2020. október 1.

Virágos Székesfehérvár


Több mint egy évtizede hirdetik meg minden évben a növényültetési pályázatot Székesfehérváron. A 2021-ban kiosztásra kerülő növényekre október 2-ig lehet pályázni.A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy évről-évre növekszik a résztvevők száma. A 2011-ben indított pályázaton még mindössze 139 jelentkező volt, tavaly ősszel pedig már 4203 pályázat érkezett, és több mint kétszázezer tő növényt osztott ki a Városgondnokság.Az intézmények és társasházak mellett idén is pályázhatnak a családi házban lakók, valamint az erkélyeket, ablakokat szépíteni vágyók. Újdonság, hogy családi házban lakók idén komposztkeretre és vadvirágos magkeverékre is pályázhatnak.
Egyre többen kapcsolódnak be a vonzóbb városkép kialakításába ingatlanjaik virágosításával. Szép példák vannak lakótelepeken kialakult kertészkedő közösségekről, akik a házuk előtti területet színes, pihenésre alkalmas kertté alakították át.A pályázat benyújtása kizárólag a www.varosgondnoksag.hu/viragosfehervar internetes oldalon található pályázati adatlap kitöltésével lehetséges, 2020. szeptember 17. és október 2. között. Az eddigi pályázatok során megszokott kategóriák (intézmények, társasházak, családi házak, ablakok-erkélyek) nem változnak és a növények kiválasztása is egységcsomag alapján történik úgy, mint a tavalyi évben. Csak székesfehérvári lakosok pályázhatnak.A pályázat menete:
A www.varosgondnoksag.hu/viragosfehervar oldalon található pályázati adatlap kitöltése után jövő tavasszal a nyertes pályázók a megadott e-mail címükre levelet kapnak majd, melyben időpontot foglalhatnak a növények átvételére. A virágokat 2021 májusában a Selyem utcai iparcikk piac területén személyesen vehetik majd át. A megújult jelentkezési felületen a kategória kiválasztása után ki kell választani az „egységcsomagot”, majd beírni a személyes adatokat. A pályázók a megadott e-mail címükre egy automatikus levelet kapnak, amiben meg kell erősíteniük a jelentkezésüket.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

A legmogorvább színész


Margit és Gellért


Beszéljünk megint a fecskékről…