2021. április 12.

Tehetséggondozó program autistáknak


Tehetséggondozó programot indít az autizmus spektrumzavarral élő gyermekek és fiatalok számára az Együtt az Autistákért Alapítvány. A pályázatra olyan autizmus spektrumzavarral élő, 6-30 éves korú gyermekek és fiatal felnőttek jelentkezését várják, akik valamilyen kiemelkedő képességgel, tehetséggel rendelkeznek. Az igényelhető támogatás mértéke 100.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig terjedhet.

„AUTTALENT 2021 – Együtt a tehetségekért!” címmel pályázatot írt ki az Együtt az Autistákért Alapítvány. A program célja, hogy képességeik kibontakoztatása révén segítse az autizmus spektrumzavarral élő gyermekek és fiatalok integrációját. Fontos cél továbbá az autizmus spektrumállapot széleskörű megismertetése, a befogadás és az elfogadás elősegítése, és a tehetséges fiatalok összekapcsolása olyan szervezetekkel, személyekkel, akik segíthetik fejlődésüket.



A pályázat benyújtásával a következő területekre kérhető támogatás: zene, képzőművészet, egyéb művészeti ágak (mozgókép, fotó, stb.), sport, tudomány (kutatás, fejlesztés, innováció) számítástechnika, valamint a tehetség kibontakoztatását segítő mentori, pedagógiai, egyéb támogató tevékenység, vagy terápia.
A támogatás mértéke 100.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig terjedhet. A pályázat benyújtásának határideje: 2021. július 30.



A tehetséggondozó program 10 millió forintos tőkealapját a MOL-csoport biztosítja, mint az „AUTTALENT 2021” főtámogatója. Áprilistól augusztus végéig az alapítvány minden gyűjtése ezt a programot támogatja. A gyűjtés lezárását követően véglegesítik majd a rendelkezésre álló összeget, és osztják szét a támogatást.


A pályázat beadásához szükséges minden információ megtalálható az egyuttazautistakert.hu weboldalon.

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása