2021. április 29.

Hogyan bringázz?


Videósorozatban mutatja meg a Magyar Kerékpárosklub, hogyan biciklizzünk a mindennapokban. A videókban – melyeket megnézhetnek cikkünkben - tévhiteket oszlatnak el, mindennapos helyzeteket mutatnak be, vagy éppen a biciklizés írott vagy íratlan szabályait, praktikus tudnivalóit mutatják be.

1. rész: Kerékpáros tévhitek
A sorozat első részében a kerékpározással kapcsolatos legjellemzőbb tévhitekre adnak választ a készítők: léteznek-e "biciklisek” és „autósok", szükség van-e bringás ruhákra a kerékpározáshoz, a kerékpár sport- vagy közlekedési eszköz?



2. rész: Autós – bringás – gyalogos együttműködés
A sorozat második részében azt mutatják meg, hogyan közlekedhetünk együtt biztonságosan az utakon, mire figyeljünk, ha éppen autót vezetünk vagy kerékpárra ülünk. A videóban szó van a szabályokról, de olyan hasznos tanácsokat is nyújtanak, amik nem szerepelnek a KRESZ-ben.




3. rész: Mindennapos élethelyzetek
A sorozat utolsó részében olyan mindennapi helyzeteket mutatnak meg a szereplők, amikről talán nem is gondolnánk, hogy kerékpárral is meg lehet oldani. A videóban szó van a munkába bringázásról, a gyerekekkel iskolába, óvodába kerékpározásról és a biciklis bevásárlásról is, de azt is megtudhatjuk, miként lakatoljuk le a biciklinket az állomáson.




(forrás: kerekparosklub.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása