2020. május 26.

Virágálom pünkösdkor – idén is virágba öltözik a belváros


Sokéves hagyomány Székesfehérváron, hogy pünkösdkor virágdíszbe öltözik a belváros. Nem lesz ez másként idén sem: a virágkötő mesterek látványos kompozíciókkal díszítik majd fel a számukra kijelölt helyszíneket, az alkotásokra pedig szavazni is lehet.

Ha pünkösd, akkor virágok – a hagyományt idén is megőrzi a város, bár a koronavírus-járvány okozta helyzetben kicsit másképp: nem lesz közös séta, és koncerteket sem hallgathatunk, de a város virágkötő mestereinek alkotásait idén is megcsodálhatják a belvárosban sétálók a hosszú hétvégén.



 

Hét virágüzlet jelezte részvételét az eseményen: az Anemone Fleur, a Budai 66 Virág-Ajándék, az Oázis Virág, a Hortenzia Virágszalon, a Tűzvirág Virág-Ajándék, a VirágVár Virágüzlet és a Syl de Fleur Virág-ajándék munkatársai dolgoznak majd az ünnepi virágdíszeken, a számunkra kijelölt helyszíneken. Munkájuk eredményét az Országalmánál, a Tip-Top bejáratánál, a ciszter templom bejáratánál, az Igéző előtt, a Varkocs-szobornál és az Országzászló téren láthatják az arra sétálók. Az idei téma a vidámság, a gyerekek, családok, a játékosság, a színek – egyszóval minden, ami a mostani járványhelyzetet feledtetheti a belvárosban járó érdeklődőkkel.



 

A legszebb alkotásra a Székesfehérvár applikáció segítségével szavazhatnak majd a fehérvári virágos pünkösd látogatói. A szavazás május 29-én, pénteken 15 órakor kezdődik és június 1-jén, 15 óráig tart.

 

(forrás: okkkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása