2020. június 16.

Akadálymentesítették a Szent István Művelődési Házat


Látás- és hallássérültek, illetve mozgáskorlátozottak számára is látogathatóvá tették a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házat. Az elmúlt hónapokban végzett akadálymentesítésnek köszönhetően az intézményt számos olyan helyiséggel és berendezéssel látták el, melyeknek köszönhetően a fogyatékkal élők elérhetik és élvezhetik a különféle programokat.


 

A rendezvények átmeneti szüneteltetése ellenére nagyon aktívan teltek az elmúlt hónapok a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az intézményben számos, régóta óhajtott és szükséges akadálymentesítési munkálatot végeztek el, hogy korszerűen kiszolgálhassák az egészségben és a fogyatékossággal élőket egyaránt. A rendkívüli időszak ideális volt a felújításra, hiszen az aktívan zajló programok nagyon körülményessé, vagy éppen lehetetlenné tették volna a beruházást.

 


 

A január végén kezdődött és a napokban befejeződött felújítás A Magyar Szent Család nyomában - Tematikus zarándokút fejlesztése a Székesfehérvári Egyházmegyében” című, másfél milliárd forint összértékű projekt keretében valósult meg. Az épület főbejáratánál rámpát, a földszintjén mosdókat alakítottak ki, a mozgáskorlátozottak mellékhelyiségében pelenkázó is található. A teherhordó felvonót személyi használatú liftté alakították át, a vakokat és a gyengénlátókat több helyen vezetősávok segítik. Beszereztek egy speciális, hordozható eszközt, az úgynevezett mobil indukciós hurokerősítő szettet. A süketek és nagyothallók a hallókészülékeikkel rácsatlakozhatnak az eszköz frekvenciájára, így ők is hallhatják és élvezhetik a különféle előadásokat, kiállítás-megnyitókat, koncerteket.

 


 

Az átmeneti szünet után lassan visszatér az élet a normál kerékvágásba a rendezvények tekintetében is Szent István Művelődési Házban. Kis létszámú, 10-15 fős képzéseknek már tudnak helyet biztosítani, az első nagyobb nyilvános rendezvény pedig a Hungarikum együttes előadóestje lesz. A székesfehérvári zenekar egy katolikus énekekből összeállított CD-t készített az elmúlt hetekben, a koncertjük június 23-án este hét órakor kezdődik - jó idő esetén az udvaron, rossz időben pedig a Szent István teremben, az egészségügyi óvintézkedések betartása mellett.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása