vehet, aki támogatni szeretné a szervezet rákellenes programjait.



A szombati eseményen résztvevőknek egyetlen feladatuk van: regisztrálni kell a https://forms.gle/qwPgkrHGeGn4TWuh8 oldalon, és tudatni a szervezőkkel, hogy ki(k)ért sétálnak, mozognak! A sétáról, futásról, mozgásról készíthetnek fotókat és videókat, amelyeket a Facebookon is megoszthatnak a következő címkékkel: #egészségséta #NemzetiRákellenesNap #MagyarRákellenesLiga.

A Nemzeti Rákellenes Napon 10 órakor egy jótékonysági online edzés is lesz, amelynek résztvevői a saját testünk karbantartása és erősítése mellett támogatják a rákbetegeket segítő szervezet működését. Ebben az évben egy online interaktív eseménnyel is készül a liga: a fej-nyaki daganatokról dr. med. habil. Karosi Tamás PhD osztályvezető főorvos tart majd előadást.

A részletes felhívás a https://rakliga.hu/blog/ oldalon olvasható.

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása