2021. április 30.

Jó helyre megy…


Bizonyára mindenki környezetében működik olyan civil szervezet, amely egy számára kedves vagy fontosnak ítélt társadalmi ügy érdekében tevékenykedik. Ezeknek a civil szervezeteknek minden felajánlott adóforint számít, különösen a járványhelyzet idején.

Csaknem negyed évszázada minden adózó magyar állampolgár saját maga dönthet személyi jövedelemadója civil 1%-ának sorsáról. 2021-ben adónk egy százalékát azoknak a civil szervezeteknek is felajánlhatjuk, amelyek a járványhelyzet idején is bizonyították, hogy azonnali és hatékony segítséget tudnak nyújtani - vagy azon szervezeteknek, amelyek már felkészültek rá, hogy rendezvényeikkel és programjaikkal hamarosan ismét színesítsék a mindennapokat.
Az idei évben a megyei és fővárosi Civil Közösségi Szolgáltató Központok hálózata is segítséget szeretne nyújtani a civil 1%-ról való rendelkezéssel kapcsolatban. Ugyanakkor országszerte szeretné felhívni a figyelmet a segítségnyújtás és társadalmi felelősségvállalás fontosságára.
Az alábbiakban Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Miklósa Erika operaénekes, és Ördög Nóra műsorvezető, szerkesztő mindják el, miért tartják fontosnak a civil szervezetek támogatását.

Szalay-Bobrovniczky Vince:
"A civilek fantasztikus munkát végeztek az elmúlt egy évben is…"

 

 Miklósa Erika:
"Csak egy-két csepp a tengerben, de sok cseppből nagyon nagy dolog történhet!"

Ördög Nóra:
"Igenis van lehetőség! Most van itt a lehetőség, hogy viszonozzuk a civilek munkáját!"

A Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ megad minden segítséget ahhoz ügyfelei és a Fejér megyei lakosok részére, hogy kiválaszthassák azt a szervezetet, amely egész évben önzetlenül segítette őket, környezetüket, esetleg tevékenységével közvetett, vagy közvetlen módon élhetőbbé tette az életet. Ennek érdekében készítették el saját Fejér megyei kampányvideójukat.

A Fejér megyei SZJA 1% fogadására jogosult civil szervezetek listája a www.fejercic.hu honlap az Adó 1% menüpontjában található.


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása