2021. május 3.

Június 20-ig lehet pályázni a Deák Dénes Ösztöndíjra


A székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet művészettörténész, várostörténész, illetve e tudományterületek doktori iskoláinak hallgatói részére kutatási tevékenységük támogatására. Pályázni részletes kutatási terv benyújtásával lehet, június 20-ig.

A Deák Dénes Ösztöndíjra pályázhatnak magyar és külföldi kutatók, illetve csoportok egyaránt egy évre szóló, részletes kutatási tervvel, szakmai önéletrajzzal és egy elismert pályatárs írásbeli ajánlásával.
A nyertes alkotó számára az Alapítvány kuratóriuma évi 1500 USA dollárnak megfelelő összeget ajánl fel, melyet negyedévi bontásban fizetnek ki, ezen felül egy évre biztosítják számára a szervezet tulajdonában levő, Budapest II. kerületi kétszobás lakás használatát úgy, hogy a rezsiköltségek a pályázót terhelik. Az elbírálás során előnyt jelent, ha a kutatás témája kapcsolódik Székesfehérvárhoz vagy Deák Dénes szellemi örökségéhez, gyűjteményéhez.Az ösztöndíjassal a kuratórium szerződést köt, melynek értelmében kutatómunkája összefoglalásaként negyedévente írásban kell beszámolót készítenie, majd az ösztöndíj lezárásakor tanulmányban összefoglalni kutatási eredményeit 2023. év januárjáig. Az ösztöndíj legfeljebb egyszer hosszabbítható meg.
Az ösztöndíj első részlete kifizetése, valamint a lakásba való beköltözés dátuma 2022 január. Az alapítvány kuratóriuma fenntartja azt a jogát, hogy a díjat megosztva, illetve megfelelő pályázat híján egyáltalán nem adja ki.
A pályázatoknak 2021. június 20-ig kell beérkezniük a Szent István Király Múzeum, Városi Képtár - Deák Gyűjtemény, 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. címre, az elbírálás határideje augusztus 1. További információ kérhető Szűcs Erzsébet művészettörténésztől, a szucs.erzsebet@szikm.hu e-mail-címen vagy a +36 70/453-2516-os telefonszámon.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása