2020. május 27.

Felélednek a fehérvári szökőkutak


A Városgondnokság a napokban kezdte a fehérvári szökőkutak újraindítását - az ivókutak megnyitása azonban csak a veszélyhelyzet elmúlása után történhet meg. A szakemberek napi rendszerességgel ellenőrzik a város szökőkútjainak gépészetét és kiemelten figyelnek a vegyszeres vízkezelés működésére.

Minden városi szökőkút esetében rendszeresen takarítják a vízforgató rendszer szűrőit és pótolják az elpárolgott vizet. A Városgondnokság az úszómedencéknél is használatos vegyszerezéssel kezeli fehérvári szökőkutak vizét, hogy mindig tiszta legyen a víz - és ne legyen fertőzésveszélyes sem.

 


 

Kedden délután a Varkocs szobor előtt kezdték üzembe helyezni a gépészek a szökőkutat. A tavaszi üzembe helyezés azzal kezdődik, hogy végigporszívózzák és kitakarítják a burkolat alatti vízmedencét. Ezt a cigarettacsikkek és az egyéb eldobált szemét miatt évente többször is el kell végezni.

Működik már a palotavárosi központi parkban a szökőkút, a Püspök-kutat is beüzemelte a Városgondnokság és a Palotai kapu téren a gömbből is folyik már a víz. A héten várhatóan az Országzászló téri patak is újra csoboghat, az uszoda mellett található Balatoni sellők című szökőkút-szobrot pedig a hétvégén indítják el a Városgondnokság szakemberei. A Jávor Ottó téren a héten kezdik leszerelni a védőtetőt és a jövő héten indulhat az új szökőkút.

 


 

Jövő héten hétfőn kezdik a Magyar Király Szálló előtti szökőkút és az Országalma körüli vízgépészet indítását, a hét második felében pedig várhatóan már a III. Béla király téren is üzemelni fog a szökőkút.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása