2021. április 23.

A természet a város ölelésében


A Föld napján indította el legújabb fotópályázatát a Sóstó Látogatóközpont. Május 9-ig várják a képeket, amelyekre a látogatóközpont Facebook-oldalán lehet szavazni. Az alkotások készülhetnek a Sóstón, de a pályázók küldhetnek fotót Székesfehérvár más területeiről is, ahol az épített emberi környezet és a természet együtt élését mutatják be.

A felhívásban arra kérnek mindenkit, hogy járjon nyitott szemmel, fedezze fel és fotózza le azokat a székesfehérvári helyeket, amelyek bemutatják, hogyan tud az épített emberi környezet és a természet együtt élni. Remélik, hogy a Sóstó Természetvédelmi Területet megörökítő fényképek is érkeznek, illetve hogy a város más részeiben fellelhető szép példákat is megörökítik a pályázók.
Az elkészült fényképeket a sosto@szekesfehervar.hu címre várják, a kitöltött hozzájáruló nyilatkozattal együtt. A beérkezett fotókat Facebook-oldalukon teszik közzé, ahol május 10-én indul a szavazás, az eredményhirdetést pedig május 22-én, a magyar természet napján tartják.A pályázati feltételek között szerepel, hogy a pályázó a fotó megküldésével és a pályázatra való jelentkezéssel egyidejűleg elfogadja annak feltételeit. A pályázatra bárki jelentkezhet, maximum három fotóval pályázóként.
A benyújtott képek maximális mérete 20 MB lehet, formátuma pedig JPG. A képeket digitális formában kell benyújtani akkor is, ha azokat filmnyersanyagra exponálták. Digitális képek esetben csak az eredeti EXIF adatokkal rendelkező képeket fogadják el. Analóg felvétel esetén a pályázónak rendelkeznie kell a negatívval. Minden pályázatnak tartalmaznia kell a fotós nevét és minden fotónak címmel kell rendelkeznie.
A pályázatok beküldését követően minden beküldő visszaigazolást kap a beérkezésről, a visszaigazolás elmaradása esetén a pályázat beküldése technikailag (például annak mérete, mennyisége okán) nem tekinthető sikeresnek, és más módot kell találni (például Cloud, Wetransfer, Mammutmail, egyéb fileküldő rendszerek) annak beküldésére.
A beérkezett pályázatokat a Sóstó Látogatóközpont munkatársai kezelik és véleményezik. Minden beküldött pályázatból a zsűri kiválaszt egy darab fotót. A kiválasztás főbb szempontjai az eredetiség, a művészies és egyedi látásmód. A kiválasztott fotó, a készítő nevének megjelölésével megosztásra kerül a Sóstó Természetvédelmi Terület Facebook-oldalán, ahol részt vesz a nyilvános szavazásban. A legtöbb szavazatot, kedvelést elérő kép kerül ki győztesen a versenyből.A pályázat kiírója a nyilvános szavazáson a három legtöbb szavazatot elért képeket első, második és harmadik díjban részesíti. Az első három helyezett díja egy Sóstóról szóló könyv és egy a Sóstón beváltható utalvány - ökotúrára vagy stadiontúrára, a 2021-es évben, két fő részére. Az első helyezett fotót borítóképként állítják be a szervezet Facebook-oldalán, a kihirdetést követő időszakban.
A pályázó a pályázatra szánt fotók beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a Sóstó Természetvédelmi Terülés és Látogatóközpont mindennapos, környezeti neveléshez, oktatáshoz, ismeretterjesztéshez kapcsolódó munkájában azokat – a fotós megjelölésével – használja, azokat harmadik fél számára, kizárólag azonos célok mentén, átadja. A pályázó a beküldött Hozzájáruló nyilatkozat kitöltésével hozzájárulhat a beküldött képeinek marketing célú felhasználásához.

(forrás: szekesfehervar.hu, sostoszekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása