2021. május 7.

„Megtartják” az időpont-foglalásos rendszert a fehérvári állatotthonok


A jövőben is csak előzetes bejelentkezéssel fogadják a látogatókat a székesfehérvári, illetve a városhoz kötődő állatotthonokban. A HEROSZ Állatotthonban, az ASKA menhelyen és a FEMA Egyesületnél is úgy érzik, tervezhetőbb így a gondozói munka, a lehetséges örökbefogadók pedig átgondolt szándékkal és nem hirtelen ötlettől vezérelve döntenek az örökbefogadás mellett.

A HEROSZ Fehérvári Állatotthonában májusban csak úgynevezett „belső” enyhítések lesznek: a korábbinál több önkéntest tudnak fogadni, akik segítenek az állatok gondozásában. A kutyák, cicák örökbefogadása, a talált állatok átvétele továbbra is zavartalanul működik. Krepsz Gyöngyi, az állatotthon vezetője elmondta: az a döntés született, hogy a járványidőszak lecsengése után is megtartják az időpont-foglalásos látogatási módszert, mert nagyon bevált. Egyrészt tervezhetővé teszi az állatgondozó munkatársak napi munkáját, másrészt a gazdajelöltek nem hirtelen indíttatásból, hanem előre átgondolt döntéssel jönnek örökbefogadni. A maszk viselése és a védőtávolság tartása továbbra is kötelező, és a kicsi épületekbe csak egy személy léphet be a menhely munkatársán kívül.
Az időpontfoglalás elérhető közvetlenül a Facebook-on, kérhető telefonon a 30/9858-309-es számon a dolgozóktól, vagy e-mailben a fejer.megye.herosz@gmail.com címen a telepvezetőtől.



Az ASKA (Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány) esetében sem lesz változás, ez a menhely is megtartja hosszú távon a bejelentkezéses látogatást. Ezzel kiszűrhetőek az átgondolatlan örökbefogadások, aminek sokszor nincs jó vége – mondta el a döntéssel kapcsolatban Molnár Tamásné, az ASKA vezetője, aki hozzátette: jól bevált rendszert alakítottak ki, melyben mind a munkatársak, mind pedig a gazdák fel tudnak készülni a lehetséges örökbefogadásra. Az ASKA menhely napi 5-6 családot tud fogadni, jelenleg hétköznapokon másfél hétre, szombat-vasárnapokon pedig három hétre előre be vannak táblázva látogatókkal. A sétáltatócsapat szintén előre jelzett időpontban várja a csatlakozókat, az egyéni sétáltatást várhatóan a nyár folyamán állítja vissza az ASKA.
Az érdeklődők a +36 30 206 5372 vagy a +36 30 317 4370 számon kérhetnek időpontot.



A FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesületnél is marad az időpont-egyeztetés, hogy ne zsúfolódjanak össze a látogatók – mondta Turczer Edina elnök. Fél-, egyórás időtartamokra fogadják a gazdajelölt családokat, a beszélgetés során megismerik az életmódjukat, az igényeiket, és eszerint választják ki a leginkább hozzájuk illő állatot. Jelenleg 90-100 kutya várja a gazdáját, a fele kidobott, magára hagyott kölyök, illetve van körülbelül 30 cica is, akik közül szintén lehet választani. A FEMA területén kérik a kézfertőtlenítő használatát, valamint kül- és beltéren is a védőmaszk viselését.
A látogatókat csak vasárnap késő délelőttől tudják fogadni, bejelentkezni azonban hétköznapokon is lehet a +36 30 843 4346-os vagy a +36 30 302 6669-es telefonszámon.

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása