2021. május 27.

Virágcsomagokat kapnak a fehérvári óvodák


A járványhelyzet miatt tavaly sem rendezték meg - és idén sem lesz Mesés Kiskertek kertépítő verseny a gyerekeknek a Zichy ligetben. De azért nem maradnak virágok és kertészkedés nélkül a város ovisai: a napokban osztják szét a Virágos Székesfehérvár pályázatból maradt növényeket az intézményeknek.

Álló és futó muskátlik, büdöskék, begóniák, lobéliák, batáták, törpe dáliák kerülnek az óvodákba - a Városgondnokság segítségével huszonhárom intézménynek juttat el virágokat a város. A növényeket a gyerekek az óvónők segítségével ültetik majd el az intézmények kertjeibe a gyerekek – akik így megtanulhatják a virágok gondozását.



A Gyöngyvirág Óvodában például a gyerekek minden évben részt vesznek a gyerekek is ennek a gondozásában. Az intézmény „örökös zöld óvodaként” egész évben foglalkozik a kert rendezésével: tavasszal nagyon várják, hogy minden kizöldüljön az udvaron, ahol minden csoportnak külön kis része van. Pályáznak növényekre a Virágos Székesfehérvár programban és a szülők is visznek virágokat. A „kerti munka” így folyamatos, ezért nagy örömmel fogadták a virág utánpótlást.



Minden évben előfordul, hogy többen nem érkeznek meg a megpályázott növényekért és hagyomány már, hogy a megmaradt növényeket vagy a város közterületeire ültetik, vagy az intézményeknek osztja ki a Városgondnokság. Mivel idén sem lehetett megszervezni a Mesés Kiskertek rendezvényt a Zichy ligetben, az a döntés született, hogy a gyerekek az óvodák kertjében ültethetnek virágokat.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása