2020. július 13.

Teljes útzár a Balatoni úti felüljárón


Várhatóan augusztus 27-ig a Balatoni út Horvát István és Borszéki utca közötti szakasza teljes szélességben lezárásra került. A szakemberek többféle terelőútvonalat dolgoztak ki, amelyeket a gépjárművel érkezők, az útszakaszon közlekedő helyi és helyközi autóbuszok, illetve a gyalogosok és kerékpárosok tudnak használni.

A kiemelt forgalmat bonyolító útszakasznak a szeptemberi tanévkezdésig el kell készülnie, így teljes útzár mellett – a gépjárműforgalmat, illetve a gyalogos és a kerékpáros közlekedést is elterelve - kezdődik az útburkolatot, a járda burkolatát és a vízelvezetést is érintő beruházás. A forgalom irányításában a rendőrség segítségét is kérte az Önkormányzat.

Székesfehérvár Önkormányzata az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz fordult, hogy a M7 autópálya várost elkerülő szakasza ingyenesen használható legyen a Balatoni úti felüljáró felújítása idején – a város várja az ITM válaszát.

A személygépjárművel közlekedők által igénybe vehető útvonalak

- Balatoni út – Rádió utca (jelenleg Hargitai utca) – Vásárhelyi út – Batthyány utca – Csíkvári utca – Széchenyi út

- Balatoni út – Vásárhelyi út – 8. sz. főút a Sóstói úton és Japán utcán – Amerikai fasoron keresztül

- Balatoni út – Vásárhelyi út – Japán utca – Amerikai fasor – Holland fasor – Sárkeresztúri út

- 7-8. számú főút elkerülő szakaszának használata

- A Homoksor felújítása is zajlik ezekben a hetekben, így a gépjárművel közlekedők azt az útszakaszt sem tudják most használni.

 

A tranzitforgalom, illetve a 63-as csomópont felől érkezők által igénybe vehető útvonalak

- 7-8. számú főút elkerülő szakasza és/vagy az M7 autópálya, valamint ezen utakról a Palotai út / Móri út / Berényi út / Seregélyesi út / Budai út

Autóbuszjáratok terelőútvonala

- A 10-es helyi járat, valamint a helyközi és regionális autóbuszjáratok terelőútvonala a Batthyány utca – Csíkvári út – Széchenyi út lesz, így KIMARAD a Hosszúsétatér és a Jancsár utcai megálló.

- A helyközi és regionális autóbuszjáratok a Széchenyi úti Református Általános Iskola MEGÁLLÓBAN állnak meg, ahol lehetőség lesz a helyi járatokra átszállni.

 

Kerékpáros és gyalogos közlekedés

- Batthyány utca – Csíkvári út – Homoksor

- Demkó-hegy és Bakony utca közötti kerékpárút

 

A lezárt területen lakók közlekedése

- a Borszéki és Gyimesi utcákban élők számára természetesen biztosítják, hogy a Balatoni út déli része felől megközelíthessék otthonaikat.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)

 


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Hogyan dolgoznak a zsebtolvajok?


„Nem elegáns megoldás, de ezerszer jobb egy háborúnál…”


"Csak egyszer vagyunk fiatalok, utána más mentséget kell keresnünk."