2021. március 17.

Új városkártya-rendszer indul tavsszal a Székesfehérvár APP-on keresztül


Kedvezményes vásárlást tesz lehetővé az új városkártya-hálózat, ami a város mobil applikációja, a Székesfehérvár App segítségével indul el tavasszal. Az új rendszer a korábbi Ősfehérvár kártyához hasonló lesz, és a járvány miatt nehéz helyzetbe került kereskedelmi és szolgáltató szektor újraindítását célozza azzal, hogy helyi termékek vásárlására és helyi szolgáltatások igénybevételére ösztönzi a lakosságot.

A Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány Székesfehérvár városával együttműködésben egy évvel ezelőtt indította el a Székesfehérvár alkalmazást, melyet eddig 5900 fehérvári töltött le.Az applikáción keresztül tavasztól lesz elérhető a kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosító városkártya-rendszer, melyet a helyi kereskedések, szolgáltatások újraindításának támogatására hirdetnek meg, a korábbi Ősfehérvár kártya mintájára. A kapcsolódni kívánó kereskedelmi egységek előzetesen az info@albainnovar.hu  elérhetőségen regisztrálhatnak.

A Székesfehérvár App-ban a szolgáltatás a Városkártya menüpontból érhető el, itt megtalálható a városkártya képe, alatta egy Beváltás gombbal. Erre a gombra kattintva lehet a kártyát beváltani egy adott boltban. Az Okostérkép menüben a városkártya-helyekre külön lehet szűrni egy kapcsoló segítségével. Így lehetőség lesz arra, hogy az egyes kategóriákra szűrjünk, és azon belül láthassuk az összes, vagy csak városkártya elfogadó helyeket. Ha egy boltra kattintunk, és megjelenítjük az adatlapját, látni lehet, hogy Városkártya elfogadó hely-e.Fontos információk a használatról a VÁSÁRLÓK számára:
Vásárlás esetén, fizetéskor a vásárló elindítja a Székesfehérvár App-ot, a Városkártya menüre kattint, majd a kép alatti Beváltás gombra. Megnyílik a QR kód beolvasó oldal, és beolvassa a kereskedőnél, a kasszánál található kinyomtatott QR kódot. Ezt a kódot maga a rendszer generálja a kereskedőnek.

A leolvasás utána nagy betűkkel kiírja a telefon a városkártya számát, melyet a pénztáros rögzíteni tud. A szkennelés eredményeként a rendszer rögzíti, hogy mely időpontban, melyik vásárló, melyik boltban járt. A QR kód leolvasás után az App megkérdezi, hogy a vásárló hozzájárul-e a neve és e-mail címe továbbításához a boltos felé. A választól függően rögzíti a rendszer, hogy csak a vásárlás időpontját, a bolt nevét, a kártya számát, vagy a vásárló nevét és email címét is továbbítsa-e.

Fontos információk a használatról a KERESKEDŐK/PÉNZTÁROSOK számára:
A pénztáros vagy állandóan a kassza előtt tartja a nyomtatott QR kódot, vagy csak akkor veszi elő, amikor a vásárló a Székesfehérvár App-pal le akarja azt olvasni. Amikor a leolvasás megtörténik, a vásárló telefonján kiíródik a városkártya száma, melyet a pénztáros a saját kasszerendszerének egy gyűjtőjébe be tud vinni. (Azaz egy konkrét vásárláshoz/kosárhoz, melynek tételei és összegei ismertek a kereskedő számára, a saját rendszerében hozzáírja a városkártya számát.)

A kereskedő havi szinten, egy táblázat formájában kimutatást kap e-mailben, hogy milyen városkártya azonosítók vásároltak nála az előző hónapban. A táblázat része a dátum, a városkártya száma, valamint a kártyához tartozó név és e-mail cím – attól függően a vásárló hozzájárult-e ehhez. A boltos ezután a saját gyűjtőjének adataival, az egyedi azonosítón keresztül összekötve megkapja a táblázatot, láthatja, hogy az egyes vásárlók mit vásároltak a boltban, és ez alapján tud személyre szóló üzenetet küldeni a vásárlójának. A boltos automatikusan kapja a táblázatot minden hónap végén.

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Nem vagyunk mások, mint folytatásai a régi időnek…”


Egy létező báró nem létező kalandjai


„Mindnyájunkat érhet baleset…”