2020. július 10.

Megújul a Homoksor


Újabb szakaszába lépett a Sóstó természetvédelmi terület és a stadion környékének megújulása. A Homoksor és Csíkvári út között további mintegy kilencven parkolóhelyet alakítanak, emellett sor kerül a Homoksor burkolatának felújítására és az ivóvíz vezetékek, illetve azok házi bekötéseinek cseréjére is. A parkolók augusztus végéig elkészülnek, a Homoksor teljes felújítása pedig 2021 februárjára várható.


 

Több szempontból is fontos fejlesztés kezdődött meg néhány héttel ezelőtt azzal, hogy az egykori vastelep önkormányzati tulajdonba került területén kilencven férőhelyes parkoló épül a Sóstó természetvédelmi terület megújításának keretében. A beruházással párhuzamosan pedig megújul a Homoksor is: az utcában nemcsak kopóréteg cserére kerül sor, hanem az ivóvíz vezetékek, illetve azok házi bekötéseinek cseréjére is. A Fejérvíz Zrt. jelzései alapján sok csőtörés történik a csatlakozási szakaszoknál, ezért is döntöttek a csere mellett. Mint kiderült: indokolt az összes horganyzott acél anyagú bekötés cseréje, valamint az utcában a gerincvezetékeken található földalatti tűzcsapok cseréje is.

 


 

A Homoksor burkolatának felújítása során a kiépítettség és a jelenlegi forgalmi rend nem változik. Számos járdaszakaszon megújul az aszfaltburkolat, és mindkét oldalon füvesítéssel frissítik fel a zöldfelületeket. A felújítás során a csapadékvíz elvezetés módja nem változik, a meglévő zárt csapadékcsatornát viszont két új víznyelővel bővítik.

 


 

A parkolók a tervek szerint augusztus végéig készülnek el, a Homoksor felújítása pedig várhatóan 2021 februárjában fejeződik be. A területen így összesen 235 millió forint értékű állami beruházás valósul meg jövő februárig.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Hogyan dolgoznak a zsebtolvajok?


„Nem elegáns megoldás, de ezerszer jobb egy háborúnál…”


"Csak egyszer vagyunk fiatalok, utána más mentséget kell keresnünk."